Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запотяване на предно стъкло на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запотяване на предно стъкло на Пунто

Незнам при други Фиат Пунто но при мен много се запотява предното стъкло и пускам вентилатора на отоплението но ефект има като загрее двигателя Особено вечер в сегашния сезон много се запотява и не виждам Имах преди време Москвич не беше така При вас как е

Колега във форума тоя въпрос е дискутиран доста.Ето ти и няколко линка:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...FF%E2%E0%ED%E5http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...FF%E2%E0%ED%E5http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...FF%E2%E0%ED%E5http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...FF%E2%E0%ED%E5http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...FF%E2%E0%ED%E5Ако използваш бутона "Търсене" ще попаднеш на поне още толкова.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

при мен като е отворена клапата да взема въздух отвън и е пуснат вентилатора отначало на 2, а после на 1 нямам никви проблеми
      PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Моето Пунто няма климатик

Моят Фиат Пунто 1.1 няма климатик какъв филтър да търся за въздух къде се намира за въздуха в купето ли е този филтър от него ли се изпотява така

Коментар

Re: Моето Пунто няма климатик

Stauffenberg написа:
          Моят Фиат Пунто 1.1 няма климатик какъв филтър да търся за въздух къде се намира за въздуха в купето ли е този филтър от него ли се изпотява така
          Щом нямаш климатик,нямаш и филтър,провери дали клапата за външен/вътрешен въздух е отворена-а също да не е откачено жилото за управлението и -твоята трябва да е с механично/жило/управление...Клапата се вижда,като свалиш кората под чистачките, вижда се един отвор за въздух към купето и вентилатора-вдясно-там е и клапата...Успех !
          Прикачени файлове
          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

velko_sz написа:
            при мен като е отворена клапата да взема въздух отвън и е пуснат вентилатора отначало на 2, а после на 1 нямам никви проблеми
            Потвърждавам .При мен например, докато изчегъртвам снега от стъклата, пускам да духа на 1 или 2 на предното стъкло и като потегля запотяването е изчезнало (ако го е имало).
            Punto 1.1 SX 95г

Коментар

Stauffenberg написа:
              Не е така!Моето Пунто също няма климатик,но има поленов филтър,само че аз го махнах(беше станал черен,и миришеше ужасно ) и сложих на мястото му мрежа,за да не се пълнят въздуховодите с листа от дърветата :D
              SKODA 105L '78
              PUNTO 1.2 MPI ELX '94
              FIAT 126p '89
              TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
              GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

damianoff написа:
                Stauffenberg написа:
                Не е така!Моето Пунто също няма климатик,но има поленов филтър,само че аз го махнах(беше станал черен,и миришеше ужасно ) и сложих на мястото му мрежа,за да не се пълнят въздуховодите с листа от дърветата :D
                Трябвя ли да се махат чистачките? Ако си ги махал как става? Мисля че за 100% същата кола става въпрос
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Номер 8 Филтъра ли е? Не се ли маха от купето?

Коментар

Много благодаря за инфото,смених моя поленов филтър.Беше много мръсен и черен.Рекламирах форума в бургас.
                    www.avi7.hit.bg
                    Видеонаблюдение и системи за сигурност

Коментар

geshabeli написа:
                      Номер 8 Филтъра ли е? Не се ли маха от купето?Трябвя ли да се махат чистачките? Ако си ги махал как става? Мисля че за 100% същата кола става въпрос
                      Номер 8 е вентилатора,схемата,която съм постнал,е вариант без климатик.Филтъра,ако има такъв е под кората на чистачките-вдясно,вадят се пластмасовите тапи на гайките на рамената ,развиват се гайките и се вадят рамената...след това се вади коратаУспех !
                      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

vesko.t написа:
                        geshabeli написа:
                        Номер 8 Филтъра ли е? Не се ли маха от купето?Трябвя ли да се махат чистачките? Ако си ги махал как става? Мисля че за 100% същата кола става въпрос
                        Номер 8 е вентилатора,схемата,която съм постнал,е вариант без климатик.Филтъра,ако има такъв е под кората на чистачките-вдясно,вадят се пластмасовите тапи на гайките на рамената ,развиват се гайките и се вадят рамената...след това се вади коратаУспех !
                        Това пластмасови тапи ли са! На мене ми изглеждаха метални, може да е от времето!

Коментар

geshabeli написа:
                          [ Това пластмасови тапи ли са! На мене ми изглеждаха метални, може да е от времето
                          Да ,пластмасови, даже отстрани ,има изрез, да ги избуташ с отверка или шило...Говоря за Пунто,на Типо не зная как е...Успех !
                          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

damianoff написа:
                            Как я закрепи тази мрежа и аз искам да сложа нещо такова, че ми писна да ми се пълни вентилацията с боклуци
                            PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Ами използвах мрежа като тази която слагат при тунинга по броните(аз конкретно я взех от възд.филтър на камион).Изрязах я по формата на стария филтър и от всичките и страни сложих гумено уплътнение-нещо като разцепен по дължина маркуч,за да не дрънчи в леглото на филтъра.Захванал съм го с две "свински опашчици" в двата края и мисля че се получи доста сполучливо Но все пак мисля да му сложа и един слой филтриращ плат за да не пропуска и прах
                              SKODA 105L '78
                              PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                              FIAT 126p '89
                              TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                              GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Working...
                              X