моля които има ел схема на браво да ми помогне да качи да я разгледам , понеже не ми отива ток към бензиновата помпа и незнам вече какво да правя ... ходих при колега от форума на диагностика , после реших да мина и през елкон , току що се прибирам от елкона , нямам грешки на компа а немога да запаля .... не ми отива ток към помпата .....моля за ел схеми , търсачката е много гадна нищо немога да намеря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с бенз. помпа браво 1.6 - РЕШЕН
Collapse
X
-
bivmo
Коментар
-
bivmo
-
Колеги относно бутона под седалката той реагира само при удар .... аз сам го натискал много пъти и никакъв резултат ... трябва да си прогониш кабелите към помпата и да намериш откаде ти идва проблема .... а и сигурен ли си че е от захранването .... може и помпата да е здала багажа .... за най-сигурно взимаш един мултицет и започваш да замерваш от помпата напреде .... и ще намериш откаде е проблемаAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
1. При измерването имаш ли добра маса, според която мериш че не ти идва ток? Ако мериш само на буксата на помпата - има 2 варианта - или не идва тока, или идва, но няма накъде да отиде, при което също се отчита 0.00 с мултицета. 2. Има 1 реле което е дадено отпред в двигателния отсек, което е основното реле за инжекциона. Ако то не работи - изобщо нищо няма да работи, а не само помпата. Може обаче и да не е там. Но според картинката е там. 3. От това реле до помпата няма никакви бушони. 4. Преди това реле има бушон, който е в кутийката с големите бушони, при шапката на десния амортисьор, вероятно 30 А. Провери него също.5. Всичко това важи за двигател на Браво 1.6 (98 -> )ред.: Провери също бушон 296-C - той отговаря за защитата на бобината на главното реле.Намери го тва "главно реле" и проследи дали не е прекъснат кабела от него до помпата.
Коментар
-
тва главно реле е точно пред чистачките , в едно като черна кутия , бушона за помпата е 25А ... сменил съм го релето и с новото не стана работата после един приятел го гледа мери някви работи че аз малко куцам с тея релета и каза че е наред ... бушона е здрав ..... неделя тръгвам по кабелите отзад напред ..... ама за сега не съм намерил хубава схема по която да се орентирам .... тва за кое ми се губи + или - ... не съм гледал просто видех че не отива ток , ше го проверявам .... ако някои намери по добра схема моля да ми прати .... а тая руската която е дал колегата по горе нещо немога да и разбера кое и е помпата , не я виждам
Коментар
-
chaikata написа:..... ама за сега не съм намерил хубава схема по която да се орентирам ....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар