Здравейте,от скоро съм собственик на Браво 1,2 16VСлед придобиването на автомобила смених: двигателно масло, маслен и въздушен филтър, ангренажен ремък заедно с другите ремъци и някои части по ходовата част. Какво друго трябва (е желателно) да се смени и какви са периодите на смяна на отделните "консумативи" и параметрите им. Имам предвид:спирачна течност, масло на скоростите, бензинов филтър, хидравлична течност на сервото, свещи, друго не се сещам в момента.Тъй като не намерих подобна тема или нещо систематизирано мисля, че тази информация може да е полезна на доста хора.Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обслужване на Браво 1,2 16V ???
Collapse
X
-
http://download.fiat-bg.org/Books/Br...оръчвам да си свалиш ръководствата за "Bravo_Brava_Service_Manual" и "Marea_Workshop_Manual". Там пише абсолютно всичко.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Запознах се с ръководствата, обаче има още за питане.Какво ще препоръчате, за:- спирачната течност,- хидравличната течност на сервото на волана- маслото на скоростите- антифризада ги сменям ли, тъй като не знам кога са сменяниили има някъкъв начин да се разбере когато им дойде времето за смяна10Х
Коментар
-
аз небих ти препоръчал да сменяш маслото на скоростната кутия щото в повечето случей започва да вие някой лагер! само провери в какво састояние маслото и ако има нужда долей!и попринцип тоя двигател е много капризен към свещи и кабели! смеян свещи на 20000км. или ако имаш вазможност си вземи Иридиум и забравяш че трябва да сменяш свещи. аз така си реших проблемите със свещите, вярно че са скъпички но определено има огромна разлика в поведението на двигателя!
Коментар
-
възможно ли е при/след смяна на описаните по горе "консумативи" да се появят някакви усложнения.Например съм чувал, че след смяна на спирачна течност, тъй като новата била по агресивна, да се получат някъде течове, та трябвало да съм имал ремонтен комплект гумени уплътнения. Също така доколкото разбрах, спирачната течност се използва и от усилвателя на съединителя, та има ли нещо по специално при източването, напълването и обезвъздушаването. Задавам тези въпроси за да съм подготвен за всеки случай, и да хвърлям по едно око на майсторите какво точно правят, когато им закарам колата.Може ли да се разбере по някакъв начин дали свещите са за смяна и колко горе-долу струват тези свещи Иридиум? За всички автомобили ли са подходящи и струва ли си да ги сменям с тях?10Х
Коментар
-
иридиум на този мотор не ти трябваттова са перформънс свещисъс спирачната тебчост не трябва да имаш проблеми с уплътнениятатози двигател мисля че е с хидравличен съединител, т.е. спирачната течност не трябва да се източва напълнов темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=38790 някъде пише как става номератова за маслото на скоростите е малко мит на нашенските майстори, само доливане...ала балав ръководството много ясно е написано, че маслото сменя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар