Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с спортното гърне препуква

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми с спортното гърне препуква

Сложих спортно гърне на мареата мотора е 1.6 16в като вдигнахме колата видях че катализатора е махнат и има сложено гърне на негово място.Майстора ме попита от каде да реже отдолу за да го свърже каза ми че задното гърне при фиата било двойно и му казах едната половина да остане хвана го с една тръба и стана.Проблема е следния вади по спортен звук обаче като почнат да падат оборотите се чува едно препукване и дори един приятел ми каза че чак огън излизало като препуква.Гърнето го взех за 140лв.Какво да напрая в случая дали да махна и останалата част от задното гърне или какво да направя за да се оправят нещата?Благодаря

Колега, колата е на бензин, нали?

Коментар

naskobg написа:
      Колега, колата е на бензин, нали?
      Да 1.6 16v е бензин! Как така е останало половината задно гърне?Обикновенно като се изправи генерацията по-лесно пука, но ако е много често значи колата е с много богата смес, което се отразява в преразход!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

мареа 1.6 16в

колата е на бензин с газова но не прави голям разход 9 извън града и 12 градско гас.Да махам ли и другата част от задното гърне?Маистора одряза едната част на гърнето сложи една 40-50см труба и го монтира.пита ме само дали цялото или едната част мисля че се сещате как е пр фиата гърнето от долу.Реших да го направя така да не гърми много но и така сега не ме кефи нещо с това бумкане като си махна крака от газта по често при по виски обороти и рязко натискане

Коментар

мареа 1.6 16в

Нека някойто разбира да си каже мнението по въпроса ми!Да знам какво да правя в случая

Коментар

с тез неясни (поне за мен) обяснения, ако искаш идеи - качи една снимка на генерацията

Коментар

Стоков с накрайник Ремус?

Коментар

Това препукване се дължи на неизгорели газове и моя Фиат е така като си махна крака от газта и пука ама не излиза огън
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Не изгорели газове които се палят в генерацията. За мен обяснението е, че в момента като цяло по лесно излизат изгорелите газове и поради тази причина нямат време да изгорят хубаво в цилиндъра. Общо взето трябва да си прегледаш като цяло колата.

Коментар

мареа

Значи снимка нямам.Генерацията си е нормална за колата като е махнато най крайното задно гърне е махнато и е сложено спортно гърне от тези дебелите(единично вдигнато на горе) колата работи добре върви супер и харчи доста добре

Коментар

chaveto написа:
                      Не изгорели газове които се палят в генерацията. За мен обяснението е, че в момента като цяло по лесно излизат изгорелите газове и поради тази причина нямат време да изгорят хубаво в цилиндъра. Общо взето трябва да си прегледаш като цяло колата.
                      Не го плаши, по-скоро му е по-богата сместа. Може би ламбдата не си върши коректно работата.Всяка кола пуска по-малко навънка, по-новите по-малко! Просто сега като е отворил генерацията лесно се възпламенява защото по-бързо излизат газовете назад и в спортното гърне има повече кислород защото няма или почти няма вата!
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Колега с нищо не го плаша, това си е истината не изгорели газове, каква е причината за тях от тука нищо не мога да му кажа. Просто нищо не пречи да си направи една диагностика на колата.

Коментар

Working...
                        X