здравейте колеги, имам Мареа 1.6 16 в 97 г и въобще не върви няма мощност в тая кола. мудна работа. мотора не се "развърта" добре особенно в ниските обороти все едно съм във жигули. Карам предимно на газ /доста спъната за икономия/ но проблемът го има на бензин което ме притеснява. Наскоро карах една каризма /1.6 16 в 90 коня/ сходен двигател и сходно купе, а вървенето на светлинни години от моята мареа. много бях учуден. досега си мислих че просто 1.6 е малък мотор за мареа ама нещо започнах да си променям мнението. какви са вашите впечатления от този мотор, очаквам по скоро субективни мнения и по малко статистика и цифри. как е спрямо сходни мотори и на други марки?П.с след 4 000 оборота е доста по добре.карал съм браво jtd и тук дума не може да става за сравнение с моя мотор
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как върви марея 1.6. 16в? - леко подобрение
Collapse
X
-
1.6 16 v - тромав мотор. И аз на моята не съм доволен от старта. Карам я само на бензин ,добра поддръжка , но при ускорение никаква я няма. Започва да върви чак като й ’’бодна’’ 3-та или 4 -та скорост. Просто кола с такъв мотор си е тромава. А за сравнение с японска(сходна както я наричаш) - и дума не може да става.Моля,пишете малко по-грамотно...
Коментар
-
simeon3000 написа:Не знам какви коли сте карали преди, че да мислите 1.6 за тромав мотор. Оборотомерът е до 6 хил. оборота, ползвайте ги. Не се мъчете да карате колата като дизел на 2 хил. оборота.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
Re: ь
batkoty написа:Както каза един приятел усещам че имам кола след 4000 оборота Пробвай да отвъртиш кранчето или да видиш как е въздушния филтър или да не ти смуче от някаде въздух ,да не ти е скъсан някой маркучF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
нищо и няма на колата ти,наред си е,просто двигателя си е муден за голямото купе....и стига тия сравнения с други марки,няма място за такива!!! Явно на теб ти требе една хубава дизеларка жтд,не разбирам,след като караш колата си в ниски обороти защо си купуваш бензин....или свикни да я караш както се полага с повече натискане педала на газта или смени колата с дизелова такава. За мен всичко по колата ти си е наред,просто не си свикнал да я караш както се полага...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:нищо и няма на колата ти,наред си е,просто двигателя си е муден за голямото купе....и стига тия сравнения с други марки,няма място за такива!!! Явно на теб ти требе една хубава дизеларка жтд,не разбирам,след като караш колата си в ниски обороти защо си купуваш бензин....или свикни да я караш както се полага с повече натискане педала на газта или смени колата с дизелова такава. За мен всичко по колата ти си е наред,просто не си свикнал да я караш както се полага...F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
alex_sn1 написа:Доколкото и да се ползва оборотомера.....муууудеееееен старт . Няма как някой да ме убеди ,че Мареата ми е пъргавелка.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
аз съм се возил на мареа 1.6 и много вървеше а до колкото до кранчето предполагам си с обикновенно газово и там има една такава врътка дет като я завъртиш и и увеличаваш притока на газ и трябва да върви повече поне при мен е така(но съм с 1.8 ).А ако си с газов инжекцион чрез компютър може да ти напраят да ти вкарва повече газ
Коментар
-
bbw написа:paralesa написа:нищо и няма на колата ти,наред си е,просто двигателя си е муден за голямото купе....и стига тия сравнения с други марки,няма място за такива!!! Явно на теб ти требе една хубава дизеларка жтд,не разбирам,след като караш колата си в ниски обороти защо си купуваш бензин....или свикни да я караш както се полага с повече натискане педала на газта или смени колата с дизелова такава. За мен всичко по колата ти си е наред,просто не си свикнал да я караш както се полага...Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
batkoty написа:аз съм се возил на мареа 1.6 и много вървеше а до колкото до кранчето предполагам си с обикновенно газово и там има една такава врътка дет като я завъртиш и и увеличаваш притока на газ и трябва да върви повече поне при мен е така(но съм с 1..А ако си с газов инжекцион чрез компютър може да ти напраят да ти вкарва повече газФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар