Колеги несам запознат много и искам да попитам притежаващите и запознатите с тези 2 вида двигатели.И двата са моноинжекциони и работния обем им еднакъв и 2та са 8 клапанови .От къде идват тези 15 коня отгоре на 1.2/75 щото мисля да си присаждам такъв двигател малко повечко тяга да имам шото моя е 1.1 пък сам виждал 1.2/75 доста по пъргав е. Благодаря на тези които ще ми обърнат вниманйе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разлика между Пунто МК-1 1.2/60 hp и Мк1 1.2/75hp
Collapse
X
-
Аз съм с 1.2/75 и е моноинжекционhttp://vbox7.com/play:53b65925 (rofl) a sega ko e tui neshto :O (rofl)(rofl)(rofl)
Коментар
-
Re: Пунто
[quote="kluchar"]е как 1.2 пък и 75 пък моно нещо си грешка [quote="kluchar" Вярно аз съм се объркал МPI e multy point sistem , mono e SPI .... верно от там и разбирам разликата и отговора на въпорса ми които зададох .И от там се досещам що не слагат газ Благодаря за линка.Пропаднаха ми мечтите за по мощен двигател щот ,то газовия инжекцион по скъп от дивгателя(двигателя + газовииянжекцион = стоиноста на колата...безмислено) и като гледам 1.1 са подобре маи от 1.2 SPI тъи ,че ше се търси пак същия.Мерси много пак за информацията.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Re: кола пунто
kluchar написа:То газ може да се сложи на поечето модели няма значение дали е моно или пълен инжекцион палка разлика само в системата за газ>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Ако си спомнямправилно, 1.2 има версии с моноинжекция и пълна инжекция. Тази с моно е 60 к.с., а пълната инжекция с 16 клапана е отначало 75 коня. Впоследствие същият този двигател го правят 82 коня и започват 98-99г. да го монтират и на Браво/а. Не знам доколко това помага на колегата, защото така или иначе става въпрос за присаждане на двигател. При цените на тези коли в момента, според мен ще му е по-лесно направо да продаде едната и да купи нова с желания двигател, но той си знае...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
колега двг 1242 сс 75 коня с всички карантии/комп / за 300 лв се намираPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
bmahob написа:колега двг 1242 сс 75 коня с всички карантии/комп / за 300 лв се намира>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
wazmo написа:На баща ми Пунтото е 1.2 60 и е пълна инжекция. Разликата май е в броя на клапанитеPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:bmahob написа:колега двг 1242 сс 75 коня с всички карантии/комп / за 300 лв се намираPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
разликата между двигателите са1.1 8v spi 55hp 1100 кубика МОНО ИЖЕКЦИЯ 55 коня1.2 8v spi 60hp 1200 кубика МОНО ИЖЕКЦИЯ 60 коня1.2 8v mpi 75hp 1200 Кубика ПЪЛНА ИНЖЕКЦИЯ 75 коня1.2 16v mpi 85hp 1200 Кубика ПЪЛНА ИНЖЕКЦИЯ 85 коня (85 е при пунтото, при някои браво, брава е 80)1.4 16v mpi 100hp 1400 Кубика ПЪЛНА ИНЖЕКЦИЯ 100 коня (слага се придимно на стило, новото браво, новото пунто)spi - Single point injectionmpi - Multi point injectionНядавам се съм бил полезен :DFiat Punto MK2 Broom Yellow 200++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар