Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко е експлоатационния живот на Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко е експлоатационния живот на Пунто?

Колеги, колко е експлоатационния живот на Пунто по документи? Имам предвид колко километра дава производителя на двигателя, преди Пунтото да влезе за основен ремонт?Аз съм на 145 000 в момента (поне така пише на километража, знам ли какви ги е вършил джамбазина :D ). Знам, че при всеки екземпляр е индивидуално, въпрос е и на експлоатация и т.н., но все пак май пунтата на по 200 000 км са рядкост (за разлика от мнооооого други автомобили). Ще се радвам, ако някой има информация. Интересува ме и експлоатационния живот на Браво/Брава и други популярни модели на Фиат! Благодарско!
    Стояха зверчета
    Около плета
    В тях стреляха
    И те умираха

Много интересна тема. Аз съм чувал , че е около 180-190 хиляди по слухове,а по книжка нямам представа.Ще ми бъде любопитно да знам наистина колко са.
    FIAT PUNTO 1.2 60 PS

Коментар

Абсолютно несериозна тема. Чесане на езика и гимнастика на пръстите.Нещо като въпроса, който имаше дъщеря ми в контролно по биология навремето: "Колко години живее домашната свиня?"Правилният отговор е "До една година", в общия случай "до Коледа".
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Те идват по на 200 и кусур хил.км. вие сте почнали да хвърляте боб Няма определен срок може да го направя за основен ремонт и за 10000хил.км. а може и на 500-600000хил.км. Всичко си е до експлоатациони условия , консумативи и добър водач
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Чакайте, не съм седнал да се притеснявам. Ако се опраси колата, живот и здраве, ще взема нова. Просто ми е интересно, всеки производител дава некакъв пробег. Омразните на мнозина (а според много симпатични за града) Деу Тико вървят по 500-600 хилядарки и питат за още. Atanas71, 200 000 е повече от приличен пробег според мен. Malone, ако темата е несериозна, изобщо нямаше да ги има изследванията от типа "Колко пъти в годината еди-коя си марка влиза в сервиза" и други подобни, с които се определя надеждността на автомобила. Щото всеки автомобил си има достойнства, но някои са по-надеждни от другите. Колкото и обективно да се гледа.
          Стояха зверчета
          Около плета
          В тях стреляха
          И те умираха

Коментар

Szandor написа:
            Чакайте, не съм седнал да се притеснявам. Ако се опраси колата, живот и здраве, ще взема нова. Просто ми е интересно, всеки производител дава некакъв пробег. Омразните на мнозина (а според много симпатични за града) Деу Тико вървят по 500-600 хилядарки и питат за още. Atanas71, 200 000 е повече от приличен пробег според мен. Malone, ако темата е несериозна, изобщо нямаше да ги има изследванията от типа "Колко пъти в годината еди-коя си марка влиза в сервиза" и други подобни, с които се определя надеждността на автомобила. Щото всеки автомобил си има достойнства, но някои са по-надеждни от другите. Колкото и обективно да се гледа.
            Съгласен съм с теб че това е приличен пробег , но е важно как е гледана колата до тези километри
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Верно думаш, колега По темата, май 200 000 е стандарт при съвременните автомобили. Всъщност се заинтересувах, защото по обявите джамбазите повече от 150 000 за пунто не обявяват (а всички знаем, че те послъгват). Докато при други марки и дори при други модели на фиат, смело пишат 170-190 000 пробег...
              Стояха зверчета
              Около плета
              В тях стреляха
              И те умираха

Коментар

Ето това имах предвид колега ...Сега ще минем на джамбазите, после ще обсъдим как точно става "редакцията" на километража, ще стигнем до правителството и ще завършим с Бойко Борисов и магистрала "Тракия"..Няма стандарт.Сигурен съм, че дори чисто ново Subaru да се кара, ако този който го кара е малоумник, Subaru-то ще "роди" преди 50 000 километра.Да кажем баща ми си продаде жигулата преди много време на 800 000 километра и на 24 години, без да е правил нищо по двигателя, абсолютно нищо. Масла, филтри, ремъци и ходова част.Значи ли това, че Жигула е по надежден автомобил от Subaru?Не съм искал да те обиждам.Искам да кажа, че не може да се дава обективна оценка, когато при оценката има субективни фактори.При всички случаи ще са празни приказки. Не правила, а изключения в общия случай.На книга тестовете на производителите са едно. На практика е друго. Общо взето, става дума за реклама. Стенда не е човек.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Каквито и да е цифри от производителя се загубват при прилагане на нашенски горива, менте масла и т.н.

Коментар

Malone написа:
                    Да кажем баща ми си продаде жигулата преди много време на 800 000 километра и на 24 години, без да е правил нищо по двигателя, абсолютно нищо. Масла, филтри, ремъци и ходова част.Значи ли това, че Жигула е по надежден автомобил от Subaru?
                    Естествено че е по-надеждна,нали е Фиат 124 Важното е първия стопанин да е бичал автомобила си и да го е "глезил".В Италия по-рядко се срещата такива хорица.По мои лични наблюдения(по 4 5 месеца годишно прекарвам там) те се качват и карат.Маслото сменят на по 30,40 хиляди километри,филтри.....абе май не.За пример моята мареа ато дойде въздушният и филтър беше ОРИГИНАЛНИЯ !!!!! Представете си за какво става въпрос.Докато в германия е съвсем ама съвсем друга планета.Хората си карат и следят по книжката кога трябва да си ходят до сервиза.Не че и между тях няма мърлячи но зет ми работи като механик в един сервиз в Регенсбург,та информацията е от него.С друго думи,карай си колата пък квото е тва е,няма вечно да си с нея
                    Fiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
                    Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

някой настина ли мисли,че може да предвиди колко ще му живее двигателя ако е така обявявам го за луд Колкото до това,че нямало пунто на 200хил ...щом така мислиш,поразходи се по автокъщите и гледай добре състоянието на купето ,а не показанието на километража
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

издръжливостта на двг зависи от толкова много фактори, че е невъзможно да се каже цифра- ако допуснем,ч е няма никакъв фабричен дефект за по-малките двигатели /много общо и неточно казано/ мисля, че могат да направят около 300 000 за бензиновия, при редовно обслужване. Големит едвигатели от рода на 2000 кубика бензин нямат проблем да карат до 500 000. Само за инфо лада 2104 от нова в нас направи 450 000 без никакви обслужваници, компресията беше на 9 до 10 атм., но си палеше и си вървеше, па макар и да се усещаше спад в мощността
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

кола

вярно това колко километра дава производителя си няма нищо общо с деиствителноста може и да 50000 да се скапе като е оставиш например без масло или вода каво му е на Пунтото ако е на 300000 стига да е гледано няма да ръждясва като други коли освен да сменяш нещо по окачването друго не виждам
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Пример Фиат дава 250000км. гаранция в Австрия , но в Австрия за България незнам колко е. Може би колегите каращи нови Фиат-и ще се включат и кажат как стоят нещата.

Коментар

мойто га купих на 170 000(върнати около 100 000 най-малко все пак карана на газ в италия ) след 10 000 му направих основен ремонт сега е на 230 000 :D
                              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                              Втората......пак същата!
                              (_-_)______////_______(_-_)
                              Punto75-Вече на жената!
                              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Working...
                              X