Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия на Темпра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоростна кутия на Темпра

Имам следния проблем. Когато е студена колата като свалям от 3-та на 2-ра се чува харкане на скоростите все едно я вкарвам без съединител. Правиго докато загрее колата и после го няма и става само от 3-та на 2-ра при другите го няма. Вчера пък гаджето ми каза, че втора не искала да се включва изобщо. Днес я карах колата няма нищо. Маслото го гледа маистор не е за смяна или доливане. Почвам да се притеснявам нещо да не е вътре по скоростнанта кутия. При изключен двигател мога да си вкарвам скоростите без съединител и е доста лесно включването и изключването. Тва ако нещо може да ви наведе в някаква посока. Изчетох темите за скоростните кутии и си мисля нещо за смяна на феродов диск и такива работи.
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Ако не отделя добре съединителя ще влизат трудно всички скорости... Синхронизатор може да е... Включвай с междинна газ, аз винаги така правя при връщане надолу на скоростите.
    FIAT Tipo 1,4mi - EX
    Alfa Romeo 146ti - EX
    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
      Ако не отделя добре съединителя ще влизат трудно всички скорости... Синхронизатор може да е... Включвай с междинна газ, аз винаги така правя при връщане надолу на скоростите.
      Скоростите влизат добре само от 3-та на 2-ра се бъзика. Ама ако кажа на гаджето да включва с междинна газ и нали се сещаш какво обяснение ще почне и до къде ще се стигне. Ще пробвам да видя дали като е студена сутрин дали ще харка с междинна газ.
      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
      Совалката средно на LPG
      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Working...
      X