Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Остро присвирване от към съединител скор. кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Остро присвирване от към съединител скор. кутия

когато сменям скоростите на по-високи обороти, при натискане на съединителя се чува изсвирване за 2-3 сектова не се случва всеки пътако по време на изсвирването отпусна съединителя, то спира, ако пак бързо го натисна пак се чувапредполагам, че е от изсъхнал аксиален лагер на съединителяможе ли да е друга причинатаако натискам съединителя на празен ход не се чува нищонеобходимо ли е да сменя лагера и може ли да се кара така известно времекакви може да са последствията
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

При натиснат съединител ако вие - лагер на първичния вал на ск. кутия.При отпуснат - аксиалния лагер.Някой да ти натиска съединителя на празен ход, ти се наври и се ослушвай.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      При натиснат съединител ако вие - лагер на първичния вал на ск. кутия.При отпуснат - аксиалния лагер.Някой да ти натиска съединителя на празен ход, ти се наври и се ослушвай.
      не е ли обратнотоако е натиснат съединителя работи аксиалния лагер и скор кутия е в покойи ако е отпуснат съединителя свързва мотора със скор кутия и тогава може да е лагера на първичния вал

Коментар

преди малко покарах колатаотначало присвирвашекато я понастъпах и загря добре изведнъж спря да свири и скоростната купия като се намаза добре утихна многовече незнам какво да си мисля

Коментар

Стига си си вкарвал филми карай я тая кола и да не ти пука. Аз отначало като си я взех всеки шум ми правеше впечатление и до сега 1500лв. ремонти, стига толкова и моята кутия присвирва и съединителя ми е за смяна ама като баталяса тотално тогава ще сменям писна ми. Баси и колите баси и чудото.
          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
            Стига си си вкарвал филми карай я тая кола и да не ти пука. Аз отначало като си я взех всеки шум ми правеше впечатление и до сега 1500лв. ремонти, стига толкова и моята кутия присвирва и съединителя ми е за смяна ама като баталяса тотално тогава ще сменям писна ми. Баси и колите баси и чудото.
            дразни мене става такатвоята как свири, опиши, че да сравня

Коментар

Ами примерно от 2000 до 3000 оборота на втора вие след това не се чува. И на 4-та при скорост 60-70 като отпусна педала пак се чува едно присвирване, ама спрях да му обръщам внимание щото ми писна от ремонти. Възможно е тези шумове да са от съединителя щото чат пат притриса колата и при отпуснат съединител трака лагера. Като се предаде тотално тогава ще сменям.ПП: Пиша така защото още на 5-тия месец откак купих колата хвърлих двата вала, малсената помпа и долу всички лагери. Иначе няма лошо всичко да е наред.Поздрави - Стоян
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

emzo написа:
                Точно обратното на казаното тук:При натиснат педал работи аксиалният лагер, а при отпуснат - не.

Коментар

може ил да се кара така - понякога да присвирва лагера на съединителяособено в хладно време и на студен мотордали ще издържи няколко хиляди километра

Коментар

Имам едно просвирване при студена кола в момента на завъртане на стартера, също така ромолене при отпуснат съединител, което предполагам е от лагера на първичния вал. При високи обороти 3-та прихърква и влиза трудно т.е. синхронизатор нещо... Както каза maskarata, чакам да баталяса съвсем и сменям цялата скоростна кутия Но това го чакам от 15 хил. км.
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                      Имам едно просвирване при студена кола в момента на завъртане на стартера, също така ромолене при отпуснат съединител, което предполагам е от лагера на първичния вал. При високи обороти 3-та прихърква и влиза трудно т.е. синхронизатор нещо... Както каза maskarata, чакам да баталяса съвсем и сменям цялата скоростна кутия Но това го чакам от 15 хил. км.
                      лесно ли се сменя този лагер на първичния вал?

Коментар

Точно обратното на казаното тук:При натиснат педал работи аксиалният лагер, а при отпуснат - не.
                        Все някой ден, ще го напиша, каквото мисля. Т.е. правилното
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                        X