Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марея

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Марея

Купих си скоро - декември, Марея комби, 1.9ТД. За сега съм много доволен. При неравен път се получава тракане в петата врата. Пробвах да го оправя, но не успях. Как да се справя с това? Още нещо - когато колата загрее на ниски обороти светва лампа на таблото, но не знам какво означава. Живея в град - тип селски и не можаха да ми обяснят

Re: Марея

ros написа:
    Купих си скоро - декември, Марея комби, 1.9ТД. За сега съм много доволен. При неравен път се получава тракане в петата врата. Пробвах да го оправя, но не успях. Как да се справя с това? Още нещо - когато колата загрее на ниски обороти светва лампа на таблото, но не знам какво означава. Живея в град - тип селски и не можаха да ми обяснят
    ами обясни какво изобразява лампата де
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Марея

ros написа:
      Ако си сигурен във вратата, трябва да свалиш корите и да прегледаш внимателно да няма нещо откачено, а също и да погледнеш контактните клеми. Провери дали случайно не идва и от облегалките на задните седалки - при мен на Бравата едната потропваше яко сутрин в студовете.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Направих това с кората, но нищо нередно не открих. Пробвах да отпусна двата гумени тампона от двете страни, но започна много трудно да се затваря. За лампата, която казах,че светва - първо ми казаха, че светвала когато свещите не са в ред, но свещите са ми добря, тя лампата май и така изглежда - на свещ. На друго не мога да я оприлича. Когато е студена колата не свети. Като покарам час два и по кръстовища докато изчаквам, когато паднат оборотите и тя светва. Иваче на колата видимо нища й няма, но като светне понеже не знам от какво е и ме изнервя.

Коментар

тракането на задната врата се оправя точно с тези двата гумени тампони, но няма да ги отвиваш до толкова, че да не може да ти се затваря вратата. Съвсем малко може би половин оборот е достатъчен. Аз имах съсщият проблем това трякане се получажа от металните скоби,които захващат вратата когато се затвори.
          Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
          Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Тракането може да е и от механизма за заключване на задните седалки към купето! При мен така потракваше и направо пощурях докато разбера откъде е. С един шлаух уплътних и изолирах основата, както е показано тук:http://www.bravo-guide.co.uk/fix-a-bravo.htm#interiorТропането изчезна! Така от разстояние не мога да кажа дали и твоят случай е такъв, просто споделям възможна причина.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Благодаря за вратата, но какво да правя с тази лампа, която свети на таблото?Имате ли някакви идеи? Пропуснах да кажа, че също така като загрее започва нещо да свири в двигателя само при ниски обороти - мисля си, че е разхлабен ремък. Възможно ли е да свети от това?

Коментар

Хайде обясни за коя лампа иде реч за да можем да ти отговорим! Тук са символите по таблото: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=2219
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Лампата е "injection system worning light", или както е написано на български за подобна - "повреди в системата за впръскване", но е 1.9 ТД 100, не е бензин. Като е студена не свети. Свети само при ниски обороти и то след като е работила дълго - например съм карал от 1/2 до 2-3-4часа

Коментар

Успях

Днес успях да и включа вентилаторите на радиатора.След продължителна работа на място с 2000-3000 оборота стрелката закова по средата на голямата чертичка.Отворих капака и двата вентилатора работят.На по долната малка изключиха.,Всичко е ок.Обаче се съмнявам че на лято не трябва да натискаме много защото ще има кръц и до там
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ros написа:
                      Лампата е "injection system worning light", или както е написано на български за подобна - "повреди в системата за впръскване", но е 1.9 ТД 100, не е бензин. Като е студена не свети. Свети само при ниски обороти и то след като е работила дълго - например съм карал от 1/2 до 2-3-4часа
                      и за бензин и за дизел означава едно и също мисля
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

При мен тази лампа светва за 2-3 сек. само при подгряване , но не и когато двигателя работи .И аз не знам какво точно показва . Предполагам , че има нещо общо с първата дюза в която влиза кабел.Ако някой знае , нека да ни разясни.

Коментар

Working...
                        X