Стига се лигавете , вие изкарахте 1.6 най-несполучливия двигател на Фиат. Някой пък уважавани от управата господа , използват "високия" си статус в ерархията на Фиат Форум и го обърнаха на чист спам. Няма да ги назовавам те сами да се познаят , но не им "отива" като се има в предвид колко предупреждения които наблъскаха на много по- уважавани от тях колеги в раздел Продажби Модерни ни я израз в този случай е " Двоен стандарт към потребителите на форума" Освен това по правилата на форума вашите мнения трябва да вдъхват респект и уважение към другите потребители . В случая , става въпрос в темата вие едвали не се подигравате на собствениците на Фиати с най-разпространения двигател 1.6 Вземете си поука не ви отива на "Ранга". Молба към модератор да разчисти темата от подобни мнения включително и моето.
Не мислиш че причината за това са абсурдните мнения на колегите,които карат 1.6 и го изкарват по-добро от JTD ? Мненията,в които се твърди че 1.6 градско дава разход 10 на сто ? Не се засягай,ни най-малко искам да те обидя !
Приятелче , карай си колата и не се занимавай с мен . Гледам че се заиграваш , когато напиша нещо към теб , цитирай ми мнението , но да ми пишеш глупости в стил "Не се засягай......." Айде със здраве и дано не съм те обидил някаде из форума. Ако ти се пие бира мога да те почерпя , редовно съм в Ст. Загора , но предишното ми писание е целенасочено към определени потребители не към теб . Ако си се познал в него , съжалявам не се отнася за теб.
Много погрешно си ме разбрал.Ама както и да е.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
...За разхода мога да кажа, че си герой. Ти си първия човек дето чувам да е постигнал разход по-нисък от официално обявения от производителя. За справка виж по напред сканираната страница от книжката на колата с цитираните разходи. 10/100 може да постигнеш ако караш само по интерция и по нанадолно.
"Официално обявен" разход от производителя всеки може да ти извади. Ей го, аз сега, без много труд, чуквам в Гугъл и ми излиза градски разход 10,8 и извънградски - 5,7, като смятам, че първият е завишен, а вторият - намален. 10/100 градско го постигам, многократно проверено, докато под 6 извънградско е в много редки случаи, и то само като съм си подпрял крака на газта. Освен това не съм първият да се "хваля" с такъв разход - в темата "Колко ви харчи..." има колеги, които и за под 9 споменават, но това, разбира се, е абсурд. 10 си е напълно постижимо, е, в София - не, но при нас движението, дори и крайно зле организирано, по никакъв начин не може да се сравнява със софийското. И пак казвам - целта ми не е да оспорвам качествата на дизеловите коли, а да разсея този мит за "тромавия" двигател, който се поддържа от чули и недочули хора - не визирам теб, колега, може би имаш някакви основания, щом си карал повечето от тези двигатели.
...За разхода мога да кажа, че си герой. Ти си първия човек дето чувам да е постигнал разход по-нисък от официално обявения от производителя. За справка виж по напред сканираната страница от книжката на колата с цитираните разходи. 10/100 може да постигнеш ако караш само по интерция и по нанадолно.
"Официално обявен" разход от производителя всеки може да ти извади. Ей го, аз сега, без много труд, чуквам в Гугъл и ми излиза градски разход 10,8 и извънградски - 5,7, като смятам, че първият е завишен, а вторият - намален. 10/100 градско го постигам, многократно проверено, докато под 6 извънградско е в много редки случаи, и то само като съм си подпрял крака на газта. Освен това не съм първият да се "хваля" с такъв разход - в темата "Колко ви харчи..." има колеги, които и за под 9 споменават, но това, разбира се, е абсурд. 10 си е напълно постижимо, е, в София - не, но при нас движението, дори и крайно зле организирано, по никакъв начин не може да се сравнява със софийското. И пак казвам - целта ми не е да оспорвам качествата на дизеловите коли, а да разсея този мит за "тромавия" двигател, който се поддържа от чули и недочули хора - не визирам теб, колега, може би имаш някакви основания, щом си карал повечето от тези двигатели.
За двигател 1.6 ли говориш?10.8 градски не не никак завишен, а е доста занижен!не зная от къде ти е информацията, но аз съм написал в предишните ми мнения разходите за всичките двигатели по таблица не дадена в гугъл а таблица който е в заводската книжка на колата!
Аз това ти казвам, че заводски данни и книжки всеки може да ти извади. Например от твоите данни за пръв път виждам разход извънградско на 1,6 и 1,8 съответно 6,6 и 6,8. Досега съм срещал противоречиви данни за разход на двата мотора 6,3 и 6,5, като не е уточнено кой точно мотор постига по-малък разход. Както и за пръв път виждам цитирания от мен разход от 5,7, който по-скоро е нереалистичен и труднопостижим.
Аз това ти казвам, че заводски данни и книжки всеки може да ти извади. Например от твоите данни за пръв път виждам разход извънградско на 1,6 и 1,8 съответно 6,6 и 6,8. Досега съм срещал противоречиви данни за разход на двата мотора 6,3 и 6,5, като не е уточнено кой точно мотор постига по-малък разход. Както и за пръв път виждам цитирания от мен разход от 5,7, който по-скоро е нереалистичен и труднопостижим.
Да така е.Конкретно за двигателите 1.6 и 1.8 разликата е 200 грама на 100 км (по показателите от завода) но познавам хора с 1.8 чиито разход не се доближава до моя на 1.6Затова тезии данни както вече написах по-горе са за нови автомобили.За коли на по 12-15 години нещата не стоят така
За двигател 1.6 ли говориш?10.8 градски не не никак завишен, а е доста занижен!не зная от къде ти е информацията, но аз съм написал в предишните ми мнения разходите за всичките двигатели по таблица не дадена в гугъл а таблица който е в заводската книжка на колата!
