Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете за климатроника

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помогнете за климатроника

Привет,Кажете как да разбера дали ми работи климатроника ?
    Fiat Marea 1.8 16 V

ами... ако поддържа температурата която си му задала, значи работи...
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: Помогнете за климатроника

Mitko написа:
      rozana написа:
      Привет,Кажете как да разбера дали ми работи климатроника ?
      Температурите сега са малко ниски и трудно би задухало студено от него.
      щом е с климатроник значи ако зададе 20 градуса трябва колата да прави да струва 20 градуса да е...да смени температурите и да види има ли разлика...а то между другото най-големия проблем е дали лятото прави студено... а сега не можеш да го преценишУспех!

Коментар

относно климатроника

имам служебно возило с климатик (форд) при пускането му се променят оборотите на двигателя а при мареата не това нормално ли е ?
        Fiat Marea 1.8 16 V

Коментар

Re: относно климатроника

rozana написа:
          имам служебно возило с климатик (форд) при пускането му се променят оборотите на двигателя а при мареата не това нормално ли е ?
          на мойта Брава с пускането на климатика се задейства компресора и за това падат оборотите на двигателя... ти си с климатроник, а климатроника отчита каква е температурата, вижда каква искаш да е и вече сам си преценява студено ли да духа, топло ли... сега на студеното не пуска компресора, тъй като ти не искаш студен въздух ами пуска да духа топло, което няма общо с оборотите на колата.п.п.: то не че падат оборотите, ами се променя звука и влияе на мощността...

Коментар

И при мойта МАреа не се усеща включването ама той мотора 1.9тд 100 е осичка нищо не го събаря.А мотора ми е перфектен

Коментар

Re: относно климатроника

rozana написа:
              Едва ли при тези темперетури ще ти се включи компресора на климатроника. Има защита срещу замръзване и трябва да е 6-7 градуса (някъде там) навън за да тръгне студеното да духа. Тогава при натискане на бутона със символ "снежинка" оборотите ще паднат малко за 1-2секунди след, което ще се нормализират. Има специално устройство към двигателя, което коригира оборотите на празен ход, когато се включи климатика/климатроника. То сработва след секунда, две.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

gdd55 написа:
                И при мойта МАреа не се усеща включването ама той мотора 1.9тд 100 е осичка нищо не го събаря.А мотора ми е перфектен
                да... може би и мощността е от значение... мойта все пак е 1.4 на пак при включен климатик, който върти компресора мощността пада при какъвто и да е двигател...

Коментар

Днес ми се струва по-топло и сега ще отида до го пробвам този климатроник Иначе мареиката е 1.8 бензин, а форда 2.5 ТД
                  Fiat Marea 1.8 16 V

Коментар

rozana написа:
                    Днес ми се струва по-топло и сега ще отида до го пробвам този климатроник Иначе мареиката е 1.8 бензин, а форда 2.5 ТД
                    Ами по-горе са написали правилно, като му зададеш 20 градуса, няма да включи компресора, след като температурата на външния въздух е 10-12 примерно.

Коментар

как да се пробва духа ли студено климатика(през зимата)?

Първо искам да уточня , че не съм го пробвал това.Първо затвори притока на въздух от вън. След това задай температура около 25 градуса. След като я достигне , задай 18 и ако започне да духа студено(при пуснат компресор естествено) значи всичко е ОК.

Коментар

Re: как да се пробва духа ли студено климатика(през зимата)?

mnaumov написа:
                        Първо искам да уточня , че не съм го пробвал това.Първо затвори притока на въздух от вън. След това задай температура около 25 градуса. След като я достигне , задай 18 и ако започне да духа студено(при пуснат компресор естествено) значи всичко е ОК.
                        Има резон в тази работа... стига обаче навън да не е студено, щото компресора няма да отлепи, пробвал съм няколко пъти!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: как да се пробва духа ли студено климатика(през зимата)?

Вчера го пробвах и работи.Температура на въздуха 11 градуса

Коментар

Working...
                          X