Преди време бях писал, че като дам на контакт не се индицира на таблото лампата за нивото на маслото. Понеже колата е ЕВРО 3, някои колеги казват че показанията трябва да се изпишат на електронния километраж преди да покаже километрите, но и това не показва. Днес сменях маслото и при източено масло дадох на контакт за да видя какно ще покаже - пак нищо. Някой има ли идея какъв е проблема? Не че ми пречи, защото колата не ми гори масло, но щом го има защо да не работи. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за нивото на маслото
Collapse
X
-
Изгоряла крушка на таблото за 2 леваCSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
-
naskobg написа:mancuzo написа:Изгоряла крушка на таблото за 2 леваCSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
На картера имаш ли датчик, какво беше ? Моят е точно до улея на пръчката.Хвърли един поглед и в електронния каталог - номер 60657304. Според него - определено датчикът съществува в двата двигателя: ЖТД 105, и ЖТД 100. Съмнявам се да се води "екстра". В моделите "Мареа" такъв датчик няма Не знам по каква причина.
Коментар
-
ogi28b написа:На картера имаш ли датчик, какво беше ? Моят е точно до улея на пръчката.Хвърли един поглед и в електронния каталог - номер 60657304. Според него - определено датчикът съществува в двата двигателя: ЖТД 105, и ЖТД 100. Съмнявам се да се води "екстра". В моделите "Мареа" такъв датчик няма Не знам по каква причина.
Коментар
-
naskobg написа:Няма ли кой да изкаже предположение?ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
J T D написа:naskobg написа:Няма ли кой да изкаже предположение?
Коментар
-
Странно защо и аз имам някакъв такъв подобен проблем. Само че при мен деленията са 5 преди да зареди километрите по принцип когато колата е с масло догоре е 00000 а когато е малко по малко от максимума е 0000_ или 000__. Реших да си направя експеримент когато сменям маслото .. и странно когато няма масло и дадох на контакт светеше 0000_ все едно има!!! Смятам че работи защото на определени места на които спирам явно поради наклона показва от 000__ дo 00000! По това съдя че работи. Но питам се аз като е празна защо пак показва грешно !?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар