Здравейте колеги,супер много ме дразни едно усещане, когато сядам в шофьорската седалка на Marea-та ми. Когата сядам, усещам и чувам, че нещо прохлътвам леко надолу. След като бях я вадил преди да й смазвам пружинките отдолу със смазващ спрей започна да прохлътва. Другото, което е, че започна постепенно сама да се вдига нагоре от механизма за повдигане. След многожество сядание и ставания, забелязвам, че седалката се е повдигнала сама и палецът на механизма за това се е завъртял на горе, при положение без да съм го пипал. Ясно е, че ще я вадя скоро седалката, но какво да търся отдолу и защо прохлътва и се повдига сама седалката??? На какво може да се дължи това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дразнещо усещане при сядане на ШОФЬОРСКАТА СЕДАЛКА
Collapse
X
-
xtry написа:колега на моята седалка мисля че има нещо като амортисьорче,може за това да хлътва леко-и моята е така..относно палеца за повдигане-когато седалката хлътне много надолу той опира до седалката и се вдига сам.мисля че от това е и при тебФиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
вдигането и свалянето се регулира от амортисъора. според мен си прекалил със смазването и почти няма усилие за амотисъора и затова вдига сам или прегледай механизма около ръчката защо не задържа.Хлопането и при мен го има леко след като и аз я посмазах .. но отдолу до колкото си спомням повечето е на нитове и няма как да се натегне....Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Interceptor написа:вдигането и свалянето се регулира от амортисъора. според мен си прекалил със смазването и почти няма усилие за амотисъора и затова вдига сам или прегледай механизма около ръчката защо не задържа.Хлопането и при мен го има леко след като и аз я посмазах .. но отдолу до колкото си спомням повечето е на нитове и няма как да се натегне....Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар