Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ходи наляво-надясно. Луфт, но къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

здравй колега. от 1месец съм с мареа 1.8 седан. Като я купувах колата нищо не усетих но при първото извънградско мойта колица по същия начин като твойта сееше при 90 и много се ядосах. 3 пъти ходих по реглажии накрая накарах брат ми да кара зад мен и да гледа какво става и установихме че задницата ми ходи на дясно. За един месец смених предните носачи задния мост целия с пружини и амортесьори. Сега мисля че не сее но ми ходи малко надясно и воана малко се изкриви. Като взема заплата ще ходя пак на реглаж и ще видим какво ще стане.п.с. единсвеното хубаво нещо от цялата история е че вече съм с дискове отзад и спира доста по добре и ръчната в това число.
    Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

абе аз имах едно такова носене още като купих колата оправи се след смяна на гуми, но все пак бяха гумите от автокъщата. ако си караш с гуми които си купувал нови едва ли ще е това. провери ги все пак за някакво видимо неравномерно износване. На реглаж ходил ли си? дане би да няма хубава сходимост на предните колела?
      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

С "оригиналните" гуми съм - Michelin energy E3A. Комшията има вулканизатор и ги качи на стенда. Нямат неравномерно износване.Правил съм проверка на предният мост на два различни стенда. Всичко е в нормите.Утре ще ходя на годишен преглед и ще ги помоля да погледнат и те.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
          С "оригиналните" гуми съм - Michelin energy E3A. Комшията има вулканизатор и ги качи на стенда. Нямат неравномерно износване.Правил съм проверка на предният мост на два различни стенда. Всичко е в нормите.Утре ще ходя на годишен преглед и ще ги помоля да погледнат и те.
          за съжаление друго не се сещам видях това от подписа ти"...внимавай че тези италиански кочини много вървят." Моята е пълна скръб. даже на немските кошници се дава.
          F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
          F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Working...
          X