Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тромба (клаксон) монтаж

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Тромба (клаксон) монтаж

    Здравейте,Имаше малък инцидент с Brava-та(1995), и се наложи ремонт на предницата. Но както често се случва, нещо не е наред, в сервиза ми загубили тромбите на клаксона.Ок взех си нови, прерових manuals дето има постнати във форума, както попитах и бат google, но така и не намерих точно как се монтират(освен една доста неясна снимка).Ясно ми е, че се слагат зад предния десен фар, но как точно??Ако някой може да ми помогне с по-разбираема схема или снимка на това как точно се захващат ще съм много благодарен.Поздрави от новия член на форума , само жалко че първият ми пост трябва да е за проблем.

    #2
    На Брава-та незнам как са, но на Типо са пак до десния фар на една планка която им дава маса. Тази планка е захваната за гредата м-у фаровете и на всяка от тромбите се връзва по едно кабелче което е +12v.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

    Коментар


      #3
      Да колега, аз виждам че има една гредичка, от нея старчат два болта, кабелчетата също намерих (даже я изпробвах), но самите тромби са две и са вързани с една планка, на която няма дупки.Може би още нещо липсва, нещо с което се захващат към болтовете, но какво...

      Коментар


        #4
        На планката трябва има дупки, тромбата минава през дупката с болта си, и отгоре я държи Гайка за ключ 10 (М 6). Кабелите са отделно за + и минус, масата не идва от гредата.

        Коментар


          #5
          Може ли някой да ми постне една снимка моля, а и сега ми идва още един въпрос: Ще изгорят ли ако ги вържа наобратно, т.е. +, -, защото те са лилаво и черно кабелчета, но кое е + и кое - ... ?

          Коментар


            #6
            черното ще да е масата
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

            Коментар


              #7
              ако има значение, вероятно ще го направят така, че да може да се монтират кабелите по един единствен начин. Но може и да бъркам.1 - тромба висок звук2 - нисък звук3 - планка8 - гайка на тромбата.
              Прикачени файлове

              Коментар


                #8
                Да този вид планка изглежда доста по-смислена, като за това което е на гредичката, явно съм взел някаква друга, но ще я пригодя Месри на всички за помощта

                Коментар


                  #9
                  Намери си оригинална, за да си стане като по учебник . Тя просто за там си е изкривена, пасва си перфектно.

                  Коментар

                  Working...
                  X