Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Блокирало предно ляво стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Блокирало предно ляво стъкло

Здравейте,преди два часа в движение реших да си отворя прозореца за секунда,но той отиде до крайно долно положение и остана там,не мога да го вдигна по никакъв начин.От към жабката се чува само едно цъкане като се опитам да вдигна стъклото,но то не мърда.В същото време десният прозорец работи без проблеми.Дали има изгорял предпазител или нещо машинката прави проблеми?Помагайте,защото вали,а стъклото е долу и не знам как да го дигна.
    Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Освен да е залепило релето, това което казваш че цъка. Пробвай да го откриеш точно къде е (май някъде зад жабката се намираха) извади го, чукни го няколко пъти силно и го сложи пак и пробай. Аз се сещам за това само.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега, прочети тази тема. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 Може да ти бъде полезна. Успех.

Коментар

Я опитай и това, дръж копчето натиснато и си затвори вратата да видим дали ще се вдигне и пиши какво е станало!На мен също ми се случи и след тоя опит се вдигна
        now. BMW E39 523i '98 170hp
        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

pi4_s_bravo написа:
          Освен да е залепило релето, това което казваш че цъка. Пробвай да го откриеш точно къде е (май някъде зад жабката се намираха) извади го, чукни го няколко пъти силно и го сложи пак и пробай. Аз се сещам за това само.
          Не знам дали е реле-една черна кутия колкото длан -намира се в горната част на жабката,като се махне капака,при натискане на бутона от там се чува и усеща с пръсти цъкане,но нищо повече. Даже не знам къде са бушоните,но надали е от тях.Иначе от двигателчето във вратата не се чува никакъв шум или тракане,явно не отиват тоци до него. При отваряне и затваряне на десният прозорец се чува и усеща цъкане от самата дръжка на вратата-явно там има някакво реле,а при опита за отваряне на левият прозорец цъкането идва от жабката.Тогава такова във дясната врата няма.

Коментар

dimmX написа:
            Я опитай и това, дръж копчето натиснато и си затвори вратата да видим дали ще се вдигне и пиши какво е станало!На мен също ми се случи и след тоя опит се вдигна
            Пробвах няколко пъти-не стана. Къде ли са бушоните да ги проверя?

Коментар

Пробва ли да чукнеш силно по релето което цъка,щото ако е залепило само удар го оправя (или смяна с ново).
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                Пробва ли да чукнеш силно по релето което цъка,щото ако е залепило само удар го оправя (или смяна с ново).
                То е доста голямо и не съм сигурен,че е само за прозореца.В него влиза сноп кабели -4 или 5 броя.

Коментар

Блокирало предно ляво стъкло-оправено

Здравейте,Оказа се за щастие,че проблема е в едно кабелче-не прави добра маса.Един майстор за 15 минути откри проблема,сложи едно кабелче 20 сантиметра,върза го на маса и нещата се оправиха.Но за цялата работа - 15 минути ми взе 15 лева -халал да му са,важното,че не е машинка. :D

Коментар

ето за това са майсторите .... колега по принцип и аз сам ги имал същия проблем .... при това на път и навън вече се готвеше страхотна буря ... както и да е ... при мен и двете слезнаха до доло и после няма никой вкъщи ... оттам .... свалих копчетата от страната на шофьора .... с мултицет намерих на кои от клемите са моторчетата на двата прозореца и с мостовия кабел директно от акумулатора към тах .... и стана Чудо ... те се вдигнаха Което ме навява на мисълта ... колеги винаги си носете някакви инструменти в колата .... защото не се знае какво може да стане ... "Очаквай неочакваното"
                    AUDI 1.8 20V TURBO
                    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ivan_dice написа:
                      ето за това са майсторите .... колега по принцип и аз сам ги имал същия проблем .... при това на път и навън вече се готвеше страхотна буря ... както и да е ... при мен и двете слезнаха до доло и после няма никой вкъщи ... оттам .... свалих копчетата от страната на шофьора .... с мултицет намерих на кои от клемите са моторчетата на двата прозореца и с мостовия кабел директно от акумулатора към тах .... и стана Чудо ... те се вдигнаха Което ме навява на мисълта ... колеги винаги си носете някакви инструменти в колата .... защото не се знае какво може да стане ... "Очаквай неочакваното"
                      Добре си ти,разбираш от мултицети,мостови кабели... А какво да кажем ние агрономите? :D Лозя,овощни насаждения-да,но мултицети... Затова и такива майстори ни дерат така!

Коментар

Working...
                      X