Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нужда от помощ за окачване на пунто мк2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

нужда от помощ за окачване на пунто мк2

здр колеги искам да попитам дали някои знае има ли разлика в окачването и главно в задното на пунто мк2 1.8-HJT и пунто мк2 1.2/16V.ако има каква е тя

Разбира се че има разлика.... едното е бегачка и трябва да е стабилна а другата е за работа.....Разликата е в пружините и амортисьорите.

Коментар

добре колега тва ми е ясно.ама може ли да ми кажеш нещо по конкретно.за да задавам въпроса явно имам някакъв проблем а не се намирам на приказка само.искам да разбера каква е разликата в окачването и дали мога да си реша проблема.купих джанти 15’’ и сега като карам на неравности особенно ако има двама човека отзад и се чува шум като че опират в калниците.и затова искам да сложа подсилени пружини за да няма такова свиване като моите.скоро се консултирах с един човек и тои с 15’’-ки само че с HJT и каза че няма такива проблеми.затова става въпрос.мисля ако има някакви с същата височина като оригиналните само че подсилени да взема.имаш ли представа на HJT-то дали са по ниски или само са по твърди.

Коментар

Коментар

Колега защо не отидеш да ти направят едни тест на амортисьорите .... 15-ките за HGT са си стандартен размер по книжка. Размера на гумите по спомен ги пишеха 185/55/15 аз карам с 195/50/15Ти какъв размер гуми си сложил на джантите ?
          Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Filcov написа:
            Колега защо не отидеш да ти направят едни тест на амортисьорите .... 15-ките за HGT са си стандартен размер по книжка. Размера на гумите по спомен ги пишеха 185/55/15 аз карам с 195/50/15Ти какъв размер гуми си сложил на джантите ?
            колега направих теста казаха ми че има още хляб в тях.небили за смяна.там ми отучниха че амортисьорите не играели роля за слизането на долу на колата а само като се качва нагоре.за слизането били пружините.разпитвам тук там и ми казаха че амортисьорите на двата модела са еднакви но пружините различни.на HJT-то пружините били подсилени(няма толкова свиване както обикновенните).и сега си мисля дали да не сменя пружините с такива на HJT,но първо искам да събера малко мнения от хора които разбират да не ги сменям напразно.затова моля всички които знаят нещо да кажат.п.с.-гумите ми също са 195/50/15

Коментар

Коментар

Коментар

Пружините и амортисьорите са ти различни от тези на HGT-то Най-вероятно пружините са ти смачкани.

Коментар

Working...
                  X