Здравейте колеги!Днес ще сменям свещите на пандата. Стягането на свещите според Аутодата трябва да стане с 27Nm. Не се казва обаче на студен или топъл двигател. Този ДВГ е доста разпространен, затова се надявам на точна информация, че нещо не намирам. В ръководство за Пунто видях че въртящия момент е същия, но пак нищо за температурата на ДВГ. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стягане на запалитени свещи
Collapse
X
-
правилото е да се развиват на топъл двг, за да отпусне резбата. съответно след това слагаш свещ и стягаш и заминаваш. според мен не гледай момента на стягане по книга, слагат се на ръка и се навиват докрай на ръка, ако двг го позволява ест. и след това леко врътваш с ключа и тва е. бях тръгнал да си купувам динамометричен ключ, ама колеги ми казаха, че точно с динамометричен най-много резби се късатLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
На някой може да му е интересно:Ето старите свещи. По километраж са на 40 000км. Реално са на 80 000км. тъй като запалителната система е такава, че винаги има искри в две свещи. Това е и причината да има малка разлика в цветовете им. Две по две малко са различни, защото искрите са в различна посока. Смея да твърдя, че пандата се чувства по-добре с новите свещи и следващия път ще ги сменя по-рано!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
здравейте от скоро съм собственик на Пунто 1,2 75 кс.днес реших да му сменя кабели и свещи всичко вървеше добре до 3 цилиндар кадето свеща неискаше да се развива лека полека я развих трудно когато я погледнах резбата и беше развалена и омазана ,навих новата свещ и после я развих резбата и също беше леко се наранила както и да е сложих я отново и колата си запали работи добре но ме човърка тази развалена резба явно някой си е оставил рацете ,та въпроса ми е кво да правя ? да я оставяли така или с времето ще се доразвали тази резба и свеща да хвръкне друг също важен въпрос при смяна на агренажен махат ли се свещите за да се гледа буталото кога ще дойде в ГМТ (това дали така си е дошла от италия или в сервиза са ми я приебали )Fiat Punto 1.2 75 hp
Suzuki Vitara 1.6
Lancia Ypsilon 1.2 60hp
Коментар
-
не махат свещи при смяна на ангренажен ремък. щом се е завила няма начин да изхвръкне. ако не мислиш да я караш тази кола 10 год не се занимавай и без това свещи се сменят на 20-30 000, колко ще ги смениш още 1 максимум 2 пъти...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар