Колеги, немога да разбера, конденз ли се получава или влиза вода от някъде в пусти багажник... Тапицерията е постоянно мокра и мухлясала, ужасно е! Гледах за скъсано оплътнение по десния фар (от дясно се е получило нещо като стечка, за това там гледам), здраво е, гледам клапата за въздух, имаше пепел даже значи и от там не е... Дайте някакви идеи каде да гледам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Влага/вода в багажника на Брава
Collapse
X
-
Беше поизсъхнало по едно време, но момента съм свалил стелката, която покрива резервната гума, свалил съм гумата и съм извадил всичко, но пак е мокро, дори повече"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Влага в багажника
Прав е ogi28b че трябва често да се проветрява.Понеже и мен ме дразни влагата се заех малко с въпроса.Мисля че влагата влиза от задното дясно колело. Колелото хвърля вода нагоре и при по-висока скорост водата влиза през отдушника. На самия отдушник има гумена клапа която би трябвало да пропуска въздуха навън обаче като пропуска въздуха тя е отворена и има възможност да влизат пръски вода нагоре. От две седмици си правя експеримент - точно зад калника на задното дясно колело съм поставил пластмасов щит който не позволява водата да влиза между калника и задната броня, там където е отдушника. За сега наблюдавам дали има резултат. Всеки път като карам по мокър път проверявам дали се мокри багажника. За сега не се мокри или се мокри съвсем малко. Още не съм сигурен в ефекта. Като бъда съвсем сигурен ще напиша точно какво съм направил. Пак във връзка с тоя проблем - търся снимки на свалена задна броня на Браво 1.6/16 от вътрешната страна и на мястото където ляга бронята. Искам да разбера дали има някакъв процеп между бронята и купето който също може да пропуска водата която хвърля задното колело.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
аз имам същия пробем дори и лятото ми се получава конденз,от начало мислех че,става от газовата бутилка но не е от там за съжаление.аз също съм на мнение,че влиза вода от отдушника на задното колело защото когато е сухо за по дълго време конденза почти изчезва ,дано колегата Riki888 излезе правFiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
Коментар
-
Колега ,извади стоповете почисти уплътненията намажи ако е нужно със силикон и ще си решиш проблема.Верно че може да е от конденз но ако нямаш бутилка вероятноста да е от това е почти нулева .Конденз правят газовите бутилки защото при изпразване се изстудяват/при падане на налягането в тях/ но при конденз се получава влага не локва с вода.А ако е колата е ELX целия багажник е изолиран с дебело кече и конденз не може да има.
Коментар
-
Бутилка няма, а десния стоп (защото от там някаде идва стечката) го свалях и уплътнението беше като ново. Има една дупка под корите в самия багажник, но пък на дъното си тя има гума и мисля, че неможе да влиза от там Довечера ще видя дали се е увеличило мокрото, понеже сега вали и са станали солидни локвички"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Колеги стелките направо са подгизнали от вода Сега ще ходя да ги разпарчетосвам, дано открия от къде е проблема"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Мисля, че проблема беше в клапата за въздуха, понеже се беше събрала вода там... Облепих го яката със силикон и поксипол и да се надяваме, че няма да тече повече... Като му направя тест през локвите ще пиша дали има резултат"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Не подценявай и уплътнението под рамото на задната чистачка! Има вероятност да тече и от връзката на маркучето с оста на чистачката! Но това са само хипотези все пак. А иначе идеята с проветрението е готина ама, как се случва, когато навън е студено, а колата пребивава пред блока? Слага се шапка, шал и ръкавици, пуска се парното на шест, свалят се всички прозорци, и така до Правец, и обратно ли?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Влагата в багажника
Най после намерих време да подготвя няколко снимки и да кажа как се боричкаме с влагата в багажника.Мисля че при мен влагата идва от задното дясно колело. При движение по мокър път хвърля вода в бронята зад него и водата прониква през отдушника. По принцип възможно е да се поставят на задните колелета калобрани които висят зад всяко колело обаче е неудобно ако се движиш на заден ход по неравности - трева и други.Тоя щит или не знам още как да го нарека представлява пластмасово парче което е изрязано така че да се монтира за бронята и за подкалника който е от пластмаса. Вместо пластмаса може да се използва някаква неръждаема или алуминиева ламарина.Целта е да не допуска водата да отива нагоре към отдушника. Освен това въздухът свободно трябва да излиза навън.Монтирането става като първо се вкарва заоблената част нагоре и после се позиционира хоризонтално.Да не забравя - става въпрос за Браво 1.6/16.Преди да го монтирам при всяко каране по мокро в багажника постелките бяха мокри.Сега вече няколко пъти карам в дъждовно време и всеки път проверявам. Не съм виждал да се мокрят постелките.Истинското изпитание ще бъде като падне сняг и пътищата станат много мокри.Предварително от картон от кашон си направих шаблон на който уточних каква трябва да бъде формата и къде са отворите за закрепване.За десния стоп - можете да проверите на автомивката - заливате го обилно с вода и след това проверявате дали има вода в багажника. Това - за да си спестите разглобяването.Bravo 1.6 / 16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар