да след 4000 об. наистина е друга кола, но и разхода на гориво е друг. учудва ме съществената разлика между "до 4ооо" и "над 4000" оборота. явно колата наистина има някаъв проблем. някак си очаквам по равномерно поведение на мотора в по широк диапазон.четох доста постове и ми направи впечатление че мнозина считат 1,6 мотора за муден в сравнение с 1.8 /което е вярно/ като пуснах темата се абстрахирах от АГУ. моята е доста скопена с цел икономии. аз говоря за поведение на бензин. ако потеглям като на състезание дърпа, но при нормално каране /до 3000-3500/ е скръб.
F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
колата ти определено има проблем ... моята е с 15-ки и на бензин до 3-та си яде гумите на газ до 2-ра ги пали също ..ся ше кажеш и че повече от 160 неможе да направи ?
Пробвай примерно на 2-ра да задържиш 4000 оборота и настъпи рязко газта да видиш кво става. А за газта си мисля че кранчето ти не е отвито както е при мен тя и на завито кванче си ги тряска 12/100, не ми се мисли ако я отвъртя. Затова ако ми трябва скорост и ускорение просто цъкам копчето на бензин и отлитам.ПП: Между другото каква максимална скорост сте развивали с 1.6. Аз стигнах до 184 и ме достраша.
вярно, че аз съм с браво, но съм много доволен от това двигателче- идеално е за бравото. е, като го карам известно време и почвам да го ругая, че не върви, обаче кача ли се на друга кола веднага забелязвам, че моята върви много добре. може би това ти е нужно истина е, че е мудно на ниски, но всички бензинови са така, а това е и 16 клапаново. моята е на 3000 оборота тази разлика, за която говориш. на 3 все едно пуска турбо. може да е неправилно зацепен ангренажа ти. а кво стана с онзи проблем в раздел газови, за който си говорихме/оборотите/
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Като за 1.6 си върви много добре ,верно че малко е мудна на старта ама аз си мисля че това идва от скоросната кутия .В тоя трафик който има в по големите градове не ти трябава повече аз тука във Варна едва 3 вкючвам .
FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Колега то не става да я караш до 3-3500 и да върви.Като искаш да върви след 4000 и това e.Наистина разхода е друг но то не става хем да ти харчи малко хем да върви.Пък и италианките не са от най икономичните ,но за това бягат така :D
не вярвах, че ще има хора с този мотор, недоволни от вървежа. аз съм адски доволен, дере си асвалта и това е, явно е в вашите коли проблема, той че след 4000 се развърта, развърта се, но и преди това си е 6 точки.
Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Според мен може настройките на газовата да водят до това скопяване. Ако се регулира добре би трябвало да се оправи ако няма друг проблем. А съответно на бензин може да са тръгнали дюзите към затлачване и за това да няма ряз... това с дисгностика може да проверишВ моя фиат единственото нещо в връзка с мощноста което не ми харесва е че когато пусне перката се усеща на педала на газта а според мен не би трябвало. една идея повече газ трябва да дадеш когато върти перката, но това вече не ми прави впечатление. все пак за това сесетих като се замислих за мощността иначе си е екстра и за градско и за извънградско не би трябвало да имаш чак такива негативни впечатления
Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар