Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на Marea.Бензин или дизел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като гледам всеки започна да си хвали магарето))Диселджия ще пллюе бензин и газ во веки.Газаджия няма да иска да чуе за нафтова печка-тракачка.Вземи това,което ти е на сърце и което предпочиташ.Аз ти казах само какъв разход да предвидиш допълнително.Аз лично никога не съм карал фиат дизел и не мога да изкажа мнение,но не рискувах и съм на вариант бензин + газ.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Отново мерси за съветите.Ще ми се да е JTD ама всичко зависи най- вече от цената май.Ще се надявам да случа на нещо добро.Като се направи груба сметка дизел, газ според мен са на кантар вече.Е май на градско дизела като че ли е по- добре, но за извън града не знам.А за TD100 питах защото с intercooler знам че е 100 коня ,но без него само TD не знам дали имат 100 к.,пък и по какво може да се познае дали е 75 или 100.Казвам го защото на една гледах че на кората на двигателя пише TD и го питам "това 100 или 75 коня е?" той казва "абе май е 100",та не съм сигурен какво е!Пък не разбирам от дизели и не знам по какво да го позная (извинявам се за некомпетентността).

Коментар

blondy_driver написа:
        Моят съвет е JTD Ако си намериш читава Мареа JTD с оборудването HLX, ще си я караш с голям кеф дълго време
        Съгласен съм! А ти от къде знаеш какъв е комфорта? Не си спомням да съм те возил в колата ми
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ето и от мен

Какво да ти кажа колега.Направи си сам сметката.Дизел не бях карал,но сега съм доволен.Говоря ти за Мареа1,9ТДИ100 Комби.Разхода на гориво е перфектен става въпрос за извънградско за градско не давам защото зимата не става аз гледам да си пазя стартера,свещите и не я гася ако слизам за 5-10 мин.Извънградско вчера от КАрлово до В.Търново През Прохода на Републиката/Хаинбоаз/със 120 почти навсякъде 9 литра нафта.6 на 100.А относно поддръжката на дизела 100лв за масло със всички филтри и още 300 някъде сигурно за подгревателни свещи и разпръсквачи,които колко пъти ще смениш няма да я карам вечно тая кола я.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ами пак благодаря колеги,мисля че доста се изприказва по темата, за мен беше полезно, дано е била полезна и за други като мен .Ако възникнат други проблеми пак ще пиша и ще разчитам на съветите ви,пък ако мога и аз с нещо да помогна ще се влюча с удоволствие.

Коментар

Колега Торнадо,как взе царският завой и други подобни със 120км/ч?То заради такива като теб ми се е налагало в този проход да карам по банкета.Имайте уважение към останалите шофъори "карам Мареа" не значи "аз съм Господ" Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

КОлега

КОлега дудулиа казах почти навсякъде а не постоянно.Работата във форума пак опира до заяждане,а за това че караш по банкета не знам защо го правиш провери дали не ти дърпа надясно волана от мека гума или нещо подобно.

Коментар

Re: КОлега

Tornado написа:
                  КОлега дудулиа казах почти навсякъде а не постоянно.Работата във форума пак опира до заяждане,а за това че караш по банкета не знам защо го правиш провери дали не ти дърпа надясно волана от мека гума или нещо подобно.
                  Колега "Торнадо на Буря" (Ти си знаеш) не се заяждай с хората !!! Ами кажи кога ще ги пуснем на старта?
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Porsche 944 S2
                  http://www.valmcrae.snimka.bg/
                  http://vbox7.com/user:val_mcrae
                  http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Буря

Колега Буря на Торнадо.Не е заяждам ама........ Със теб има ли смисъл да се пускам на старта като взема Бравото с големия мотор ще те пробвам :D

Коментар

pinko168 написа:
                      Поддръжката на турбодизел е в пъти по-скъпа от поддръжката на бензинов двигател.
                      И какво точно означава това
                      ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...

Коментар

BRAVO написа:
                        pinko168 написа:
                        Поддръжката на турбодизел е в пъти по-скъпа от поддръжката на бензинов двигател.
                        И какво точно означава това
                        И аз това се чудих, ама си затраях да не кажат пак, че си хваля своето.
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                        X