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Но най-вече зависи всичко и от начина на каране. Аз например в града карам на възможно най-високата предавка и в относително ниски обороти, въпреки че този начин на каране според някои е по-неикономичен. Във високи обороти я карам много рядко, в редките случаи, които съм описал по-горе, когато се "състезавам" по глупост с някой тарикат. Извънградско също се стремя равномерно да я карам, около 100-110, пак с редки изключениея. Сега, тука целта ми не е да кажа, че това е най-добрият мотор, а и никой няма да ми повярва, но споделям реални мои засичания на разход, като нямам намерение да заблуждавам никого, а и не да се изхвърлям - видите ли, колко ми е икономичен двигателят. Който иска, да вярва, който не вярва, здраве да е.
Stefanakiне забравяй, че моите данни са за мареа а твоите за браво.Разликата в масата е доста голяма.Иначе разхода вазивиси от консумативите - свещи кабели, от широчината на гумите, качеството на горивото и най вече от стила на каране!
Stefanakiне забравяй, че моите данни са за мареа а твоите за браво.Разликата в масата е доста голяма.Иначе разхода вазивиси от консумативите - свещи кабели, от широчината на гумите, качеството на горивото и най вече от стила на каране!
Грешка Това е книжката на Бравата (Бравото е от Италия ).БРАВА: Тегло (без товар) 1090 кгMarea: Тегло (без товар) 1140 кгЗа 50кг такава ОГРОМНА разлика
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Данните са за Мареа комби дето говорим колега. На седана е по-нисък разхода и е с теглото дето цитираш. Не виждам за какво още спорим. Колегата дето прави 10/100 градско съм готов да се обзаложа, на каквото кажете, че е невъзможен! Не знам как го смята но няма как да прави 2л по-малко от и без това занижения разход в книжката. Истната в живота е голяма кола-голям двигател, малка кола малък двигател! Обратното в първия случай е мъка във втория става за кеф :D (голям двигател в малка кола). 1.6 е бюджетния мотор за Мареа. Базов така да се каже. По-малките от него не ги броя защото те са правени за служебни коли и таксита. Та 1.6 се слага за тия дето едно време не са имали пари за големите мотори и са си правили сметка какво купуат. Сега при положениет, че на пазара втора употреба цените на всички мотори са еднакви и цената варира според състоянието защо да избираме най-малкия мотор? Къде е логиката при положение, че нищо не пестим? Единствено ако намерим изключително запазен екземплят, тогава покупката зи заслужава заради състоянието. Но иначе логика да се вземе 1.6 пред другите няма. И каквото и да си говорим си има закони на физиката. Охлюв не може да влачи тухла четворка нали?
KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
Land Rover Discovery 2.5TD '94
EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
EX: Fiat Regata 1.7D '84
50 кг от 1140 кг е 4.4 %4.4 % от 6.6 / 100 разход е 0.29/100 по-малко. Да го кажем кръгло - 0.3 . Едно е 6.6 , друго е 6.3, не е огромна разлика, но е чувствителна, а е по-малко от 5 %.Напомням на автора ако все още чете, че 1.9 JTD При същите условия - градско/90/120 , дава следния разход: 6.3-6.4 / 4.6 / 5.2ред.: Даже според руския сайт, Брава тежи 1065 кг, а Мареа уикенд- 1175 - разлика на 10 %
Данните са за Мареа комби дето говорим колега. На седана е по-нисък разхода и е с теглото дето цитираш. Не виждам за какво още спорим. Колегата дето прави 10/100 градско съм готов да се обзаложа, на каквото кажете, че е невъзможен! Не знам как го смята но няма как да прави 2л по-малко от и без това занижения разход в книжката. Истната в живота е голяма кола-голям двигател, малка кола малък двигател! Обратното в първия случай е мъка във втория става за кеф :D (голям двигател в малка кола). 1.6 е бюджетния мотор за Мареа. Базов така да се каже. По-малките от него не ги броя защото те са правени за служебни коли и таксита. Та 1.6 се слага за тия дето едно време не са имали пари за големите мотори и са си правили сметка какво купуат. Сега при положениет, че на пазара втора употреба цените на всички мотори са еднакви и цената варира според състоянието защо да избираме най-малкия мотор? Къде е логиката при положение, че нищо не пестим? Единствено ако намерим изключително запазен екземплят, тогава покупката зи заслужава заради състоянието. Но иначе логика да се вземе 1.6 пред другите няма. И каквото и да си говорим си има закони на физиката. Охлюв не може да влачи тухла четворка нали?
Добре, де - аз не се обиждам, че, според думите ти, съм направил несполучлив избор на двигател и с единствената цел икономия, защото двигателят ме удовлетворява и откъм динамика, и откъм разход. Забележи, също така, че го карам на бензин, не съм му сложил газ за икономия. Ами ти, в такъв случай, защо си си взел кола с такъв мотор, след като си карал всичките мотори и този, според теб, е охлюв, натоварен с тухла-четворка?!
Данните са за Мареа комби дето говорим колега. На седана е по-нисък разхода и е с теглото дето цитираш.
Да, прав си - погледнал съм в грешната колона от таблицата.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 (105 Hp): 1250 кгFiat Marea Weekend 1.6 100 16V (103 Hp): 1175 кг
Реално тежат около 1300кг. Мерил съм Дедра която горе долу си е Мареа. Точно 1280кг. без шофьор обаче . Имам и бележка за доказателство. В тоя ред на мисли едно браво е най-много 1100кг., мисля си също че бравата е малкоооо по-тежка от браво. Идеята е 200кг. в +п.п. И Дедрата е седан. Мареа комби можеби още ~ 50кг. отгоре
Коментар