когато сменям скоростите на по-високи обороти, при натискане на съединителя се чува изсвирване за 2-3 сектова не се случва всеки пътако по време на изсвирването отпусна съединителя, то спира, ако пак бързо го натисна пак се чувапредполагам, че е от изсъхнал аксиален лагер на съединителяможе ли да е друга причинатаако натискам съединителя на празен ход не се чува нищонеобходимо ли е да сменя лагера и може ли да се кара така известно времекакви може да са последствията
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Остро присвирване от към съединител скор. кутия
Collapse
X
-
emzo написа:При натиснат съединител ако вие - лагер на първичния вал на ск. кутия.При отпуснат - аксиалния лагер.Някой да ти натиска съединителя на празен ход, ти се наври и се ослушвай.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Стига си си вкарвал филми карай я тая кола и да не ти пука. Аз отначало като си я взех всеки шум ми правеше впечатление и до сега 1500лв. ремонти, стига толкова и моята кутия присвирва и съединителя ми е за смяна ама като баталяса тотално тогава ще сменям писна ми. Баси и колите баси и чудото.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
maskarata написа:Стига си си вкарвал филми карай я тая кола и да не ти пука. Аз отначало като си я взех всеки шум ми правеше впечатление и до сега 1500лв. ремонти, стига толкова и моята кутия присвирва и съединителя ми е за смяна ама като баталяса тотално тогава ще сменям писна ми. Баси и колите баси и чудото.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Ами примерно от 2000 до 3000 оборота на втора вие след това не се чува. И на 4-та при скорост 60-70 като отпусна педала пак се чува едно присвирване, ама спрях да му обръщам внимание щото ми писна от ремонти. Възможно е тези шумове да са от съединителя щото чат пат притриса колата и при отпуснат съединител трака лагера. Като се предаде тотално тогава ще сменям.ПП: Пиша така защото още на 5-тия месец откак купих колата хвърлих двата вала, малсената помпа и долу всички лагери. Иначе няма лошо всичко да е наред.Поздрави - СтоянBravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Имам едно просвирване при студена кола в момента на завъртане на стартера, също така ромолене при отпуснат съединител, което предполагам е от лагера на първичния вал. При високи обороти 3-та прихърква и влиза трудно т.е. синхронизатор нещо... Както каза maskarata, чакам да баталяса съвсем и сменям цялата скоростна кутия Но това го чакам от 15 хил. км.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:Имам едно просвирване при студена кола в момента на завъртане на стартера, също така ромолене при отпуснат съединител, което предполагам е от лагера на първичния вал. При високи обороти 3-та прихърква и влиза трудно т.е. синхронизатор нещо... Както каза maskarata, чакам да баталяса съвсем и сменям цялата скоростна кутия Но това го чакам от 15 хил. км.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар