Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с tipo,помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с tipo,помощ

Колеги отняколко седмици имам проблем с типото,харчи ми повечко бензин и мислех че е от ламбдата,така си карах докато започна да губи обороти и това моторче за оборотите,не иска да действа вече + това и километража ми беше 130 и нещо хиляди и сега като махам клеймата на акумолатора става 130 000 и колкото и км да мина пак става толко като махна акумолатора.Да добавя че претърпях малка катастрофа без сериозни последици ,само пукнат радиатор,да не би да има нещо общо с проблема.От какво може да е всичко това?????Ако някой е имал подобен проблем или се сеща от какво може да е да пише.Забравих да кажа,че мерише много на бензин.

Re: проблем с tipo,помощ

super_angel27 написа:
    Колеги отняколко седмици имам проблем с типото,харчи ми повечко бензин и мислех че е от ламбдата,така си карах докато започна да губи обороти и това моторче за оборотите,не иска да действа вече + това и километража ми беше 130 и нещо хиляди и сега като махам клеймата на акумолатора става 130 000 и колкото и км да мина пак става толко като махна акумолатора.Да добавя че претърпях малка катастрофа без сериозни последици ,само пукнат радиатор,да не би да има нещо общо с проблема.От какво може да е всичко това?????Ако някой е имал подобен проблем или се сеща от какво може да е да пише.Забравих да кажа,че мерише много на бензин.
    откъде идва миризмата на бензин? от двигателния кош или от багажника или от капачката на резервоара. на какво мирише на пресен бензин? огледай хубаво за теч това ще ти обясни високия разход.изясни тези неща и после ще видим може да са свързани а може и да не са.проблема с километража ми прилича на проблем с ЕКУ то /ако имаш разбира се не съм на ти с модела/ дай инфо за година мотор...откъде разбра че не работи МПХ?
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Ами като тръгнах снощи с колата брат ми каза че меришело на бензин,незнам от къде точно но ще видя тая вечер като тръгвам от къде е .модела ми е Fiat Tipo Cat.i.e ,160 се води до колкото знам 90 година е.моторчето за празен ход на оборотите не работи,защото знам как работи и го замервам дали копченцето му дава контакт и досега работеше както трябва,а сега като го включа да работи се скрива назад и като давам газ ако го задаржа излиза и пак се дърпа наобратно,отворих му и еку-то и всичко изглежда ок на вид но незнам може и от него да е но все пак всичко друго си работи.съмнявам се да нее от това там над спирачния цилиндър,има една електроника,блокче такова ,да нее от него ,защото маи тои отговаря за оборотите.гледам свещите са доста черни и миришe на бензин от ауспуха. Мисля че е от ламбдата,но незнам.

Коментар

да добавя че свещите ми са с доста нагар ,вчера пак махнах акумолатора и пак се занули километража на 130000,от какво може да е това????аз си мисля че е заради ламбдата,не съм я сменял и одавна ми прави номера, но пък какво общо има ламбдата с километража? Някой имал ли е подобен проблем? Как да си поправя Типото? Yellow_Flash_Colorz_PDT_41

Коментар

Ламбдата можеш да я замериш с мултицет,но показанията няма да са много точни.Най-добре отиди на осцилоскоп да ти я видят и ще разбереш дали е от нея.При повредена ламбда или неработеща-разхода се вдига.(личен опит)
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Пич, той остави ламбдата е едно наум за проблема, но километража ми е проблема дето се занулява, като изключа акумолатора.Гори ми много бензин и от ауспуха вади черни сажди. Нещо електрониката дава проблем, поне аз така си мисля иначе всичко си действа само запалването и километража не вървят както трябва и от там и това моторче за оборотите не действа както трябва. Даже сега не я карам, страх ме е да не я разваля още повече

Коментар

Колега тая кола няма кой знае каква електроника,даже бих казал,че е доста елементарна инсталация с доста елементарен двигател.За таблото немога да ти дам съвет,защото мойто е аналогово.Ако ти пуши отзад има вероятност да гори масло,а дали гори ти ще кажеш ако го следиш.Погледни си свещите за всеки случай.Бензиновия филтър ако не е сменян отдавна може да дава отражение.Бензиновата помпа трабва да ти дава 1 атмосфера налягане,мерни я и нея.Тя може да работи обаче да не дава достатъчно налягане.Това мога да те посъветвам да провериш.
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

да гори ми малко масло,но досега си вървеше добре,и сега без моторчето за оборотите си върви но не както трябва,одавна ламбдата ми прави проблем и мисля че е от нея но незнам.аз не съм я и карал толко за да се износи,нее от това ,нещо и има но за съжаление в тоя мой ши..н град няма майстор с акъла си.незнам до сега всичко се е оправяло ,каквото и да се развали но сега се закучи и май с писане по форумите няма да се оправи ,ще ида да питам един пич на края на месеца,дано да помогне нещо

Коментар

утре ще отвъртя тази ламбда,тоест неска и да видя дали е работила или не.

Коментар

В "онова", дето си го посочил на снимката, влиза един маркуч. Я го огледай по цялата дължина, дали някъде не се е цъфнал
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

мерси за помоща но го смених скоро този маркуч знам че и той е за запалването но пак ще го огледам утре.като стана дума днес отвих ламбдата и беше направо развартяна,даже един лост си приготвих щото и друг път съм я развивал но не се наложи ,още врътнах с ключа и се отви,дали нее било от това?сложих я в бензин малко да се изчисти и утре ще я завия и стегна тоя път да видим,дано да има подобрение и да е било от това въпреки че не ми се вярва да е само от това но ще видим какво ще стане

Коментар

днес пак си завих ламбдата обаче подобрение няма това нещо там за оборотите си седи навътре и като е запалена и го натисна излиза много и почва да качва се едно я форсираш обаче гледам нее от това нещо там дето намества оборотите,от нещо друго е.това за оборотите си седи мирно а оборотите се качват и слизат????много интересно от какво е това,да нее запушен инжектор,само предполагам.давам 3-та и газ и почва да прекъсва колата???някой имал ли е някъв тъкав проблем?яд мее ,типото си ми е супер и на външен вид и на всичко пък не ще върви и неще и нямам и много пари да го поправя на майстори ,то не че се сещат тукашните.

Коментар

Working...
                        X