Колеги можете ли да ми помогнете?Имам следния проблем:от близо седмица жилото на съединителя почна малко по-малко да се късат нижките и аз отпуснах жилото така че да не са под голямо напрежение и скоростите си влизаха но малко трудно, докато един ден се скъсаха напълно и си купих ново жило(дългото).Смених го, с надеждата всичко да се оправи и да нямам проблеми повече, НО след смяната започнах да си го регулирам но пак дори и с ново жило скоростите не ми влизаха толкова лесно.И се пренудих да отпусна жилото, за да може по-лесно да влизат скоростите.Попринцип харесвам педала да ми отделя ниско доло, а сега отделя горе в небесата.Колата като стои известно време в покой скоростите се включват супер мазно, сами си влизат и малко като я покарам и започват проблемите, а пък да не говорим като и стъпя на педала на газта да я покарам малко по-бързо ...... след това изобщо нещет да влизат.Колеги кажете какво да правя и какъв може да е проблема!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не влизат скоростите на 1.6
Collapse
X
-
И моите скорости започнаха да не "влизат" мазно няколко дена преди да се скъса жилото. Предполагам, че е задържало и не се е движело равномерно. Миналата седмица сложих късо жило и за момента съм много доволен. Нещо с тези дълги жила не е наред, но знам ли. Между другото, при смяната дългото жило трябва да се захване за едни пластмасови пръстени от страната на калника, дали си го захванал? Ако не си, то тогава твърде вероятно е да играе цялото жило и да се получава някакъв свободен ход и неправилно обтягане.Fiat Marea Sedan 98, 1.6 16v, 138K km
-
Надявам се преди да зададеш въпросите си проверил количеството на масло в скоростната кутия , а също си го сменил с масло по предписания вискозитет. Ако не си сменял маслото , смени гоФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
и моя педал е на същия принцип .... ще ми откъсне крака .... от натискане .... а и скоростите като колата е в покой вкизат като при чуждо ..... а като запаля колата и тръгна на някаде .... все едно не сам натиснал съединителя 1-ва ми влиза отвратително трудно .... възможно ли е и при мен да е от жилата на съединителя или просто сам за нов съединителAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
PB 5976 BC написа:То може ли да се сложи късо жило, след като колата ти е била първо с дългото.Имаше някакви пластмасови държачи ама не съм ги сложил май!Ако сложа късо жило, ще се оправи ли количкатами?Захващането същото ли е като на дългото жило?Fiat Marea Sedan 98, 1.6 16v, 138K km
Коментар
-
Много ти благодаря колега за изчерпателния отговор!Вчера смених жилото с един колега от форума, който има сервиз (за което много му благодаря отново) което бях закупил от Евро 07 и сложихме друго 2-ра ръка жило пак дълго и педала се оправи значително стана по мек, НО ще трябва нов съединител!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар