Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колани, пиропатрони и какво ли още не ......

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колани, пиропатрони и какво ли още не ......

Глупавия ми колан не може да се издърпа.Мърда 1-2-3 см и блокира.Свалих го, като докато го правих, поздравих цялата италианска рода.Въпроса е имам ли пиро/дум-дум или който, както иска така да му вика ? Да знам да го отварям ли или да го сменям директно.Както си работи и спря Италианска му работа.Всъщност е унагарски.п.с. няма жици до колана, става дума за левия, ако не е се подразбира от снимкитеp.s. 2 http://emzobg1.hit.bg/Kolan.pdf
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Да и аз се интересувам че искам да натегна моя че не се прибира
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Щом няма жица към него, значи няма про дум-бум п.п. Само да те предупредя когато го разглобяваш и го отваряш, много внимавай за пружината, която го връща в изходно положение. Отваряй му кръглата част (вътре е пружината, лентова, спираловидно навита) с голямо внимание и по-нежно.Придържай капачката колкото се може по леко, като гледаш под нея да хванеш пружината да не изскочи. Че като изскочи тогава става много интересно с намотаването и по обратния ред
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Има, има. Това в червеното кръгче е патрона.

Коментар

Питам аз , може ли да сложа пасажерския колан на мястото на шофьорския ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма да стане,защото е под лек наклон спрямо колоната, а като се обърне механизма вътре ще блокира колана. А тези с пиропатроните - и те не се завъртат ляв с десен. На пс 2 под пиропатрона се намира механизъм от зъбни колела. Там е и спиралата, която навива колана. Внимателно се сваля капачката, махат се зъбните колела, пренавива се спиралата и се затваря капачката.След това колана трябва да работи нормално. От Лада Самара мисля също стават. Като отваряш капачката внимавай спиралата да не те удари.
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

naskobg написа:
              А на този пиропатрон имаш ли принципна схема на работа, че ми е интересно?Кое точно го задейства в случая?
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Пиропатрона се задейства от рязкото блокиране на колана НО с достатъчно усилие и избухва като донатяга колана с цел пристягане на пътника към седалката при евентуална катастрофа.
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

колега отваряш капака от единия краи мисля че този от които не е пиропатрона ватре има еднно лъскаво топче махаш го и колана вече рабти без проблем

Коментар

да ама при удар няма да блокира .... за чииии ку..... ти е тогава колан ?!по добре да си кара без колан то така или иначе няма да има никакъв смисъл от него като при условие че при удър няма да има полза от него !
                    AUDI 1.8 20V TURBO
                    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

аз не напразно го казвам че си работи колана без проблем заштото моя колан си работеше без проблем и когато катастрофирах пиропатрона си сработи и това ми спаси живота

Коментар

На МК1 и МК2 коланите са коренно различни.В моя случай пасажерския пасна идеално и ще съм така, докато си купя друг.Сега е момента, да ми пратите някоя оферта на л.с. toko.bg топчето го извадих, но пак засича, само като е наклонен настрани излиза, явно механизма е сдал багажа.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

BO написа:
                          naskobg написа:
                          А на този пиропатрон имаш ли принципна схема на работа, че ми е интересно?Кое точно го задейства в случая?
                          Под капачката има механизъм с пружина и ударник.

Коментар

Емо по добре него барай,че моя докато разбера какво му е и ми гръмна в лицето!По същия начин заяде като твоя,и реших да го отворя!Добре,че не се разхвърчаха чаркалъци че......!Има и найстина това в червеното кръкгче е патрона(заряда)както е описал Наско!
                            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Всичко това значи ли, че колан не може да се използва повторно?
                              Ex Fiat 126P
                              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS
                              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                              X