Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как върви марея 1.6. 16в? - леко подобрение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как върви марея 1.6. 16в? - леко подобрение

здравейте колеги, имам Мареа 1.6 16 в 97 г и въобще не върви няма мощност в тая кола. мудна работа. мотора не се "развърта" добре особенно в ниските обороти все едно съм във жигули. Карам предимно на газ /доста спъната за икономия/ но проблемът го има на бензин което ме притеснява. Наскоро карах една каризма /1.6 16 в 90 коня/ сходен двигател и сходно купе, а вървенето на светлинни години от моята мареа. много бях учуден. досега си мислих че просто 1.6 е малък мотор за мареа ама нещо започнах да си променям мнението. какви са вашите впечатления от този мотор, очаквам по скоро субективни мнения и по малко статистика и цифри. как е спрямо сходни мотори и на други марки?П.с след 4 000 оборота е доста по добре.карал съм браво jtd и тук дума не може да става за сравнение с моя мотор
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

И мойто Браво на газ е пълна скръб, ама поне на бензин върви. Наистина има разлика с JTD, аз си мислих че са по-слаби ама не вървят доста по-добре от бензинките.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

1.6 16 v - тромав мотор. И аз на моята не съм доволен от старта. Карам я само на бензин ,добра поддръжка , но при ускорение никаква я няма. Започва да върви чак като й ’’бодна’’ 3-та или 4 -та скорост. Просто кола с такъв мотор си е тромава. А за сравнение с японска(сходна както я наричаш) - и дума не може да става.
      Моля,пишете малко по-грамотно...

Коментар

Не знам какви коли сте карали преди, че да мислите 1.6 за тромав мотор. Оборотомерът е до 6 хил. оборота, ползвайте ги. Не се мъчете да карате колата като дизел на 2 хил. оборота.
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
          Не знам какви коли сте карали преди, че да мислите 1.6 за тромав мотор. Оборотомерът е до 6 хил. оборота, ползвайте ги. Не се мъчете да карате колата като дизел на 2 хил. оборота.
          карам до 2000 об. само в града, защото няма смисъл да се юркам. извънградско с 3800 съм на 130 км, на 4200 съм на 150 /или нещо подобно това по спомен/ повече от това няма накъде наистина след 4000 има значително подобрение. все пак не знам дали мотора е тромав или нещо и има на моята кола. затова и пуснах темата. досега съм чувал от познати коренно противоположни мнения /преди да пусна тази тема/ едните казват : фият? голям боклук за нищо не става не върви, а на другия полюс - 1.6 16в са големи бегачки, много вървят. затова търся истината.

Коментар

ь

Както каза един приятел усещам че имам кола след 4000 оборота Пробвай да отвъртиш кранчето или да видиш как е въздушния филтър или да не ти смуче от някаде въздух ,да не ти е скъсан някой маркуч

Коментар

Доколкото и да се ползва оборотомера.....муууудеееееен старт . Няма как някой да ме убеди ,че Мареата ми е пъргавелка.
              Моля,пишете малко по-грамотно...

Коментар

Re: ь

batkoty написа:
                Както каза един приятел усещам че имам кола след 4000 оборота Пробвай да отвъртиш кранчето или да видиш как е въздушния филтър или да не ти смуче от някаде въздух ,да не ти е скъсан някой маркуч
                кое кранче имаш в предвид? въздушен филтър сменям редовно на 3-4 хил км. маркучите уж съм ги проверявал и сменял но не е изключено нещо да пропускам.

Коментар

нищо и няма на колата ти,наред си е,просто двигателя си е муден за голямото купе....и стига тия сравнения с други марки,няма място за такива!!! Явно на теб ти требе една хубава дизеларка жтд,не разбирам,след като караш колата си в ниски обороти защо си купуваш бензин....или свикни да я караш както се полага с повече натискане педала на газта или смени колата с дизелова такава. За мен всичко по колата ти си е наред,просто не си свикнал да я караш както се полага...
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                    нищо и няма на колата ти,наред си е,просто двигателя си е муден за голямото купе....и стига тия сравнения с други марки,няма място за такива!!! Явно на теб ти требе една хубава дизеларка жтд,не разбирам,след като караш колата си в ниски обороти защо си купуваш бензин....или свикни да я караш както се полага с повече натискане педала на газта или смени колата с дизелова такава. За мен всичко по колата ти си е наред,просто не си свикнал да я караш както се полага...
                    знам как се кара бензинка, ама нещо ми минаха мераците за това с годините. просто е много мудна ,ваз 2101 ме изяжда на сфетофара без да му мигне окото. не искам да се състезавам, а да мога да разчитам на колата като ми се наложи. да обясня как се изпреварва тир на първокласен натоварен път - никак, чакам го да спре и тогаваП.С в крайна сметка искам да разбера дали имам проблем с колата или само си втълпявам :D

Коментар

alex_sn1 написа:
                      Доколкото и да се ползва оборотомера.....муууудеееееен старт . Няма как някой да ме убеди ,че Мареата ми е пъргавелка.
                      Прав си колега , много е муден този мотор 1.6 . Няма никакъв старт . Ето тук даже имам едно видео с моята Мареа , към края на правата човека с БМВ-то едва ми чете задния номера Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 http://vbox7.com/play:ef592244 Запознайте се добре с техническата характеристика на този двигател , той иска обороти 3-4-5-6000 оброта въобще не са му проблем. Не може да върви като Голф 1.8 90к.с. на 2200оборота и на 4000 об. мотора да вика помощ Настъпето го този 1.6 какви са тез пенсионерски обороти 1500-2000 от 4000 об до прекъсвач ...кърти асфалта ....цепи мрака...
                      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

аз съм се возил на мареа 1.6 и много вървеше а до колкото до кранчето предполагам си с обикновенно газово и там има една такава врътка дет като я завъртиш и и увеличаваш притока на газ и трябва да върви повече поне при мен е така(но съм с 1.8 ).А ако си с газов инжекцион чрез компютър може да ти напраят да ти вкарва повече газ

Коментар

bbw написа:
                          paralesa написа:
                          знам как се кара бензинка, ама нещо ми минаха мераците за това с годините. просто е много мудна ,ваз 2101 ме изяжда на сфетофара без да му мигне окото. не искам да се състезавам, а да мога да разчитам на колата като ми се наложи. да обясня как се изпреварва тир на първокласен натоварен път - никак, чакам го да спре и тогаваП.С в крайна сметка искам да разбера дали имам проблем с колата или само си втълпявам :D
                          Явно имаш някакъв проблем . Така както описваш , ти едва тръгваш. Тира е лесен З-та до 130км./ч и се превръща в малка точка в огледалата за задно виждане
                          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

но като чета така че и на бензин е така явно не е от газта по добре я закарай на компютър или на някой майстор дето разбира и да ти каже.Не е нормално да ти върви по малко от ладичка :D аз бих се изял от яд

Коментар

batkoty написа:
                              аз съм се возил на мареа 1.6 и много вървеше а до колкото до кранчето предполагам си с обикновенно газово и там има една такава врътка дет като я завъртиш и и увеличаваш притока на газ и трябва да върви повече поне при мен е така(но съм с 1..А ако си с газов инжекцион чрез компютър може да ти напраят да ти вкарва повече газ
                              Да с ГИ Фобос. С три режима на работа икономичен , нормален и турбо , на режима "Турбо" съм завишил с 15% газта :D

Коментар

Working...
                              X