Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хайде колегите от Бургас да помагат.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хайде колегите от Бургас да помагат.

Здравейте колеги, дойде време да сменям масло и филтри. Дайте съвет, къде в Бургас мога да го направя и колко ще излезе. Маслото, с което карам е Селения турбо дизел. Колата е Брово JTD 100.Благодаря предварително.

Re: Хайде колегите от Бургас да помагат.

naskobg написа:
    Здравейте колеги, дойде време да сменям масло и филтри. Дайте съвет, къде в Бургас мога да го направя и колко ще излезе. Маслото, с което карам е Селения турбо дизел. Колата е Брово JTD 100.Благодаря предварително.
    Колега, за сега съм го сменял само веднъж но съм с Валволин Турбо.Не знам как върви Селения(особено пък за дизел).Това с което мога да помогна е да ти дам телефона на Аутоплюс които са официален дилър на Фиат,Ланча и Алфа за Бургас.По телефона може да се разберете за цена. Телефона е 056 874 291; 056 845 629 и мобилен 0886 618 214 и 0885 036 644 инж. Иван Кокаланов(началник сервиз). Личните ми впечетления от сервиза са добри.Бях там за диагностика с Виза,смяна на свещи и гарнитура на капака на клапаните.Всичко за 72 лева.Не ти препоръчвам да ходиш в другия сервиз на Фиат(Кафеджиеф)има доста негативни коментари за тях от към качество и цена на услугите.Ако не ти се ходи по големи сервизи се свържи с колегата Стоян "bavareca" Той работи в сервиз и предполагам имат канал където да го смените,а маслото и филтъра може да си ги вземеш от магазина на АXM в Бургас.Телефона на bavareca - Стоян - 0895 713861ПП.Ако си в Бургас и имаш време да се запознаем,заповядай на форумската ни среща утре от 18:00 часа на паркинга пред хотел Авенюhttp://maps.google.com/maps/ms?hl=en...eb644&t=h&z=17
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Красьо, предполагам знаеш, че точно срещу твоята работа зад спирката на автобус 12 в новата кооперация също има магазин за Фиат. и там съм виждал да продават Селения. Пък точно във вашия блок е и Евро 07, на които съм фен аз мога да заведа човек в квартален сервиз...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Маслото от АХМ, освен ако не искаш да зарадваш Бравока с по-хубаво масълце, а сервиза - който и да е, само да не са пълни некадърници.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Маслото от АХМ, освен ако не искаш да зарадваш Бравока с по-хубаво масълце, а сервиза - който и да е, само да не са пълни некадърници.
          Какво имаш впредвид под по-хубаво колега?

Коментар

Мотул , Мобил ама да са оригиналдЪ.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1. Вземаш маслото (ако ще слагаш Селения) и филтърчето от АХМ, приготвяш си две туби от минерална вода, отиваш на канала на бившата Окръжна болница и си го сменяш сам 2. До магазина на АХМ има едно сервизче. Едно време там маслото се сменяше без пари, ако е купено от АХМ. Питай 3. Вземаш масълце и филтърче, звънкаш ми по телефона и идам да ти помогна да го смениш. После черпиш бира
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

За справка в сервиза на Тойота в комлука смяната на маслото струва 15.40лв... е как ги сметнаха тея 40ст още не знам
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Верно ли 15лв за смяна на масло ? Или това щото са Тойота ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това е защото са фирмен сервиз и се плаща за "престой". Нищо чудно ставката за час им да е 30.80 лв. и те да пишат половин час за смяна.В Дарс ауто на час вземат 54лв. Така само смяната ти излиза около 100лв., защото оставят маслото да се изтече час и половина
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Слагам само "Селения ТД"/ на 8 000/ и за 100 х.км, които съм минал за 3 години, мотора не е мръднал/като функции и динамика/.
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

В по-малките (не фирмени) сервизи смяната на масло ще ти струва 6-7 лв. но обикновено закръглят на 10лв. .
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

аз пък само на тойота си сменям маслото, защото от както имам колата го сменям там и... незнам може би навик!ама това май скоро време ще се промени

Коментар

аз пьк карам сус есо 10-40 и сам много доволен

Коментар

Working...
                            X