Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоманени джанти за Мареа 2.0 20V за зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стоманени джанти за Мареа 2.0 20V за зимата?

Колеги, слагали ли сте стоманени джанти на такъв автомобил, тъй като в ръководството за Мареа, дават само размера на лети джанти, а именно 6Jx15’’-49. Размера на гумите по същото ръководство отново е само един - 195/55 R15 84V. Чудя се какви зимни гуми - а и съответно джанти да и търся на моята колица . Мога ли да и сложа по-високи и съответно по-тънки гуми за зимния сезон? Моля да ми посочите с какъв размер сте карали Мареите си през зимните сезони. Нека колегите със същия автомобил да споделят мнението си по въпроса, тъй като аз карам моята от едва 5 месеца.

Няма значение от какъв материал ще е направена джантата, размера си е размер ако ще и от титан да са :D Купуваш си ламаринени джанти с размера който ти препоръчва производителя и гуми за тях и гаранция няма да имаш проблем. А това по тесни гуми на по широка джанта и разните му други работи си е малко......................

Коментар

Ами да ти кажа точно за размера - мисля си, че все пак за зимата си е препоръчително по-тънки и по-високи гуми...Възможно ли е да се сложат по-високи гуми или ще опира в калника като се натовари?

Коментар

Не мога да ти кажа, аз съм си сложил такива каквито ги дава производителя за да ми е мирна главата. А и не се впускай в некви филми за по тесни и високи гуми, все пак не сме на рали.

Коментар

Железни джанти 14 цола не можеш да сложиш, защото отпред подпират в спирачните апарати. Железни джанти 15 цола - нямам идея дали можеш, но те са и рядкост като цяло. 15 цолови гуми 195/60 15 можеш да сложиш и не подпират.

Коментар

Airfan написа:
            Железни джанти 14 цола не можеш да сложиш, защото отпред подпират в спирачните апарати.
            Е, аз как съм с железни 14"?
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
              Airfan написа:
              Железни джанти 14 цола не можеш да сложиш, защото отпред подпират в спирачните апарати.
              А ти да си с 20V случайно? На 20V предните дискове са по-големи.

Коментар

gamma написа:
                Airfan написа:
                Ти си Ено и шес
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

gamma написа:
                  Airfan написа:
                  Той пита за двулитровия двигател. С по-големи спирачни апарати е и не стават 14ки. Препоръчвам му размер за гумите 185/60/15.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

То в заглавието пише, ама кой да гледа...Извинявам се!
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колеги благодаря за съветите. Интересува ме също така какво е разстоянието между болтовете на моята Мареа, тъй като не мога да го намеря по каталога. От какви други коли мога да ползвам джанти?

Коментар

4x98 са джантите, от Фиат, Алфа, Ланча, Лада
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Благодаря колега за инфото!

Коментар

Летните са ми 215х40х16,зимни 195х60х15,нищо не опира,с двата литра мотор съм.
                            Marea HLX 147ps

Коментар

Мерси Gofi, а 195/65/15 някой да е слагал, тъй като мисля с такива да я обуя за зимата?

Коментар

Working...
                              X