Стефан е прав, според мен. Аз минах по пътя с газовите и никога повече.... не е за мен тая работа - нямам нерви да човъркам постоянно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети при покупка на Fiat Marea 1.9 JTD/Fiat Marea 1.6 16v
Collapse
X
-
Моето мнение по темата:Който кара над 15-20000 клм годишно е редно да се ориентира към JTD-двигател.За предпочитане JTD100 ili JTD110.Ако е фен на бензина и държи на добра динамика, сравнително бърза кола,без да е от значение разхода за гориво-1,8/16V.Akо кара предимно градско с редки пътувания извън -1,2/16V.Без ГУ независимо какви.А който много държи да кара на газ-да си купи кола от миналия век с карборатор.Тогава проблемите ще са най-малко.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Scorpion_BV написа:Stefan Hadjov написа:Princo написа:Atanas71 написа:Грабвай бензина и карай , остави другите да си ги хвалят и мерят. При бензина имаш възможност да караш с алтернативно гориво , в смисъл разполагаш с два вида гориво ако я газифицираш а това не е никак за подценяване.
Коментар
-
До сега не съм могъл да си отговоря на един въпрос който за себе си съм си го задавал многократно и не съм стигал до задоволителен отговор.Защо трябва да се купува бензинова кола и да и се постави веднага ГУ-"модерна"ГИ и да се започнат нескончаеми настройки и проблеми/да не уточнявам какви/, като бензиновата кола и дизеловата кола са на една цена втора употреба.Оставям настрана че след слагане на ГИ цената става с плюс 1000-1200 лв.Даже се забелязва една тенденция породена от същото това странно пазарно поведение:в момента коли с ЖТД двигатели може да се купят по евтино от бензинова кола.Имам пред вид от гамата-Фиат.
Коментар
-
@Scorpion_BVФиат фанатикНедей да си въобразяваш че се засягам или обиждам от приказките ти.Ти си последния от който бих могъл да се обидя.Просто безкрайно се забавлявам от постовете ти а реакцията ми е че все едно не съм ги прочел.Така че може да продължиш с плюенето.Развеселяваш ме.............
Коментар
-
Ma®tin написа:Аз имам комби - 1750 кг и наистина се усеща, че 1.6 понякога не достига.
Коментар
-
Това което се има предвид е, че колата явно и осезаемо се мъчи с този двигател на това купе. Тя вдига и 200, лично пробвано и то на газ, но е там проблема. Проблема е, като почнеш да я караш градско с климатик и недай си боже с багаж. Тръгването е видимо голям зор особенно по голям наклон. Мотора за да тегли и да има поне малко ряз трябва все да е в критични обороти. При изпреварване ако колата е с климатика нещата става много грозни. Колата няма запас от мощност която да може да те измъкне от ситуация. И още много мога да пиша. Колата не е най-бавната, не е най-бавно ускоряващата, но спрямо другите мотори в гамата е зле. Общо взето най-голямата грешка е човек да си купи най-голямото купе на модела с най-малкия двигател за модела. Нито разхода ще е добре, нито вървенето. Затова казах и преди, 1.6 е идеален за Браво, за Брава кажи речи, за Мареа седан аха аха, за комби не. Искам кола която да не се плаши от баирите! Като дойде наклон да не се почва редене на предавките надолу. Затова казах, че дизела е по-добрия вариант. Там огромния въртящ момент в ниските обороти прави нещата коренно различни. А пък ако е и 2.4JTD :D . Карал съм всички мареи с изключение на 2.0 20V. Най ми беше кеф с 2.4JTD-то. Просто като съм по планински път със завой като и дам газ дори на 5-та и колата тръгва да набира. Това с 1.6-цата няма как да стане. На същото място 1.6-цата е на 3-та с пълен оборотомер за да не тръгне назад. :D За жалост обаче 2.4 си е сериозен мотор и не е по джоба на всеки. Пак казвам, съвета ми е, никога не взимайте най-малкия мотор на най-голямото купе за модела. Аз тази грежка няма да я повторя. Това ми е втората такава кола и следващата няма да е така. Ще си взема мощна кола, за да знам, че като давам пари поне кеф ще има от карането.
Коментар
-
За сведение най малкия двигател който се слага на Мареа е 1,4/12V,a след 1998 год-1,2/16V.Кола на която се дава че ускорява до 100 км/часа за 10,7 сек и максимална скорост 187 км/час в никакъв случай не може да се каже че е с неподходящ двигател и че му липсва резерв на мощност.При такова ускорение ти трябва голям резерв за да го постигнеш.Който дава такава оценка за тази кола има две възможности:или колата има проблем и не е с фабричните си възможности или водача има проблем с карането на подобна кола.
Коментар
-
Айде и аз да се включа с непосветеното си в техническо естество мнение. Карал съм и бензин 1.6 и дизел 1.9JTD от модела и лично мое мнение е, че дизела приляга по-добре на тази кола. Както каза колегата по-горе 1.6 16v се усеща по-добре в по-малките купета (Браво например). Като се качих директно от Мареа комби 1.6 в 1.9JTD просто се родих. Динамиката на мен ми харесва повече, по-добре се движи из трафика, защото например с бензина, за да се включиш бързо в трафика трябва да я вкараш в едни доста интересни обороти, докато дизела е друго нещо. За мен избора е ДИЗЕЛ, но всичко зависи от мнението на човека, който ще си я кара. Както казаха и колегите преди това, най-добре е да се пробват и двете коли, за да се добие реална представа. Колега успех в търсенето и дано да попаднеш на читава кола, която да те слуша :DFIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:За сведение най малкия двигател който се слага на Мареа е 1,4/12V,a след 1998 год-1,2/16V.Кола на която се дава че ускорява до 100 км/часа за 10,7 сек и максимална скорост 187 км/час в никакъв случай не може да се каже че е с неподходящ двигател и че му липсва резерв на мощност.При такова ускорение ти трябва голям резерв за да го постигнеш.Който дава такава оценка за тази кола има две възможности:или колата има проблем и не е с фабричните си възможности или водача има проблем с карането на подобна кола.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Stefan Hadjov написа:За сведение най малкия двигател който се слага на Мареа е 1,4/12V,a след 1998 год-1,2/16V.Кола на която се дава че ускорява до 100 км/часа за 10,7 сек и максимална скорост 187 км/час в никакъв случай не може да се каже че е с неподходящ двигател и че му липсва резерв на мощност.При такова ускорение ти трябва голям резерв за да го постигнеш.Който дава такава оценка за тази кола има две възможности:или колата има проблем и не е с фабричните си възможности или водача има проблем с карането на подобна кола.
Коментар
-
ogi28b написа:Ma®tin написа:Аз имам комби - 1750 кг и наистина се усеща, че 1.6 понякога не достига.Scorpion_BV написа:Просто като съм по планински път със завой като и дам газ дори на 5-та и колата тръгва да набира. Това с 1.6-цата няма как да стане. На същото място 1.6-цата е на 3-та с пълен оборотомер за да не тръгне назад.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар