Здравейте отново , колата е браво 1,2 16V 82 к.с. Проблема ми е следния понякога тихите обороти са много ниски и колата гасне, това се случва основно при паркиране нали като форсирам напред назад и ми гасне колата просто стои на 500 и по-малко оборота, но това не е всеки път... аз си мисля за така наречения стъпков мотор, че е за смяна... Искам д апопитам имали начин да се оправи или директно трябва с нов да се замени (моя като го гледах е отстрани в некви пластмаси трябва да се разглабя...) и каква е цената доло-горе, защото гледах в AXM там са доста скъпички.... близо 300лв. . Другия въпрос ми е дали това може да ми го прави и компютъра и нужна ли е диагностика?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стъпков мотор 1,2 16V
Collapse
X
-
Здравей колега! При теб стъпковият мотор е на тази цена понеже е 2в1 тоест стъпков мотор и ТPS потенциометър (throttle position sensor- датчик за положението на дроселовата клапа). Капсулован е и не знам въобще дали подлежи на ремонт. Отиди първо при читав диагностик- това бих те посъветвал.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
-
решено!
значи проблема се реши почти от самосебе си - свалих стъпковото моторче да го почистя и се оказа, че вътре няма какво да се чисти. затворих го и го сложих. сега вече един месец колата не е гъкнала, сипвах от лукойл, ОМВ и ромпетрол - никаква разлика. върви като едно време.моето мнение е, че колата стоя с откачен акумулатор над два часа и се е ресетнал компа. има подобни съвети в темите за газовите уредби.пак повтарям, като се появи проблема 2 седмици ходих през три дни на диагностика и нищо.п.с. в кутията на мотора има едно двигателче с червяк на оста и едно пластмасово зъбно колело. ако ще и 10 в 1 да е, не може да струва 300 лвбраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Колата започна да гасне все по-често, в събота мисля да ида на диагностика, но моля препоръчайте читав диагностик в София . Другото което ще видя въздушен филтър не е сменян от вече 12 000км и да не е много зацапан........А за този код за радитото ако ми иска след като откача минуса?!? Трябва да може да се разкодира по някакъв начин .Поздрави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар