Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Lancia Lybra 1,9 JTD, ТРЕСЕ И ВИБРИРА ПРИ ПОТЕГЛЯНЕ! СПРЯ !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    naskobg написа:
    Не само, че е съединител, ами да не говорим, че може да минете само с феродов диск.
    Нали, особено като не влизат скоростите и педала отделя на друго място... Що давате напразни и малко вероятни надежди на хората?
    Щото съм минал по тоз път
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Airfan написа:
      naskobg написа:
      Не само, че е съединител, ами да не говорим, че може да минете само с феродов диск.
      Нали, особено като не влизат скоростите и педала отделя на друго място... Що давате напразни и малко вероятни надежди на хората?
      А ще му купиш ли после маховик на човека като се окаже и маховик щом така лесно го пращаш да ремонтира? Не е ли по-добре да е подготвен и за маховик, пък като излезе само съединител да ми тегли една майна на мен, а на теб да ти купи една бира.

Коментар

Airfan написа:
        emzo написа:
        Airfan написа:
        naskobg написа:
        А ще му купиш ли после маховик на човека като се окаже и маховик щом така лесно го пращаш да ремонтира? Не е ли по-добре да е подготвен и за маховик, пък като излезе само съединител да ми тегли една майна на мен, а на теб да ти купи една бира.
        Преди време един колега имаше такъв проблем, но беше кът с парите. Викам му "Смени само феродовия". След дълги увещания така и направи. Като се чуем още ми благодари. След известно време при друг колега се получи същото. И него посъветвах така, но той беше с корава глава и вика "Не, ще сменям целия". И го смени целия. Е, оставям си една вратичка, че като се отвори тогава се вижда състоянието на притискателния диск, но в повечето случои може още много да изкара.

Коментар

gopi написа:
          Аз не разбирам много, но до колкото разбрах на феродовия диск вече няма пружини, които да обират вибрациите, а тази работа се върши от маховика. И няма как да е от там проблема?
          Може би с времето пружините на маховика се деформират, уморяват се, чупят се... Само предполагам, и аз като теб не разбирам много от маховици.

Коментар

добре бе колеги имам едно вапросче относно тоя маховик .... има ли вероятност да се отремонтира ... да му се поставят нови пружини и да продължи своя живот ?
            AUDI 1.8 20V TURBO
            ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Aa Жоре нещо си в грешка, аз не го карам да си купи съединител.Карам го да я остави в сервиз, те ще му кажат или истината или лъжата !
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ivan_dice написа:
                добре бе колеги имам едно вапросче относно тоя маховик .... има ли вероятност да се отремонтира ... да му се поставят нови пружини и да продължи своя живот ?
                Поне на мен не ми е известно да има извършен такъв ремонт.

Коментар

emzo написа:
                  А за отделянето, при хидравличния - педала ще отделя все на едно и също място.
                  Няма значение какъв е съединителя, ако е само регулиращ винаги ще си отделя/зацепва на едно и също място, ако не е ще си променя зацепването/отделянето според износването, започва да се качва педала нагоре. Педала става твърд защото пластините на притискателния диск се изправят от износването и започват да се обръщат на обратно. Тресене при тръгване може да се получи не само от демпфеният маховик ами и от притискателния диск когато не зацепва равномерно, деформирани са пластините които играят роля на пружини. Тресене също може да има и от износен феродов диск, кофти феродо и т.н. Причините за тресене са много и не трябва първо да се обвинява маховика, трябва да се разглоби и да се види кое е за смяна преди да се купува нещо :D За тези които не вярват, че тресене може да се получи и от влага нека да си намокрят съединителя с вода и дори чисто нов да е пак ще рипа като кон :D Едно време притискателя се сменяше само ако има проблем с него, винаги може да се рискува само с феродов диск но ако се окаже, че после и притискателя е скапан ще се наложи отново да се отваря и работата е двойна. Поради тази причина и още няколко е за предпочитане да се смени комплект.Аз също си мисля, че все пак би трябвало един маховик да може да се от ремонтира, може и да греша.

Коментар

Еми аз хвърих 1 око в епер-а, ама там маховикът е даден като една цяла част, без резервни части към него.

Коментар

chaveto написа:
                      emzo написа:
                      А за отделянето, при хидравличния - педала ще отделя все на едно и също място.
                      Няма значение какъв е съединителя
                      Б*а м*ма му, всеки се прави на остроумен, наистина ли не ме разбра какво искам да кажа ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В една друга тема беше изказал мнение, че хидравличният съединител отделя/зацепва винаги на едно и също място и от там си нареждам нещата с този пост :D Няма значение по какъв начин се предава движението на педала към вилката на съединителя, имат значение нещата които участват в това предаване.

Коментар

Всичко до сега е ОК ,ама един БИВШ автокрадец и много мой агент ми сподели СЛЕДНОТО Може да се сменят само пружините и даже се намирали лесно ,цялата работа отнемала 1 ден.Друг е въпроса ,че майсторлъка ще струва примерно 1 кило Ракия и мезе :D Ама дали е истина това дето ми го казва.Някой знае ли нещо по въпроса ?
                          FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

Ами защо не го разпиташ по-подробно ? Може би в специализиан магазин в който продават съединители, ще знаят нещо повече, и ще извадят някой каталог, в който се предлагат ремонтни комплекти за маховик, включващи пружини и други разни неща.

Коментар

ogi28b написа:
                              Ами защо не го разпиташ по-подробно ? Може би в специализиан магазин в който продават съединители, ще знаят нещо повече, и ще извадят някой каталог, в който се предлагат ремонтни комплекти за маховик, включващи пружини и други разни неща.
                              Ми ще го разпитам макар че не е от словоохотливите ,ако изкопча нещо от него ще го споделя с колегите от форума.Но сега имам страшно много работа и ще бъде поне след 10 дни
                              FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

Аз като закарах колата в сервиза където я правя ми каза, че е маховик. В началото на годината от валео им представили нов модел 4 в 1, който замествал дадения маховик и след това може да се сменя само феродов диск ако се прецака, но за този модел няма още такъв вариант или не са го пуснали в бг.http://www.valeoservice.com/html/bul...htmlНякой знае ли нещо по въпроса?
                                Punto 1,9 JTD 80

Коментар

Working...
                                X