Хидравличната течност в резервоарчето ми е чера-казаха ми че е за смяна.Взех TUTELA - ATF DEXTRON II / ZF TE-ML 09 от един магазин, като според продавача това е течността която е за BRAVA/O/MAREAПитах в някакъв малък сервиз дали могат да я сменят,но понеже беше края на раб. ден ме върнаха за друг път ама майстора набързо погледна в резервоарчето и каза, че и да се смени течността много бързо щяла пак да почернее защото имало някакъв проблем-маркуч ли, уплътнение ли и той неможа да каже със сигурност но това почерняване не било нормално. Според него хидр. течност не се сменя а само се доливала.Е да а ма мойта сигурно не е сменяна въобще сигурно до сега.Въпроса ми е как се източва старата течност-според горния майстор тя се изпомпва със спринцовка от резервоарчето и можело и сам да направя това.Попитах го дали не трябва да се източи цялата течност и дали не е необходимо обезвъздушаване след наливане на новата, ама той нищо определено не можа да ми каже. MAREA 1.8 HLX 1997г. бензин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на хидравличната течност-как става?
Collapse
X
-
Re: Смяна на хидравличната течност-как става?
jmi написа:Хидравличната течност в резервоарчето ми е чера-казаха ми че е за смяна.Взех TUTELA - ATF DEXTRON II / ZF TE-ML 09 от един магазин, като според продавача това е течността която е за BRAVA/O/MAREAПитах в някакъв малък сервиз дали могат да я сменят,но понеже беше края на раб. ден ме върнаха за друг път ама майстора набързо погледна в резервоарчето и каза, че и да се смени течността много бързо щяла пак да почернее защото имало някакъв проблем-маркуч ли, уплътнение ли и той неможа да каже със сигурност но това почерняване не било нормално. Според него хидр. течност не се сменя а само се доливала.Е да а ма мойта сигурно не е сменяна въобще сигурно до сега.Въпроса ми е как се източва старата течност-според горния майстор тя се изпомпва със спринцовка от резервоарчето и можело и сам да направя това.Попитах го дали не трябва да се източи цялата течност и дали не е необходимо обезвъздушаване след наливане на новата, ама той нищо определено не можа да ми каже. MAREA 1.8 HLX 1997г. бензинАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Няма проблем Vesko.t Случва се! Ставаше въпрос,че един мой приятел си смени хидравличното масло,три дни след което му протече някакво уплътнение по системата.Майсторите казаха,че това е станало понеже е сменил хидравличното масло с ново,което е с по-голям вискозитет,които от своя страна увеличава налягането в хидравличната система и понеже уплътнението е старо е протекло.Незнам до колко са прави,но има някаква логика Аз за себеси знам ,че хидравличното масло не се сменя а само се долива.COUPE 1.8 16V
Volvo XC90 T6
Коментар
-
NPD написа:Няма проблем Vesko.t Случва се! Ставаше въпрос,че един мой приятел си смени хидравличното масло,три дни след което му протече някакво уплътнение по системата.Майсторите казаха,че това е станало понеже е сменил хидравличното масло с ново,което е с по-голям вискозитет,които от своя страна увеличава налягането в хидравличната система и понеже уплътнението е старо е протекло.Незнам до колко са прави,но има някаква логика Аз за себеси знам ,че хидравличното масло не се сменя а само се долива.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Re: къде (като линк) по-точно в архива- за смяна на хидр. ма
niko_ymn написа:Ако може някой, който е намерил постинга - да пусне един линк защото и аз искам да го прочета, а не мога да го открия. 10хEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
peho написа:От написаното как става източването ми стана ясно,обаче промиването с какво се прави и как точно става?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:peho написа:От написаното как става източването ми стана ясно,обаче промиването с какво се прави и как точно става?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
vesko.t написа:...Течноста не е спирачна ! ...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:vesko.t написа:...Течноста не е спирачна ! ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар