просто тукашните фолиа нестават за нищо само това "американското" що годе става за нещо говоря за евтения вариянт. фолиото трябва да издържа на термична обработка. залепил съм на много коли и тряаа да ви кажа че не винаги се получава! първото най важно нещо е да имаш сешоар (от тия дото са до 500 градуса) "Сешоар за тъщи" му викаме ние лепих веднъж на един бус а човека беше си донесал някакво фолио от Чехия но нему помня името на фолиото. трябва да ви кажа че като започнах да го нагрявам имах чувството че и топка щях да залепя много добро беше. след нагряване така добре се свиваше че нямаше нужда и да търкам че да залепне водата се маха като търкаш със шпакличката от средата на фолиото навън на всички посоки равномерно. склед това със сешоара оправяш краищата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Затъмняване на стъкла
Collapse
X
-
фолиото няма никакво значение, ако ще от 50 стотинки ролката да е. ако искаш и за 300 лева фолио си купи, като не му знаеш цаката, то няма само да се залепи.Аз понеже съм корава глава, си казах може 100 ролки да изхабя ама ще си го направя сам. на 7-8 ролка му фанах чалъма. Просто криво ли е стъклото трябва пистолет за горещ въздух за да се оформи предварително. иначе колкото и да се мъчиш и каквото и фолио да си купиш, файда никаква.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
gamencerista написа:Ето така стана на бравото на братчеда. Обаче това по краищата горе и в страни, тия белите точки направо ми бодат очите.Fabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
reter написа:фолиото няма никакво значение, ако ще от 50 стотинки ролката да е. ако искаш и за 300 лева фолио си купи, като не му знаеш цаката, то няма само да се залепи.Аз понеже съм корава глава, си казах може 100 ролки да изхабя ама ще си го направя сам. на 7-8 ролка му фанах чалъма. Просто криво ли е стъклото трябва пистолет за горещ въздух за да се оформи предварително. иначе колкото и да се мъчиш и каквото и фолио да си купиш, файда никаква.Fiat Bravo 1.4 12v
Коментар
-
Значи редът е следния:1.Наприскваш прозореца с препарата за стъкла 2.Слагаш фолиото и започваш да дарпаш за да изкараш ваздуха3.Ако ти се получавът балончета покрай ония черните паъпчици по стъклото нагряваш с пистолета(за да може да умекне фолиото и да залепне покраи папчиците на стъклото).това се прави наи накрая!П.ССъщо и ако не може да прилепне плънно към стуклото на друго място пак можеш да нагрееш.И не задържаи пистоолета прекалено дълга време да не запалиш фолиото! Надявъм се да съм помогнал.Успех с начинаниетоFabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
колеги та знаци похабил съм сигурно 3 4 ролки с фолио и уставих че не е за мен и отидох при един познат който затъмняват професионално стъкла само на някви коли дето ... само като ги чуеш ... мойта някак си изглежда като трабант пред мерцедес .., та по въпроса със стъкалата значи технологията е следната лепи се фолиото от външната страна на прозореца и се изрязва много прецизно до точките който са , 2ра стъпка е много много добре почистване на прозореца може би 3 или 4 пъти със някакъв препарат за стъкла ..., след това за да не се получават тия балончета по края на джама се нагрява със сешуар ., на мен задния прозорец ми го направиха на две части и не си личи каде е снадката а тя се пада точко под реотанчетата но пак изпълнението беше по тази технология отвън се обработва фолиото изрязва се до точките и след това се разделя на две части горна и долна след това термично се обработва декем пръска се с вода изпъва се и се нагрява със сешоара за да се пречупи фолиото и от вътрешната страна да стане по лесно обработката и така и долната част и после само съвсем леко пак се нагрява и се изтегля водата и става бомба но много важно е прозореца да е чистт !ГТ ли е ..., няма да е лесно ...
Коментар
-
maxuel82 написа:А може ли да се лепи задното стъкло на цяло парче ???гледам едни клипчета на "Lumar" и там затъмняват задното стъкло на цяло парче? пробвах ама не мога да изкривя фолиото толкова много?явно имам някакъв чалъм ! ако някой има опит нека да сподели!Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
На един приятел му затъмниха задното стъкло за 30 лева, а заедно със страничните е 100 кинта.А и знам че за професионалното лепене се използва специално фолио, а не тези ментета, които ние купуваме.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Страничните ми ги затъмниха за 60лв. задното около 50-60лв. минимум ще бъде.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
ето вчера какво успях да направя съвсем сам, без помощ. Кофти беше че на 2 пъти ми трепна ръката и фолиото се набръчка.Сега се чудя дали да не си купя от това хАмериканското фолио да го видя колко по-ластично е Просто съм се зарекъл да си го направя сам, без значение колко пари и време ще ми отнемеFiat Bravo 1.4 12v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар