Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как върви марея 1.6. 16в? - леко подобрение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    вярно, че аз съм с браво, но съм много доволен от това двигателче- идеално е за бравото. е, като го карам известно време и почвам да го ругая, че не върви, обаче кача ли се на друга кола веднага забелязвам, че моята върви много добре. може би това ти е нужно истина е, че е мудно на ниски, но всички бензинови са така, а това е и 16 клапаново. моята е на 3000 оборота тази разлика, за която говориш. на 3 все едно пуска турбо. може да е неправилно зацепен ангренажа ти. а кво стана с онзи проблем в раздел газови, за който си говорихме/оборотите/
    Аз мисля че бях написал, но може и да бъркам пък не ми се търси темата да я видя. Оборотите се оправиха след почистване на МПХ и самообучението му. малко се изшашках защото не знаех че трябва да го обучавам след почистването. :D благодаря още веднъж за помощта.сега по другият проблем. ремака е зацепен при Христо, компресия е мерена пак там. свещи и кабели са сменяни, бензинова помпа също. Ком.диагностика не показва проблем. всичко което се сетих го проверих но като че ли нищо няма дето да не е наред.
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

xtry написа:
      колата ти определено има проблем ... моята е с 15-ки и на бензин до 3-та си яде гумите на газ до 2-ра ги пали също ..ся ше кажеш и че повече от 160 неможе да направи ?
      ами веднъж я опънах на 170 - 175 и определено можеше още но задницата започна да "бяга" /амортисьорите не са много добре отзад/ и ме достраша да продължа , пък и жената вдигна врява и започна да се заканва :D :D

Коментар

Re: x

batkoty написа:
        Колега то не става да я караш до 3-3500 и да върви.Като искаш да върви след 4000 и това e.Наистина разхода е друг но то не става хем да ти харчи малко хем да върви.Пък и италианките не са от най икономичните ,но за това бягат така :D
        съгласен съм , но не мога да се шмугна на жълто на сфетофара на 6000 оборота. какво да сляза да отбия движението за да си освободя писта и след това да чакам да светне жълто и тогава да съм аз. Просто много е мудна на ниски и ми беше интерсно да разбера дали е типично за модела с този мотор или моята има проблем /в което вече съм сигурен/П.С. преди 2-3 години имахме една служебна фиеста 1.1 на сфетофарите луди ги правих с нея. гадно е че мотор 103 коня не бяга колкото 55 коня фиеста.

Коментар

абе да ти кажа и дума не може да става за сравнение с фиеста, аз карах 1,4 , т.е. най-големия мотор ако не се лъжа...
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Виж сигнала от тпс ,дават го 0.4-0.5в но трябва да е 0.15.И аз бях така но го оправих и сега има мощност още от 1500 ,засичам и разхода че беше 12-16 смесено
            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Уфф аз продадох бъгавото JTD и мислех да взимам 1.6 ама Вие ме отказахте с тия писаници.1,8 ще взимам явно .... Ламята Спаска малко ама .... кво да се прави.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

като за тромавия 1.6 само толкова почвам да си мисля че наистина е мноо тромав тоз двигател и не мое да бега
                1.6 16v Abarth

Коментар

янко написа:
                  Виж сигнала от тпс ,дават го 0.4-0.5в но трябва да е 0.15.И аз бях така но го оправих и сега има мощност още от 1500 ,засичам и разхода че беше 12-16 смесено
                  блaгодаря, ще го замеря, но кажи как става замерванети на изключена букса или както е включено всичко да забеля кабелите и да меря.

Коментар

1.6 бяга много ела да те кача на леля ми бравото.На 400м стои зад гъза на опел 140 коня.Боляло ме е глава от това нещо в началото като го зехме.Возил съм се на мареа 1.6 която също бяга много.Просто преди да се земе кола се изпробва винаги

Коментар

emzo написа:
                      Уфф аз продадох бъгавото JTD и мислех да взимам 1.6 ама Вие ме отказахте с тия писаници.1,8 ще взимам явно .... Ламята Спаска малко ама .... кво да се прави.
                      Веднъж съм карал браво JTD и останах очарован от ускорението му. залепи ме за седалката, но това на лекото браво. не знам как се държи на по тежките купета.Не знам какво очакваш от 1.6 мотора , но доколкото съм чел мнения на колеги 1.8 наистина е по добрия мотор и разхода не е по висок.за моя мога да кажа че гори 13-14 в града и около 9 извънградско на газ. на бензин замервания не съм правил но не очаквам съществена разлика.

Коментар

batkoty написа:
                        1.6 бяга много ела да те кача на леля ми бравото.На 400м стои зад гъза на опел 140 коня.Боляло ме е глава от това нещо в началото като го зехме.Возил съм се на мареа 1.6 която също бяга много.Просто преди да се земе кола се изпробва винаги
                        тука ме жегна по болната тема. като взех колата си вървеше и гореше малко 10/100 градско, но минах през аутоиталия за смяна на ремък. там пед..те не ми стегнали оптяжката на ангренажа и колата умря /прескочи 1 зъб/, а разхода гонеше на моменти 20. така почти 6 месеца ходих по майстори и всеки пипа, докато накрая не отидох до Ямбол при Христо и ми зацепиха ремака както трябва. Разхода падна на 13 градско и 9 извън града. Вървежа също се подобри /представи си какво е било/ , но достигна до това положение което съм описал.За съжаление бях пич и оставях колата в поредния сервиз, без да им вися на главите и сега не знам кой какво е пипал. нямам и достатъчно ясен спомен как вървеше колата катоя взех, щот я карах няколко дена само преди да я закарам на Аутоиталия.

Коментар

Моята марийка на старт при подобаващо натискане на педала се изстрелва като стреличка, това на газ, на бенз умря тотално, никаква я няма и търся проблема. Обаче, какви са тия разходи от 9/100 газ извънградско. Това сигурно е с пуснат климатик и пълна кола ? При нормално каране до 130 без климатик разходът ми е средно 7.5, а с климатик 8.0. Пътят е София-Русе и обратно. Изминавам го всеки месец и винаги засичам, че ми е малка бутилката та пълня на влизане в Русе.
                          Fiat Marea Sedan 98, 1.6 16v, 138K km

Коментар

x

Моита е 1.8 в града дава 10 на нормално каране и изключване от скорост.Извън града 9-10 като не падам от 130-140 и в някои случаи и отгоре и яко изпреварвания на 3-та :D (става въпрос за газ и е Мареа)

Коментар

Този разход от 10/100 газ в кой град се постига? Аз под 12/100 газ в София не съм постигал, напоследък дори го качих на 13/100, но какво да се очаква при положение, че 40 мин пътувам 12 км.
                              Fiat Marea Sedan 98, 1.6 16v, 138K km

Коментар

KaRaM написа:
                                Този разход от 10/100 газ в кой град се постига? Аз под 12/100 газ в София не съм постигал, напоследък дори го качих на 13/100, но какво да се очаква при положение, че 40 мин пътувам 12 км.
                                Във Варна, но с работеща ЛКС и средно натоварен трафик.

Коментар

Working...
                                X