Колеги помагайте, че с сервизите само ме мотаят.Купих си MP3 player Daewoo всичко нормално работи си, но след около няколко месеца ми падна акумолатора точно в големите студове. Учудих се защото акумолатора ми е нов измерих го беше изтощен, но измерих и консумацията на ток на изключен двигател като единствените консуматори при това положение бяха алармата, която консумира много малко ток и касетофона в режим stand by с махнат панел, всички лампи в купето бяха изгасени. Оказа се, че като изключих захранването на плеара комсумацията ми падна драстично в рамките на нормалното около 15мА, но като включа захранването режим stand by със свален панел консумацията скача драстично на 105мА моето според мен не е нормално, и това е една от причините акумолатора да ми се скапва бързо, а да сменям акумолатор през няколко месеца не си е работа. А пък си е кофти без музика в колата а и плеара си ми е нов на на 3 месеца невярвам проблема да е в него, пък знаеш ли , но важното е че е в гаранция ако проблема е от него. Плеара ми го монтираха в Тояга за да ми важи гранцията, след като изникна проблема отидох пак там уж първо било нормално, после ми казаха че не е нормално да съм занесъл плеара w оторизиран гаранционен сервиз на Daewoo. Не знам какво да правя помагайте!! Ако някой е имал подобен проблем или знае решението на моя проблем моля за помощ ще се одблагодаря. Колата ми е Пунто1.1 94г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със MP3 player, консумира много ток
Collapse
X
-
Нормално е консумацият на ток в покой да варира от 0.001 А - 0.040 А или 10 мА-40мА.Ако можеш погледни начина за свързване захранващият кабел +12 V ,може да има утечка към маса.www.avi7.hit.bg
Видеонаблюдение и системи за сигурност
-
Ако имаш възможност, пробвай консумацията само на MP3 плеъра от външен захранващ блок - например черния(маса) и жълтия (+12V) проводник от компютърното захранване. Така ще си 100% сигурен че тая консумация идва от там, защото за мен е малко вероятно това.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
На мен 100 мА не ми се вижда чак толкова голяма консумация, че да ти скапва акумолатора. На моето пунто като ми е изключено всичко за което се сещам (бачка само алармата) консумацията е 90 мА това е малко над 1 ват. До момента проблем с акумолатора несъм имал. От 100 мА да ти падне акумолатора, трябва да неси я палил доста дълго времеPUNTO 1.1 94г.
Коментар
-
gdd55
-
gdd55
miha написа:Да понеже беше изтощен, а акумолатора няма и един месец. Но явно съм имал лошия късмет да взема някакъв застоял в магазина акумолатор.
Коментар
-
Като измеря колко ток консумира плеъра и ако се окаже повече от колкота аз си мисля за нормално най вероятно всичко с тоците си е нормално, просто ми е скапан акумолатора защото някой казват че 100мА не е чак толкова много че да ми изтощава акумолатора, просто плеъра си консумира повече ток. Ще видим като покарам с този акумолатор известно време, какво ще стане.Punto 1.1S,55
Коментар
-
miha написа:Като измеря колко ток консумира плеъра и ако се окаже повече от колкота аз си мисля за нормално най вероятно всичко с тоците си е нормално, просто ми е скапан акумолатора защото някой казват че 100мА не е чак толкова много че да ми изтощава акумолатора, просто плеъра си консумира повече ток. Ще видим като покарам с този акумолатор известно време, какво ще стане.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар