Купил съм си носачи Окап,не 5 месец им се скъсаха маншончетата на шарнирите,почнаха да скърцат,но не и да тропат.Взех маншоние от старите носачи които са с разбити тампони.Та въпроса ми е къде се продават само маншончета за шарнирните болтове,ако някой знае нека сподели.Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на маншончета,съвет?
Collapse
X
-
Humppa
-
Re: Покупка на маншончета,съвет?
pecata написа:Купил съм си носачи Окап,не 5 месец им се скъсаха маншончетата на шарнирите,почнаха да скърцат,но не и да тропат.Взех маншоние от старите носачи които са с разбити тампони.Та въпроса ми е къде се продават само маншончета за шарнирните болтове,ако някой знае нека сподели.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Значи колегата пита само за маншончетата на шарниритеДа предлагат се-най-често ще срещнеш силиконови/прозрачни/.Около 15-на разновидности-размери са.Хвани двата диаметъра/малък и голям/ и с тях ще търсиш.А къде-ами по-скоро при колеги които най-вече наблягат на гумените изделия-уплътнение,О-пръстени,съединения и т.н.....Хвърляй и по едно око в магазините за аксесоари-често и там зареждат
Като цени-1-1.50лв/бр Успех!
LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
pakumba написа:във враца знам къде имаи избор има дори. магазина е до гарата и е основно за лади и т.н., но май имат за всички марки. в сф има на в красна поляна, точно срещу магазина за авточасти vladi’s
Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
колега, не че аз съм открил топлата вода, но казах вече- на моргата и си вземаш оригинални носачи, здрави и това е. всичко по магазините е ментак, не може на 12 год шарнири да са със здрави маншони, а манпоните на новите на 2 месеца накрайници да се напукат супер яко. все едно се начупиха.. ще снимам този уйк енд. махнах оригиналните накрайници на 150 000 км, ей така викам всичко да сменя и да карам само, накрайци рядко се сменят. взех делфи, от представитреля. изкараха 20 000 км. сега сложих окапа/на който сменям маншоните/, но ако и те издадат багажа ще върна оригиналните на 150 000 км, които са си добре между другото. ще ти пиша на лично къде е магазина, че ми е малко зор да го обясняLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:колега, не че аз съм открил топлата вода, но казах вече- на моргата и си вземаш оригинални носачи, здрави и това е. всичко по магазините е ментак, не може на 12 год шарнири да са със здрави маншони, а манпоните на новите на 2 месеца накрайници да се напукат супер яко. все едно се начупиха.. ще снимам този уйк енд. махнах оригиналните накрайници на 150 000 км, ей така викам всичко да сменя и да карам само, накрайци рядко се сменят. взех делфи, от представитреля. изкараха 20 000 км. сега сложих окапа/на който сменям маншоните/, но ако и те издадат багажа ще върна оригиналните на 150 000 км, които са си добре между другото. ще ти пиша на лично къде е магазина, че ми е малко зор да го обясняFiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:pakumba написа:колега, не че аз съм открил топлата вода, но казах вече- на моргата и си вземаш оригинални носачи, здрави и това е. всичко по магазините е ментак, не може на 12 год шарнири да са със здрави маншони, а манпоните на новите на 2 месеца накрайници да се напукат супер яко. все едно се начупиха.. ще снимам този уйк енд. махнах оригиналните накрайници на 150 000 км, ей така викам всичко да сменя и да карам само, накрайци рядко се сменят. взех делфи, от представитреля. изкараха 20 000 км. сега сложих окапа/на който сменям маншоните/, но ако и те издадат багажа ще върна оригиналните на 150 000 км, които са си добре между другото. ще ти пиша на лично къде е магазина, че ми е малко зор да го обясняLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега днес отидох в магазинчето което ми каза,имаха 3 модела.И от 3-те модела взех по 2 защото неможех да преценя точно кой ще ми пасне.Единия от трите модела е осезаемо по голям и няма да стане.Другите 2 модела пасват идеално,само че единия е за шарнир 14-или 15мм (преди 93-та),а другия (силиконовия) е за шарнир 17мм-какъвто ми трябва.От моя размер имаха само силиконов,но според мен ще изкара повече от готовите ментаци.Ще продължа да търся от моя размер,ама от гумените-черен.Благодаря на колегата пакумба за помоща.Някой знае ли как се подменят тампоните на носача,как се свалят старите ми е чудно,аз лесно ще пилна с флекса капсолованата част,но ми е чудно как се задържа тампона неподвижен спрямо шийката на носача в която влиза.Много ми се ще някой да просветли тази работа.
Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар