Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СТИЛО-вода в краката на шофьора-->оказа се SkyWindow

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

СТИЛО-вода в краката на шофьора-->оказа се SkyWindow

Привет,в есенното дъждовно време се оказа че имам неприятна изненада При дъждовно време влиза вода в колата, и по-точно в кратата на шофьора и пътника до него, като забелязах че се стича на около 10см навътре от врата.Като извадих стелките и те бяха плувнали в вода. При силен дъжд, и когато колата е в движение се навлажняват и гредите отстрани на предното стъкло.На мен ми изглейда че трябва да се презалепи предното стъкло, но знам ли...Някои от Вас имал ли е подобен проблем и има ли преложение за решение?Предварително благодаря за отговорите!

Колега аз имам същия проблем с моята кола (която купих наскоро) ... при мен при дъжд се наводнява стелката на пътника до шофьора и знам откаде ми идва проблема .... има едно оплътнение което е излезнало на предното стъкло ... и трябвад се презалепи (както ти казваш) ... по принцип това е решението ... аз сам пробвал с силикон ... нищо нестава ... трябва да си се перзалепи цялото стъкло ... ако и тогава го има тоя теч ще трябва да разглобяваш доста за да го намериш
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Проверих дали ми е сменяно стъклото, но не е, оригиналното си е.От една страна е хубаво ако е то, понеже няма да търся друг по засукан проблем, но несъм сигурен.А ако се постави отново същото стъкло, сменят ли се уплътнения? Приблизително колко струва? Има ли положителни итзиви за някой сервиз (в София)?...

Коментар

така става като се запуши там има едни дупки където е до куките(там където се хваща капака)от двете страни има дупки там по надолу от където да се изтича водата и като се запушат и капе в краката.Почистете ги и може да се оправи.Съжалявам че не успях да го обясня по добре.И те дупки се запушват с кал и листа.

Коментар

виж от антената на радиото да не влиза...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

не е от антената, тъй като тя мие отзад, над багайника А иначе аз това гледах, имаше малко листа но не ми се стори запушено.Има подзрителен процеп и от двете страни, между стъклото и черната пластмаса долу (ще го снимам като се прибера и ще покажа снимката)...А и другото подозрително е, че при движение се навлажнява и тапичерията на на гредите до стъклото

Коментар

щом тръгва от колонката значи трябва теча да е от стъклото огледай го хубаво от страна от където се овлажнява иначе тук в Русе взимат 40лв. за махане,почистване и залепване на стъклото

Коментар

На първо място, благодаря Ви за дадените съвети! Така, днес ходих в автостъкла Мустанг (София, Дианабат). Отлепване и залепване на предното стъкло струва 80лв. с година гаранция. Стори ми се малко скъпо но... ако работят качествено и с качествени материали може и да си заслужава.... Операцията отнема около 6 часа.Все пак, преди да действаме решихме да проверим от къде идва теча, проляхме няколко кофи вода и свалихме тапицерията на страничните греди. Оказа се че водата се стича до допу през шибидаха (или така нареченият SkyWindow) Интересното в случая е че тапицерията на тавана не се мокри.От тук нататък става сложно, къде и кой може да ремонтира сгъваеми стъклени покриви... ще трябва да търся, засега идея си нямам. Аз имах проблем в механиката на шибидаха, и ще се опитам да съчетая двата ремонта. (само дано да ми останата пари за зимни гуми :D ) Възможно е отводнителните канали на покрива да са запушени с листа и клонки, възможно е уплътненията да са заминали, възможно е стъклата да не прилепят добре към уплътненията.................Искам да попитам, знаете ли сервиз за стъклени покриви? (За препочитане в район София или Сливен)

Коментар

Нямаше ли да идваш на среща да го гледаме?!Писал съм упътване как става, ти нали го пробва? - Не си спомням.Ела на някоя среща преди снега, ще се уговорим и ще го видим - може да измислим нещо.Гарантирано сервиз точно за покриви няма да намериш, но ...моят го е оправяла една фирма, залепили са една реклама под капака.Може да ти я дам на лични, ако искаш.Аз след тая фирма обаче извадих цялата електроника и всичко правих наново. Сега няма грешка.По мои ноблюдения, канал има в ъглите на покрива, отпред. Този канал стига до задната част на всеки от предните калници.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

х

според мен са нещо уплътненията

Коментар

cec0 написа:
                      На първо място, благодаря Ви за дадените съвети! Така, днес ходих в автостъкла Мустанг (София, Дианабат). Отлепване и залепване на предното стъкло струва 80лв. с година гаранция. Стори ми се малко скъпо но... ако работят качествено и с качествени материали може и да си заслужава.... Операцията отнема около 6 часа.Все пак, преди да действаме решихме да проверим от къде идва теча, проляхме няколко кофи вода и свалихме тапицерията на страничните греди. Оказа се че водата се стича до допу през шибидаха (или така нареченият SkyWindow) Интересното в случая е че тапицерията на тавана не се мокри.От тук нататък става сложно, къде и кой може да ремонтира сгъваеми стъклени покриви... ще трябва да търся, засега идея си нямам. Аз имах проблем в механиката на шибидаха, и ще се опитам да съчетая двата ремонта. (само дано да ми останата пари за зимни гуми :D ) Възможно е отводнителните канали на покрива да са запушени с листа и клонки, възможно е уплътненията да са заминали, възможно е стъклата да не прилепят добре към уплътненията.................Искам да попитам, знаете ли сервиз за стъклени покриви? (За препочитане в район София или Сливен)
                      Що не провериш как са уплътненията и ако намериш проблемното да му играеш малко силикон отвътрешната страна да прилепне хубаво
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

При Скайуиндоуа идеята не е да не влиза вода, а тя да се отвежда по два странични канала напред или назад, като в края на всеки от двата канала има маркучи, които отвеждат водата надолу. Можеш да я чуеш при първото тръгване от място, когато колата е стояла дълго време на дъжд. При мен го има същия проблем при предната дясна колонка при силен дъжд - или е предния джам или е запушено каналчето в предната част на канала за водата. В БГ няма да намериш никой, който да разбира от Скайуиндоу, просто защото може би освен мен никой не е разглабял такъв Произвежда го Webasto, но те не носят отговорност или сервиз за техни покриви, които идват вградени от производителя на коли (А-класата на Мерцедес е единствената с подобен покрив)
                        Stilo 1.8 16V

Коментар

Колеги, при всички видове шибедах ( люк, подвижен панорамен прозорец и т.н.) е така - целата не е да не влиза хич вода, защото това с годините става невъзможно - най малкото купето се свива и разширява заедно с промяната на температурата, а там все пак трябва да е отваряемо. Отвеждането на водата му е майката. Във всеки преден ъгъл трябва да има отводнителни канали, а може би и в задните. Намери ги и с тънка стоманена тел ги проходи да се отпушат - за да започне да изтича водата лесно. Обикновено се запушват на завоя от твана към колонките - т.е. на около 2 педи от началото на каналчето. Колкото повече навреш телта толкова по-добре - ама внимателно - да не се окажат гумени маркучи някъде да ги скъсаш. Обикновено водата тече по канали предвидени в самата каросерия.Бе съм разглеждал точно Скай-уиндоу, ама на всички коли с люк е така.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

колега ето ти тема от английския фиат форум със снимки, човека как си е оправил запушените дренажи.http://www.fiatforum.com/stilo/84341...3.htmlтова при положение че само с тел не се оправят нещата. най-добре прочети цялата тема ...
                            Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                            Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Браво колеги, доста полезна информация!Май си намерих занимание за weekend-a , само дано е слънчево и топло времето.Ще прочета малко и ще потърся тези канали, мисля че в тях е решението.А варианта със силикон, едва ли е "вариант" по скоро бих се въздържал.ПС: иначе ето полезно инфо за хората с работещ SkyWindow:http://www.fiatforum.com/stilo-guide...f-runners.html

Коментар

Working...
                              X