Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

вапрос за фиат пунто 1.2/16V 2000г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

вапрос за фиат пунто 1.2/16V 2000г.

здр имам следния проблем задните гуми ми идват малко по широки и при преминаване през лека неравност и старже на пластмасите.то това се получава и от тва че багажника ми е натоварен винаги с едно басче и газово.мисалта ми е следната сложих тампони на пружините и спря да старже но сега вози много твардо като лагерна количка.не може ли да сложа други пружини малко по високи примерно?и ако може от каква кола ако някои знае.благодаря

Re: вапрос за фиат пунто 1.2/16V 2000г.

N-VALKA написа:
    здр имам следния проблем задните гуми ми идват малко по широки и при преминаване през лека неравност и старже на пластмасите.то това се получава и от тва че багажника ми е натоварен винаги с едно басче и газово.мисалта ми е следната сложих тампони на пружините и спря да старже но сега вози много твардо като лагерна количка.не може ли да сложа други пружини малко по високи примерно?и ако може от каква кола ако някои знае.благодаря
    колега тия тампончета каде ги сложи? м/у прожинтата или над прожината?

Коментар

колко големи гуми си сложил да не им е много височината
      Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

колега JacK`DanielS тампоните са м/у навивките на пружината.можеш ли дадеш савет?

Коментар

височината не е защото сам с нископрофилни гуми ама ширината идва малко повечко явно.пак и тоз бас и газовото и тежат иначе не беше така.и сега се чудя ко да правя.

Коментар

колеги някои може ли да ми каже нещо по вапроса

Коментар

N-VALKA написа:
              колега JacK`DanielS тампоните са м/у навивките на пружината.можеш ли дадеш савет?
              махни ги тйя м/у прожините и си вземи от някой магазин за руски авочасти има едни кръгли тампони кадето се слагат над пружините и така ще я вдигнеш малко отзад и няма да имаш проблем със опирането. мисля че бяха по 3-4 лв бройката. пък както казваш че височината ти добре без тампоните и тем подобни, май амортисьорите ти са изпуснали или са повредени и са омекнали и задницатати прожинира повече от нормалното защото амортисьора неможе да успокои тия рески движения нагоре и надоло и оттам идва проблема. но ако са добреи амортиьорите сложи си от тия кръглите тампончета над прожината и няма да опира и возията че ти е както трябва няма да е като каруца

Коментар

N-VALKA написа:
                височината не е защото сам с нископрофилни гуми ама ширината идва малко повечко явно.пак и тоз бас и газовото и тежат иначе не беше така.и сега се чудя ко да правя.
                Газовото тежи ясно, макар че се съмнявам да си сложил голяма бутилка а субуфера не тежи повече от 7-8кг. така че според мен проблема Ти е в прекалено широките гуми, но може и да греша разбира се .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho може и така да е човече ама ко да направя казаха ми че няма да имам проблеми с ширината ама....и сега се чудя ко да правя а не ми се свалят чисто нови гуми.колега благодаря ти за савета ще се вазползвам а можеш ли да ми кажеш как да разбера добре ли са амортисиорите.

Коментар

N-VALKA написа:
                    batproho може и така да е човече ама ко да направя казаха ми че няма да имам проблеми с ширината ама....и сега се чудя ко да правя а не ми се свалят чисто нови гуми.колега благодаря ти за савета ще се вазползвам а можеш ли да ми кажеш как да разбера добре ли са амортисиорите.
                    Като за начало погледни Ги дали не са омаслени т.е. изпуснали.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                    X