Здравейте колеги ... както сте разбрали вече (най-вероятно) на скоро си взех ново Браво с прословутия двигател 1.9JTD нооооо .... имам много сериозен проблем с него .... при повисока скорост (от 80 нагоре) колата става супер нестабилна ... в смисал ако врътнеш малко по рязко волата (примерно при изпреваране) се завърташ и отиваш в 3-та глуха.... (не се знае каде) .... и ми е интересно откаде може да идва тоя сериозен проблем .... гуми (континентал) 4 НОВИ с направен баланс (джантите са здрави и прави) ... амортисиорите са горе-доло здрави не са чисто изпуснали .... носачите нямат преебани тампони и шарнирите са здрави .... !!! въроса е откаде може да идва тоя проблем ?>!?!?!??За протокола вече 2 пъти се завъртам и имам късмет че все още колата е здрава и аз съм жив ! HELP ME !!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нестабилност при висока скорост ? - РЕШЕНО
Collapse
X
-
Виж носачите на задният мост....като им заминат лагерите май така се получава.http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
-
Колега май най - добрия вариант е да я откарам тука при един майстор който се занимава само с такива работи .... да и направи един преглед и да ми каже от какво може да е .... вапроса е че в момента сам зле с финансите покрай закупуването на колата ...AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
Re: Нестабилност при висока скорост ?
ivan_dice написа:.... при повисока скорост (от 80 нагоре) колата става супер нестабилна ... в смисал ако врътнеш малко по рязко волата (примерно при изпреваране) се завърташ и отиваш в 3-та глуха.... (не се знае каде) ....
Коментар
-
и тия "случайни" врътватния,да си ползвал,да не ги правиш прои висока скорост? При по-висока скорост волана не се върти рязко ,ако не си свинал с леката хидравлика на фиат-а,може и да си мислиш,че правиш маневра като хората,а всъщност да придаваш повече въртеливо движение отколкото е необхдимо!!!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:и тия "случайни" врътватния,да си ползвал,да не ги правиш прои висока скорост? При по-висока скорост волана не се върти рязко ,ако не си свинал с леката хидравлика на фиат-а,може и да си мислиш,че правиш маневра като хората,а всъщност да придаваш повече въртеливо движение отколкото е необхдимо!!!Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Колеги ... карах близо 2 години HGT .... през тея 2 години нямам нито 1 проишествие с него (като изключим едно блъснато куче с 140км/ч и спукан радиатор от него)!!!!!В момента карам още 3 служебни коли които имайки в предвид че са баничарки имах 100% по добра стабилност от това БРАВО което сам го взел сега .....относно колегата paralesa ... много добре знам как се върти волана при висока скорост ..... като имаш в предвид че HGT-то не се караше по бавно от 130-140км/ч...относно колегата Stefan Hadjov .... 1-вото завъртане стана на прибирането на колата от софия към сандански и се завъртях с скорост 40км/ч в село Клисура между Самоков и Дупница ..... 2-рия път беше на една права в сандански с 70 и тогава си казвам извадих жив късмет че нямаше насрешно движение и хора по тротоара иначе щеше да стане мазало..... в момента когато набере малко предницата започва да играе ляво-дясно и при най-малкото трепване на волана .... се завърта6 не на 90 градуса ана 360....AUDI 1.8 20V TURBO
Коментар
-
ivan_dice написа:.... в момента когато набере малко предницата започва да играе ляво-дясно и при най-малкото трепване на волана .... се завърта6 не на 90 градуса ана 360....
Коментар
-
Колеги не ми е изобщо смешно на 2 пъти щях да потроша новата ми (стара) кола .... нестабилноста според мен идва в мемента в който подадеш газ ....но незнам откаде се получава проблема .... има го и при 40-50 има го и при 90-100-130 .... разлика никаква .... в момента в който набереш над 40 .....предницата все едно е стъпила на ледена парзалка .....AUDI 1.8 20V TURBO
Коментар
-
ivan_dice написа:.... в момента в който набереш над 40 .....предницата все едно е стъпила на ледена парзалка .....
Коментар
-
Отивай на майстор! При скорости под 120 е виновна предницата, над 120 - задницата!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар