Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пластмасов горивен филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пластмасов горивен филтър

ще има ли проблем ако преди конвенционалния горивен филтър сложа едно малко филтърче, от тия прозрачните??

Re: пластмасов горивен филтър

ops написа:
    ще има ли проблем ако преди конвенционалния горивен филтър сложа едно малко филтърче, от тия прозрачните??
    Ако е инжекцион, ДА-ще има проблем,има опасност да се пръсне,и да не достига гориво,тези филтри са за карбураторна горивна с-ма ,там налягането е много по-ниско,а също и дебита на помпата ...
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Точно както е написал vesko.t, ама поне споменавай за каква кола става въпрос!

Коментар

мдааа дизел е мотора.........турбо дизел......

Коментар

ops написа:
          Не, поне на топлото време няма да има проблем,но зимата ако улучиш лоша нафта, определено ще имаш проблеми.Парафина ще се втърдява и няма да пропуска нафта.Виждал съм на Фиат Крома конзола, за два големи нафтови филтъра включени последователно.Е за такова нещо мечтая и търся от доста време.
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
            ops написа:
            Не, поне на топлото време няма да има проблем,но зимата ако улучиш лоша нафта, определено ще имаш проблеми.Парафина ще се втърдява и няма да пропуска нафта.Виждал съм на Фиат Крома конзола, за два големи нафтови филтъра включени последователно.Е за такова нещо мечтая и търся от доста време.
            Благодаря Нино, ще го сложа само за топлото време, а и аз съм виждал с 2 филтъра от камион или подобно, но каква е идеята?? а нещо за дебита нема да се обърка нали с тоя пластмасовия филтър? или друго?

Коментар

Nino написа:
              Не, поне на топлото време няма да има проблем,но зимата ако улучиш лоша нафта, определено ще имаш проблеми..
              Няма начин да не улучи .Ако кара само в ГЕрмания може и да не улучи

Коментар

Да така е.Няма начина да не уцели лоша нафта.Преди на Реното, бях сложил едно такова мъничко стъклено филтърче, тип желъд преди големия такъв на неговата конзола. Ефекта беше в това,че доста по-рядко сменях основния нафтов филтър.Мисля,че то беше от Шкода Европа, там май на всеки цилиндър има.НОООО като застудя и няколко пъти при минус 10-15 градуса запретвах ръкави да го чистя и поливам с вряла вода, айде аут.Ако се кара с много скъп нафтов филтър ( на моето Пунто струва 36лв) може би има смисъл, но ако той струва 8-10-12 лв, по-добре да се сменя по-често.

Коментар

да това и на мен ми е идеята, че филтъра ми е почти 50 кинта и да сложа един такъв бръмбазък. :D да го слагам ли Нино? поне засега като е топло?

Коментар

ops написа:
                    да това и на мен ми е идеята, че филтъра ми е почти 50 кинта и да сложа един такъв бръмбазък. :D да го слагам ли Нино? поне засега като е топло?
                    А стига бе, с каква кола си та е толкова скъп.?... сорри не видях.Ами слагай го за сега! Такива филтърчета за каквито ти говоря съм купувал от едно място в Пазарджик...изхода за Пловдив, срещу м-н Славянка.Ако минавам от там ще ти взема.. бяха около 10-12 лв.Монтира се директно на конзолата на основния.Удобното при тях, е че се развърта отдолу и не се разкачат горивопроводи.Но провери и по Симеон... мисля ,че имаше магазин за авточасти на камиони Шкода.

Коментар

Nino написа:
                      ops написа:
                      А стига бе, с каква кола си та е толкова скъп.?... сорри не видях.Ами слагай го за сега! Такива филтърчета за каквито ти говоря съм купувал от едно място в Пазарджик...изхода за Пловдив, срещу м-н Славянка.Ако минавам от там ще ти взема.. бяха около 10-12 лв.Монтира се директно на конзолата на основния.Удобното при тях, е че се развърта отдолу и не се разкачат горивопроводи.Но провери и по Симеон... мисля ,че имаше магазин за авточасти на камиони Шкода.
                      колата ми е почти като твоята и филтъра ми го продадоха на козлодуй за 48 камъка!!!а филтърчето е 2.5 лева и е най-обикновено. тия за които ми говориш имат ли по-специално име или да търся за шкода -камион? пластмасови ли са или? щото и тоя дето съм сега с него има такова кранче отдолу!?

Коментар

ops написа:
                        колата ми е почти като твоята и филтъра ми го продадоха на козлодуй за 48 камъка!!!а филтърчето е 2.5 лева и е най-обикновено. тия за които ми говориш имат ли по-специално име или да търся за шкода -камион? пластмасови ли са или? щото и тоя дето съм сега с него има такова кранче отдолу!?
                        Ops, ама пак не разбрах каква точно е колата ти.Да няма някакъв секрет тук??!!Щото ако беше надал вой тук във форума след като ти събраха очите с тази цена, веднага аз или друг колега би ти казал от къде да го вземеш за 15 лв.по-евтино.Дори "Филтрон" които се водят най-евтините филтри, от офиса им искаха да ме каращисат с 42 лв.Та филтрите за Пунто - II, DS и JTD струват около 36-38 лв(не съм вземал от лятото) в "T&N car" - тел. 943 48 74, Красно село 8504405 .Обещавам ти,че до 2 седмици ще ги намеря и за 20-25 лв, засега чакам информация.Та на въпроса.Филтърчетата за които ти писах са стъклени, с форма на желъд, висок е около 5-7 см и е опасан от една метална скоба по вертикала, която го държи към неговата шапка.Тази скоба се маха,филтърчето пада свободно и цедката се чисти.Тя също е с формата на желъд и неговите размери.Да, в Шкода Европа ги има.Но ми хрумна друга идея.Колегата snake е от Пазарджик,помоли го да отиде до този магазин който аз ти обясних в предишните постове.Лично аз съм от Велинград и бих могъл да проверя,но нямам на идея кога пак ще си ходя.Миналия weekend бях на срещата.

Коментар

Working...
                        X