Здравейте на всички. Преди време ви исках съвет оносно пера за чистачки. Сега искам да сменя направо чистачките. Купих нови, само че не знам как да махна старите. Трябва да има някакъв принцип на изваждане, но ан мен не ми е известен. Качвам малко снимки на чистачките ми. Ако янкой има подобно, ще съм му благодарна да издаде тайната на тяхното свалянеhttp://prikachi.com/files/1060836s.j...оздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как да си сменя чистачките?
Collapse
X
-
Искаш да свалиш целите рамена и да ги смениш с нови? Принципа е следния:Вдигаш капака и в края на рамената има гайки 13ки. Възможно е да имат капачки, те се махат с подпъхване с отверка! Гайките се развъртат със лула 13 (Затворен ключ с изкривено рамо). Има тънък момент при настройката на рамената, така че като сложиш новите не ги затягаш напълно! След това пробваш, виждаш до къде чистят, ако всичко е ок затягаш, ако не развиваш леко, наместваш рамото и пак притягаш. Като приключиш слагаш капачките ако има такива! Успех!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
на типо/темпра гениалната италианска мисъл е решила да се сменят целите рамента. пак е добре, че не са го направили като се изцапа прозореца да трябва да го сменяш, все пак може да се мие. така че или трябва д акупиш цели рамена, което е бая скъпо ако не се лъжа, или трябва да смениш само перата, които струват стотинки. хвани този на аватара ти да ги смени, не че е сложно, но иска сръчност. сигурен съм, че можеш и сама - има си чалък и се вади лесно перото, но трудно бих могъл да ти го обясняLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Вижте срещнах тая тема в интернет случайно (която е доста стара , но все пак ще реша проблема с чистачките за фиат типо/темпра)Идеята за чистачките е много смотана да се сменят само перата , както и да ги сложиш не е толкова затегнато както попринцип трябва да е .Решението е : От някоя морга взимате рамена за чистачки от старите модели Опел Вектра , пасват идеялно (все едно са за тоя модел) единствено шайбите за захващане към винта трябва да са малко по големи или малки , но може и да паснат зависи дали са оригиналните или сменяни .. и от там нататък с нови чистачки както са си от магазина и готово . Поздрави дано съм помогнал но не срещнах подобна тема с отговор и така
Коментар
-
Stoynev85 написа:Най - добре смени модела на колата.Следващото ти изказване от подобен характер ще бъде последвано от официално предупреждение за СПАМ. Модераторски екип на fiat-bg.orgFiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар