Един приятел си сипал бензин в дизеловия автомобил... имало около 20л нафта в резервоара, на бензиностанцията долял около 60л бензин Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Усетил се и ме вика да го дърпам до сервиз, за да му източат всичко от резервоара и сега се чудим дали тази смес от 20л нафта и 60л бензин може да се използва например в бензинова кола...Как мислите, много ли е 20л нафта на 80л обща смес за бензинов автомобил?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смес от нафта и бензин - става ли за нещо?
Collapse
X
-
Едит: сега питах бащата който е химик и каза че е изключено да се ползва... даже ладов двигател щял да се узори. Обоснова се с това че нафтата няма да се въпламенява от искарата. Изобщо било гадна работа и само с дестилация ако се отдели тогава!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
На който му е интересна темата може да си дръпне епизода на Fifth gear къдетослагаха на дизелова кола бензин и обратно.http://www.mininova.org/tor/524416ht...fifthgear/9/9/Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Същия има бензиново Ситроенче С3 и аз му предложих да сипва в него по половин резервоар 100-октанов бензин и половин резервоар от тази смес... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Резервоара му е 45л, така че се падат по 5-6л нафта на 40л бенц...Това със сипването в дизелова кола е ОК, обаче така мн по - бавно ще употреби "сместа"...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
bobis написа:Източваш горивото и спокойно си го изхарчваш като доливаш по малко през зимата, като се застуди, примерно по 5-6 л. на 1 резервоар.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар