Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт на двигателя на Фиат Бравa 1.4 12V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Основен ремонт на двигателя на Фиат Бравa 1.4 12V

Здравейте, фенове на Фиат! До скоро и аз бях такъв, но напоследък нещо съм разочарован от колата. След всички ремонти които и направих + нов разпределителен вал и нови кобилички, изпуши на 50-тия км. Вече нямам думи. В момета се оказва че може би ще трябва да правя основен ремонт. Някой правил ли е и може ли да ми даде инфо долу горе за какви цени говорим на части и на труд. Искам да съм подготвен преди да я вкарам в бокса. Мерси предварително

Колега направо съм изумен!Наистина ли имаш такива проблеми?Аз съм Фиат- фен и скоро мисля да си купя Брава но сега като те слушам се замислям сериозно!Кажи ми от Варна ли я купи!Да знам ......
    Фиат за да не те е яд!!

Коментар

vales2006 написа:
      Колега направо съм изумен!Наистина ли имаш такива проблеми?Аз съм Фиат- фен и скоро мисля да си купя Брава но сега като те слушам се замислям сериозно!Кажи ми от Варна ли я купи!Да знам ......
      Хайде сега... от кола до кола има разлика! Затова при закупуването на кола се изискват много проверки. Но, като цяло май е въпрос на късмет... аз моята, като я гледах, какво от това... след един месец се счупи турбото.Колега Fluke, много важно е да си сигурен в професионалната подготовка и опит на майстора на, който поверяваш колата си! Аз съм се напатил от пишман "майстори" и затова съм много мнителен Моят съвет е идеш и при друг специалист, който да ти погледне колата за да имаш поне две мнения по въпроса.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Да, колата е купена от Варна от автосалон. Вече мога да се похваля, че на моята Брава почти всичко и е сменено - клапани, ремъци, ролки, съединтел, маслена помпа, разпределителен вал, кобилички, носачи и още един куп неща и ремонти колкото си искаш. Вече имам абонамент за сервиз, всяка седмица е на доктор А сега и основен ремонт(((

Коментар

Последно когато ставаше на въпрос за разпреелителен вал, колата ходи на 3 различни майстора и всички бяха на едно и също мнение....не е и до сервиза, понякога е и въпорс на късмет

Коментар

Колега , преди да купиш колата от автосалона ходи ли на преглед, води ли я на майстор да я огледа!Я кажи как се казва този автосалона, да знаят и др.колеги!Да не се набутват поне.......
            Фиат за да не те е яд!!

Коментар

Гледана е и не е причината от автосалона....просто имам чувство че колата навлезе в черна серия Дано след тоя ремонт да и мине вече....или ако има ли желаещи да я купят

Коментар

предишния собственик е бил мърльо и не е сменял навреме консумативите... може би е започнала да го ядосва и понеже не е искал да се занимава я е продал... можеш да си сигурен че това е причината!а колкото до ремонта... имам книжка със сервизите във всеки град, които ФИАТ препоръчват за ремонт на техните автомобили... във Варна виж за "Bax Car Ltd." даже са 2 сервизите... единия бил на ул.ген.Колев 73, а другия в квартал Китчево... телефона съотвтно (052) 259595 и (052) 600137Всичката тази информация е от 1999 година... дано нещата още са така! И се надявам да съм бил полезен!Пожелавам ти УСПЕХ!!!П.П.: На колко км е колата?
                FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

За Бакс Кар сервиза имам малко кофти мнение, даже не малко а много кофти. Моля, не се лъжете да ходите там...знам за какво говоря. По-добрия вариант наистина е в Кичево, въпреки че там са бившите майстори от Бакс Кар....така че...долу горе същата работа. Не искам в момента да прпоръчвам други сервизи, за да не излезе като реклама, но ако ми направят читав и тънкажен ремонт на двигателя там където съм я дал, ще ви се похваляА количката наскоро стана на 170 хкм

Коментар

личните ми впечатления са че двигателите на фиат са добри, само това е ок, но за всичко останало пич, еми така си е и така ще си продължи.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Fluke написа:
                      Да, колата е купена от Варна от автосалон. Вече мога да се похваля, че на моята Брава почти всичко и е сменено - клапани, ремъци, ролки, съединтел, маслена помпа, разпределителен вал, кобилички, носачи и още един куп неща и ремонти колкото си искаш. Вече имам абонамент за сервиз, всяка седмица е на доктор А сега и основен ремонт(((
                      Какво значи, изпуши?За 50км, майстора който я е правил би трябвало да знае за какво става вьпрос и да се ангажира с проблема!Имате там и един Италианец, който има магазин на Крайморски, смятам, че е наясно с тези модели! Направи си една консултация и при него.

Коментар

Re: Основен ремонт на двигателя на Фиат Бравa 1.4 12V

Fluke написа:
                        .......След всички ремонти които и направих + нов разпределителен вал и нови кобилички, изпуши на 50-тия км. ...........
                        Как така само 50 км след такъв сериозен ремонт е за основен ремонт! Има нещо нереално в цялата работа и каква е причината за това състояние на колата според майсторите които ти правиха ремонта на вала? Какво и е на колата в момента?
                        PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Според мен трябвя дя отидеш при тези "майстрори" (че не им знам името) и
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Оказа се, че колата в момента е издухала сегменти и е надран единия цилиндър. Лоша работа. Когато отвориха двигаетля се оказа че някой си бай италианеци (колата идва от Италия) или някой в БГ се е опитвал да прави нещо там, но явно е било неуспешно. А майсторите, за да не ме шмулят прекалено много при последния ремонт не сваляха главата

Коментар

момчета от каде да си намеря глава за fiat brava 1.4 12v закасах в провинцията ???????поне цени ми кажете някакви???моля))))))))) topcho1@abv.bgКолега,дай някакви по-точни кординати-напр.къде си закъсал,тлф.за връзка...-така повече хора ще могат да помогнат,отколкото на ЛС или мейла...vesko.t
                              topcho fiat brava 1400/12v.

Коментар

Working...
                              X