Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паднала боя на калник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Паднала боя на калник

Може ли да ми кажете как да оправя това нещо. Забелязах го една сутрин нямам идея как е станало.
    Прикачени файлове
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Хмм, при мен също се появи наскоро едно петно на предния калник, даже малко е по-голямо - с площ колкото 1 стотинка и с неправилна елипсовидна форма. Няма никакви следи от удар или остъргване и боята по обиколката на петното изглежда съвсем добре прилепнала за ламарината. Идея нямам от какво е станало ! Имам го от 2-3 седмици и вече забелязвам малки петънца (като точки) ръжда върху иначе идеално сребристата повърхност на ламарината.Миналото лято (поради друга резка, която сам си направих ) си купих спрей от магазин за автобои. Правят го на момента стига да им кажеш номера на боята. Казаха ми, че за малки площи при боите-металик - само това е варианта - спрей. Малко скъпичко де, 100-тина грама (не помня точно, но боята беше колкото една 200 мл пластмасова чашка за еднократна употреба) - 25 лв. Пръснах и всичко стана много точно, наскоро търсих да намеря къде беше резката и доста се затрудних.Обаче при онази резка много фино (при изстъргването в един стълб ) като с бръснарско ножче бях "отстранил" само горния слой, демек само боята - отдолу се виждаше нещо бяло като мазилка, предполагам някакъв грунд. А сега се вижда баш ламарината, гледам че и при теб е така Yellow_Flash_Colorz_PDT_13Като се постопли още мисля да пръсна това гадно петно, обаче не знам какво да "подложа" за грунд? И дали изобщо е необходим някакъв грунд?
    Lancia Dedra '96 / 1.8 LS (16V 113 hp 182А2000)

Коментар

Едно време си правих на стария Фиат около уплътнението на предния прозорец само с грунд и май още е добре. Ще го снимам тия дни да ти покажа как става ама там не ми пукаше особено много. Тука ще трябва да е нещо финна изработка :D . Първо го чистих с преобразувател за ражда шкурка и пак преобразувател. После със суха кърпа и с грунда. Май общо взето така беше
      Совалката средно на LPG

Коментар

и на мен ми падна боята (края на миналото лято), по ръбчето на вратата на багажника. аз я пръснах със спрех, но сега забелязах, че пак е паднала. метала отдолу въобще не е корозирал, ама как да закрепя шибаната боя?п.с. при бойдисването почиствах добре повърхността....
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

И аз имам едно малко проблемче на предния капак. Чудя се като се пръска с този спрей не става ли като петно и не се ли личи много?

Коментар

paparac написа:
            И аз имам едно малко проблемче на предния капак. Чудя се като се пръска с този спрей не става ли като петно и не се ли личи много?
            Ами аз съм чувал, че доста добре добре го докарват на цвят, но пак има някаква разлика. Все пак съм решил да пробвам че ме дразни много
            Совалката средно на LPG

Коментар

paparac написа:
              Не пръскай направо, облепи си участъка който искаш да боядисаш. Иначе ще стане гадно.
              FIAT Tipo 1,4mi - EX
              Alfa Romeo 146ti - EX
              Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
                paparac написа:
                Не пръскай направо, облепи си участъка който искаш да боядисаш. Иначе ще стане гадно.
                Точно така. Облепи го с хаптиена лепенка повече за да не стане някой гаф.
                Совалката средно на LPG

Коментар

Ето тука на старата кола как съм минавал с грунд. Не съм го боядисвал отгоре и се е запазило горе долу това съм го правил преди година и половина
                  Прикачени файлове
                  Совалката средно на LPG

Коментар

Re: Паднала боя на калник

Fiat 127 написа:
                    Може ли да ми кажете как да оправя това нещо. Забелязах го една сутрин нямам идея как е станало.
                    имаш ли каско
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                      Fiat 127 написа:
                      имаш ли каско
                      Да. В Булстрад
                      Совалката средно на LPG

Коментар

Fiat 127 написа:
                        sev написа:
                        Fiat 127 написа:
                        имаш ли каско
                        Да. В Булстрад
                        ами, ако това го е нямало когато са я гледали ще ти я оправят
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                          Fiat 127 написа:
                          sev написа:
                          Fiat 127 написа:
                          имаш ли каско
                          Да. В Булстрад
                          ами, ако това го е нямало когато са я гледали ще ти я оправят
                          Нямаше го със сигурност. Ще питам съседа кво може да се направи. Той ми прави застраховката
                          Совалката средно на LPG

Коментар

Fiat 127 написа:
                            Това прилича на отлепено парче кит (ако е китосвано въобще). Понеже е доста дебело наслоен се пука и отдолу е надула ръждата или замръзнала влага и така. Ако искаш да минеш само с китосване, по-добре китът да е влакнест, но преди това си подготви добре наоколо. Не трябва да има резки преходи!
                            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Working...
                            X