Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от уплътненията на вратите на Мареа при висока скорост!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум от уплътненията на вратите на Мареа при висока скорост!?

Колега, има ли някой да е решил проблема с уплътненията на предните врати? Вдигна ли над 80км/ч и направо е ужас. Писна ми вече и искам да оправя тоя досаден проблем на колата. Някой справил ли се е с проблема? В дупница имаше едно браво от италия, и бяха лепили някакво като дунапренче върху оригиналното уплътнение, но не можехме да пробваме колата а много исках да видя има ли ефект. Тия дни пътувах доста с няколко коли и последния ден с моята. Преди това някак бях свикнал да ми шуми явно, но вчера направо ми бръкна в нервната система! И съм им набрал на тия уплътнения много и ако не го спра тоя шум ше зема да я продам колата.
    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
    Land Rover Discovery 2.5TD '94
    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
    EX: Fiat Regata 1.7D '84

Ами колега какво да ти кажа,мое мнение е,че колата ти е била удряна.И колкото и да се прави ефекта ще е един постоянно шумене.
    FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Колега, като ти гледам количката е супер ... пу пу пу, недей си я продавай!Можеш много лесно и просто да минеш през някой магазин за Фиат или примерно през магазин за руски части и да си вземеш нови уплътнения и проблема ще се реши със сигурност.Ако не, просто потърси по магазини за авточасти по-големи уплътнения .... няма значение за каква кола са те са монтират по един и същ начин.Успех!!!

Коментар

Ааааа забравих .... ако си продаваш колата искам да купя юбилейните джанти от Купето!

Коментар

zzzz323 написа:
          Ами колега какво да ти кажа,мое мнение е,че колата ти е била удряна.И колкото и да се прави ефекта ще е един постоянно шумене.
          Колата не е била удряна дори леко. Не е първата марея дето шуми така, лично съм тествал не една за да проверя дали е при мен само така и не е. Важи и за Браво проблема.

Коментар

PB 5976 BC написа:
            Колега, като ти гледам количката е супер ... пу пу пу, недей си я продавай!Можеш много лесно и просто да минеш през някой магазин за Фиат или примерно през магазин за руски части и да си вземеш нови уплътнения и проблема ще се реши със сигурност.Ако не, просто потърси по магазини за авточасти по-големи уплътнения .... няма значение за каква кола са те са монтират по един и същ начин.Успех!!!
            Те уплътненията нали имат нещо като форма, смисъл като се свалят седят точно както изглежда контура на вратата. Със някаква различни уплътнения дали ще стане добре. Да не стане по-зле. :D

Коментар

За едни уплътнения да продаваш колата е пресилено.Аз 6ях с 6раво, такъв про6лем не съм имал.Няма да станат за Мареа най-вероятно уплътненията, иначе двете за 15лв. ги отнасяш.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Scorpion_BV написа:
                zzzz323 написа:
                Колата не е била удряна дори леко. Не е първата марея дето шуми така, лично съм тествал не една за да проверя дали е при мен само така и не е. Важи и за Браво проблема.
                в моета колега няма шум! шум се появява когато затворя прозореца при висока скорост. докато не намаля под 60-70 дразнещото свистене си стой и после се оправя, но ако всичко е затворено немам грижи
                FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

И при мен се чува лек шум от уплатненията като цяло. Но за сега не съм имал фрапиращо фучене от уплътненията при висока скорост. А иначе за самите уплатнения,явно с течение на времето са се износили леко. Незнам как е при уплътненията на bravo или brava, дали го има този проблем.
                  Уважавам тези,които ме уважават!
                  Clube do Marea!

Коментар

Е колеги това за продаването беше шега. Сега като казвам шуми нямам предвид, че шуми като Бойнг при излитане. :D . Гледах сега преди в гаража колата. Много глупаво е направено за жалост. Вратата има две уплътнения. Едното е от вътре и вратата го притиска като се затвори. То е много меко и чесно казано не мисля, че може да уплътни добре. Но по-лошото е второто уплътнение което е на самата врата в горния край. Минава по цялата дължина на вратата. То изглежда доста голямо, твърдо е. Обаче, като затворя врата и отворя задната и погледна, това уплътнение е направено да допира колата само в една много малка част, 2-3мм. Тя е леко мъхеста. Т.е. това уплътнение може и да пази от вода, но от въздух няма как да пази. Проблема бас ловя, че е от него. Вътрешното като го ледам си опира но външното е много глупаво направено. За жалост не виждам какво мога да му направя. То е твърдо като камък. Освен да търся някакъв препарат да го намажа или нещо подобно. Мисля да залепя тиксо по вратата да видя дали ще спре шума. На това Браво в Дупница италианците бяха залепили нещо като дунапренчета, но ги бяха сложили на вътрешното уплътнение.

Коментар

Ами колега и аз съм ги гледал уплътненията, те са по един и същи начин направени. Не знам ако се пробва с нещо от рода на самозалепващи изолационни ленти, които се използват за уплътнението на корите на вратите,дали ще стане....спомням си че имаше такава тема- "Демпване на вратите" или беше нещо от сорта.
                      Уважавам тези,които ме уважават!
                      Clube do Marea!

Коментар

Опита ли да прибереш вратата малко навътре посредством ключалката?
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Може ли малко повече инфо моля за ключалката?!

Коментар

кола

нали има болтове на гредата там където е насрешника с тях може малко да прибереш варата иначе може горе при стъклото малко да прибереш с напъване като подложиш нещо около 3-4 см при пантата /но това в краен случай/
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Гледах днес и на заключването металната част която е на колата има на нея деления. Сложено е на най-крайното. Т.е. няма как по-навътре според маркерите дето са сложили. Да пробвам ли все пак или може да оплескам нещо?

Коментар

Working...
                              X