Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик за нивото на маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик за нивото на маслото

Преди време бях писал, че като дам на контакт не се индицира на таблото лампата за нивото на маслото. Понеже колата е ЕВРО 3, някои колеги казват че показанията трябва да се изпишат на електронния километраж преди да покаже километрите, но и това не показва. Днес сменях маслото и при източено масло дадох на контакт за да видя какно ще покаже - пак нищо. Някой има ли идея какъв е проблема? Не че ми пречи, защото колата не ми гори масло, но щом го има защо да не работи. :D

Изгоряла крушка на таблото за 2 лева
    CSI in the CAR !!!
    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

mancuzo написа:
      Диод е.

Коментар

naskobg написа:
        mancuzo написа:
        Диод е.
        Добре де мойта е с безцокълни крушлета
        CSI in the CAR !!!
        Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

На картера имаш ли датчик, какво беше ? Моят е точно до улея на пръчката.Хвърли един поглед и в електронния каталог - номер 60657304. Според него - определено датчикът съществува в двата двигателя: ЖТД 105, и ЖТД 100. Съмнявам се да се води "екстра". В моделите "Мареа" такъв датчик няма Не знам по каква причина.

Коментар

ogi28b написа:
            На картера имаш ли датчик, какво беше ? Моят е точно до улея на пръчката.Хвърли един поглед и в електронния каталог - номер 60657304. Според него - определено датчикът съществува в двата двигателя: ЖТД 105, и ЖТД 100. Съмнявам се да се води "екстра". В моделите "Мареа" такъв датчик няма Не знам по каква причина.
            По Eper излиза, че го има - номер 12.
            Прикачени файлове

Коментар

То разбира се, че излиза по ЕПЕР, но провери на канала ТИ дали го имаш. Да не са ти монтирали марейска версия двигател в Браво

Коментар

ogi28b написа:
                То разбира се, че излиза по ЕПЕР, но провери на канала ТИ дали го имаш. Да не са ти монтирали марейска версия двигател в Браво
                Преди време я гледах на канал, май има. А това от ЕПЕР-а ми е по ВИН-а.

Коментар

naskobg написа:
                  А това от ЕПЕР-а ми е по ВИН-а.
                  По ВИН може доста неща да имаш. Например седалки с подгряване. Или задни ел. стъкла.

Коментар

Няма ли кой да изкаже предположение?

Коментар

naskobg написа:
                      И аз го имам датчика за нивото на маслото,но преди време като свалях картера,понеже го ударих,и при демонтажа на датчика му счупих отпред осезаторчетата и сега като дам на контакт ми пресветка 10-на пъти!Провери буксата дали е наред,а и свалял ли си таблото да видиш дали на това място има диод?
                      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

J T D написа:
                        naskobg написа:
                        И аз го имам датчика за нивото на маслото,но преди време като свалях картера,понеже го ударих,и при демонтажа на датчика му счупих отпред осезаторчетата и сега като дам на контакт ми пресветка 10-на пъти!Провери буксата дали е наред,а и свалял ли си таблото да видиш дали на това място има диод?
                        Имам, ама за Евро 3 не показваше ли на километража?

Коментар

Не съм съвсем сигурен какво питаш , ама ето как изглежда индикацията при Стило - показва се за малко в края на началния тест.
                          Прикачени файлове
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Странно защо и аз имам някакъв такъв подобен проблем. Само че при мен деленията са 5 преди да зареди километрите по принцип когато колата е с масло догоре е 00000 а когато е малко по малко от максимума е 0000_ или 000__. Реших да си направя експеримент когато сменям маслото .. и странно когато няма масло и дадох на контакт светеше 0000_ все едно има!!! Смятам че работи защото на определени места на които спирам явно поради наклона показва от 000__ дo 00000! По това съдя че работи. Но питам се аз като е празна защо пак показва грешно !?
                            Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

диода на таблото няма как да го няма, те са универсални и дори и да не вършът никаква работа диодите си ги има. Поне не бравото е така, моето като го разглобявах имаше даже за подгряването на дизела
                              Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                              Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Working...
                              X