Колеги, може ли някой дето има книжка за Браво да ми каже какъв е максималният размер гуми, който мога да сложа?Сега съм със 195/50 R 15, ама много ми е твърда возията щото ги карам на 2.3 - 2.4 атмосфери за да не кривя постоянно джанти (знам го от опит защото до сега съм дал стотици левове за изправяне). Та въпроса ми е мога ли напр. да сложа гуми 195/55 или 195/60. Пък и с толкова твърди гуми не е добре за колата като цяло - амортисьори, тампони и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размер гуми за Браво 1.6 SX
Collapse
X
-
виж тукhttp://www.avtogumi.com/има калкулатор и можеш да видиш какво ще ти отчита скоростомера...195/50/15 към 195/60/15 има разлика в диаметъра от +39мм което не е на добре към 195/55/15 е +20мма 195/60/15 към оригиналния размер - 185/60/14 разлиакта е +37мм и когато се движиш с 100км/ч ще ти отчита движение със 94км/чFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
http://www.avtogumi.com/ - тук можеш да провериш как се изменя външния диаметър.Иначе стандартния размер на бравото е 185/60 R14p.s. аз докааато си постна поста и колегата ме е изпреварил..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
niko_ymn написа:Mazgarev написа:виж тука 195/60/15 към оригиналния размер - 185/60/14 разлиакта е +37мм и когато се движиш с 100км/ч ще ти отчита движение със 94км/ч
Коментар
-
Re: Размер гуми за Браво 1.6 SX
chris написа:Колеги, може ли някой дето има книжка за Браво да ми каже какъв е максималният размер гуми, който мога да сложа?
Коментар
-
Re: Размер гуми за Браво 1.6 SX
niko_ymn написа:chris написа:Колеги, може ли някой дето има книжка за Браво да ми каже какъв е максималният размер гуми, който мога да сложа?Bravo 1.6 16v
Коментар
-
ivokitai4eto написа:аз карам с 195 / 15 / 50 и задните гуми ми опират в калниците когато колата е понатожарена и жлезна ж дупка ина4е с джама 4ожека не опира . Дупки колкото искаш и ръбовете на калниците ми се обръштат надолу редовно . При теб опират ли задните гуми
Коментар
-
ivokitai4eto написа:аз карам с 195 / 15 / 50 и задните гуми ми опират в калниците когато колата е понатожарена и жлезна ж дупка ина4е с джама 4ожека не опира . Дупки колкото искаш и ръбовете на калниците ми се обръштат надолу редовно . При теб опират ли задните гумиBravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар