Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за съединител (педал) PUNTO MK2 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпрос за съединител (педал) PUNTO MK2 1.9 JTD

Колеги, искам да споделите мнение при вас как е?Та преди няколко седмици ми се скапа горната помпа на съединителя (тази която е горе на педала), смених е с нова оригинална!Преди това си ми скърцаше доста "приятно" и е очаквах всеки момент да роди, роди тогава когато най-малко очаквах.Та както и да е, вече съм с новата и забелязвам че като натискам няма проблем, скърцане не се чува, но като отпускам леко педала се чува отнова проскърцване, макар и леко но си го чувам и ме дразни. Хайде вижте при вас как е и споделете, нормално ли е, защото бедала съм го смазал перфектно, стеблото на помпата също..... eфекта е същия.Имам съмнение, че от отпускането на педала проскърцва, самото тяло на помпата (понеже се слага отвън на вътре и има отвор на самото купе през което да мине).И също, като отворя капака, като се натиска съединителя, се чува едно проскърцване откъм долната помпа (по-точно от вилката на самия съединител), всичко отново смазано ефект никакъв.PS: Споделете мнение при вас как е?

На моето Пунто също скърца отвратително... и при натискане, и при отпускане... добре че музиката го заглушава.Една събота се бях амбицирал.. Изпръсках един флакон WD40, омазах се до ушите с грес... и никакав ефект.На Стилото също изскърцва някой път при отпускане..
    Stilo Dynamic MW 1.9 JTD '03
    Punto HLX JTD '02

Коментар

колеги а външната помпа или бутало/цилиндр гледали ли сте защото на мен от там и идваше скърцането смазване и сега ок
      Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

bboyd написа:
        колеги а външната помпа или бутало/цилиндр гледали ли сте защото на мен от там и идваше скърцането смазване и сега ок
        За поне мойта е гледах, пръсках с WD40 използвах и една друга много качествена смазка, ефект никакъв.PS: Смазвах, връзката на помпата с тази на вилката, има ябалковидна втулка.

Коментар

Working...
        X