За Fiat Brava ... колко е нормално да са оборотите при запалване и колко като загрее след 4-5 мин да кажем ... на празен ход?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обороти
Collapse
X
-
wwwebЕтикети: –
-
wwweb
Значи на мойта като я паля сутрин оборотите са около 1300-1500 ... след като поработи малко, да кажем след 4-5 мин. падат до под 1-чката на оборотомера, не мога да определя точно, но мисля че са около 850-900 ... при това падане на оборотите има едно много леко клатене на двигателя от време на време ... това нормално ли е? Иначе когато си я пална сутрин при обороти 1300-1500 двигателя просто няма равен ...
Коментар
-
wwweb
Mazgarev написа:след като загрее до 90 градуса би трябвало да няма никакви вибрации. Докато е по-студен (40-50-60 градуса) може би и да не ти пали една от свещите... сменял ли си ги? и като загрее да почва да си пали... виж дали не е това...
Коментар
-
wwweb
Mazgarev написа:ако вибрациите са такива че се усещат леко и само ако хванеш лоста за скоростите или волана няма какво да й се притесняваш... въпроса е като загрее не би трябвало да има вибрации...
Коментар
-
ако при 90 градуса (нормално работещ автомобил) нямаш такива вибрации значи ти е много добре колата! Оборотите падат, за да може колата все пак да не ти изхарчи бензина още на илизане от паркинга . И мойта е така: като я запаля - по-високи обороти, няма никакви вибрации, след 2-3 минути оборотите плавно падат и започват съвсем леки вибрации, които се усещат само като пипнеш лоста и волана, след още няколко минути като загрее колата не се усеща нищо и ако не гледаш уредите ще си помислиш, че колата не работи П.П.: трябва оборотите да са около 800/мин при загрял автомобилFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
wwweb
Mazgarev написа:ако при 90 градуса (нормално работещ автомобил) нямаш такива вибрации значи ти е много добре колата! Оборотите падат, за да може колата все пак да не ти изхарчи бензина още на илизане от паркинга . И мойта е така: като я запаля - по-високи обороти, няма никакви вибрации, след 2-3 минути оборотите плавно падат и започват съвсем леки вибрации, които се усещат само като пипнеш лоста и волана, след още няколко минути като загрее колата не се усеща нищо и ако не гледаш уредите ще си помислиш, че колата не работи П.П.: трябва оборотите да са около 800/мин при загрял автомобил
Коментар
-
при мен ситуацията е абсолютно същата.като запаля, зависи колко е студено и си е на по-високи обороти.всичко си е ок.обаче като позагрее след 4-5 мин, и започват също едни вибрации и стрелката на оборотомера започва да играе.лекичко с толеранс около 40-50 оборота.но все пак си е доста не приятно.казаха ми че може клапаните да били замърсени, ама искат да отварят целия двигател...ще гледам да дойда на някоя среща на форума та да го погледне някои коъто има познания в това...
Коментар
-
wwweb
diyan123 написа:при мен ситуацията е абсолютно същата.като запаля, зависи колко е студено и си е на по-високи обороти.всичко си е ок.обаче като позагрее след 4-5 мин, и започват също едни вибрации и стрелката на оборотомера започва да играе.лекичко с толеранс около 40-50 оборота.но все пак си е доста не приятно.казаха ми че може клапаните да били замърсени, ама искат да отварят целия двигател...ще гледам да дойда на някоя среща на форума та да го погледне някои коъто има познания в това...
Коментар
-
diyan123 написа:при мен ситуацията е абсолютно същата.като запаля, зависи колко е студено и си е на по-високи обороти.всичко си е ок.обаче като позагрее след 4-5 мин, и започват също едни вибрации и стрелката на оборотомера започва да играе.лекичко с толеранс около 40-50 оборота.но все пак си е доста не приятно.казаха ми че може клапаните да били замърсени, ама искат да отварят целия двигател...ще гледам да дойда на някоя среща на форума та да го погледне някои коъто има познания в това...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:...и оборотите би трябвало да са стабилни, това играене на стрелката не трябва да го има!
Коментар
-
Re: Обороти
wwweb написа:За Fiat Brava ... колко е нормално да са оборотите при запалване и колко като загрее след 4-5 мин да кажем ... на празен ход?
Коментар
-
Re: Обороти
wwweb написа:За Fiat Brava ... колко е нормално да са оборотите при запалване и колко като загрее след 4-5 мин да кажем ... на празен ход?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар