Глупавия ми колан не може да се издърпа.Мърда 1-2-3 см и блокира.Свалих го, като докато го правих, поздравих цялата италианска рода.Въпроса е имам ли пиро/дум-дум или който, както иска така да му вика ? Да знам да го отварям ли или да го сменям директно.Както си работи и спря Италианска му работа.Всъщност е унагарски.п.с. няма жици до колана, става дума за левия, ако не е се подразбира от снимкитеp.s. 2 http://emzobg1.hit.bg/Kolan.pdf
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колани, пиропатрони и какво ли още не ......
Collapse
X
-
Щом няма жица към него, значи няма про дум-бум п.п. Само да те предупредя когато го разглобяваш и го отваряш, много внимавай за пружината, която го връща в изходно положение. Отваряй му кръглата част (вътре е пружината, лентова, спираловидно навита) с голямо внимание и по-нежно.Придържай капачката колкото се може по леко, като гледаш под нея да хванеш пружината да не изскочи. Че като изскочи тогава става много интересно с намотаването и по обратния редA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Няма да стане,защото е под лек наклон спрямо колоната, а като се обърне механизма вътре ще блокира колана. А тези с пиропатроните - и те не се завъртат ляв с десен. На пс 2 под пиропатрона се намира механизъм от зъбни колела. Там е и спиралата, която навива колана. Внимателно се сваля капачката, махат се зъбните колела, пренавива се спиралата и се затваря капачката.След това колана трябва да работи нормално. От Лада Самара мисля също стават. Като отваряш капачката внимавай спиралата да не те удари.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
да ама при удар няма да блокира .... за чииии ку..... ти е тогава колан ?!по добре да си кара без колан то така или иначе няма да има никакъв смисъл от него като при условие че при удър няма да има полза от него !AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
На МК1 и МК2 коланите са коренно различни.В моя случай пасажерския пасна идеално и ще съм така, докато си купя друг.Сега е момента, да ми пратите някоя оферта на л.с. toko.bg топчето го извадих, но пак засича, само като е наклонен настрани излиза, явно механизма е сдал багажа.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар