Може ли да ми кажете как да оправя това нещо. Забелязах го една сутрин нямам идея как е станало.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Паднала боя на калник
Collapse
X
-
Хмм, при мен също се появи наскоро едно петно на предния калник, даже малко е по-голямо - с площ колкото 1 стотинка и с неправилна елипсовидна форма. Няма никакви следи от удар или остъргване и боята по обиколката на петното изглежда съвсем добре прилепнала за ламарината. Идея нямам от какво е станало ! Имам го от 2-3 седмици и вече забелязвам малки петънца (като точки) ръжда върху иначе идеално сребристата повърхност на ламарината.Миналото лято (поради друга резка, която сам си направих ) си купих спрей от магазин за автобои. Правят го на момента стига да им кажеш номера на боята. Казаха ми, че за малки площи при боите-металик - само това е варианта - спрей. Малко скъпичко де, 100-тина грама (не помня точно, но боята беше колкото една 200 мл пластмасова чашка за еднократна употреба) - 25 лв. Пръснах и всичко стана много точно, наскоро търсих да намеря къде беше резката и доста се затрудних.Обаче при онази резка много фино (при изстъргването в един стълб ) като с бръснарско ножче бях "отстранил" само горния слой, демек само боята - отдолу се виждаше нещо бяло като мазилка, предполагам някакъв грунд. А сега се вижда баш ламарината, гледам че и при теб е така Yellow_Flash_Colorz_PDT_13Като се постопли още мисля да пръсна това гадно петно, обаче не знам какво да "подложа" за грунд? И дали изобщо е необходим някакъв грунд?Lancia Dedra '96 / 1.8 LS (16V 113 hp 182А2000)
-
Едно време си правих на стария Фиат около уплътнението на предния прозорец само с грунд и май още е добре. Ще го снимам тия дни да ти покажа как става ама там не ми пукаше особено много. Тука ще трябва да е нещо финна изработка :D . Първо го чистих с преобразувател за ражда шкурка и пак преобразувател. После със суха кърпа и с грунда. Май общо взето така беше
Коментар
-
и на мен ми падна боята (края на миналото лято), по ръбчето на вратата на багажника. аз я пръснах със спрех, но сега забелязах, че пак е паднала. метала отдолу въобще не е корозирал, ама как да закрепя шибаната боя?п.с. при бойдисването почиствах добре повърхността...."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Orcinus
И аз имам едно малко проблемче на предния капак. Чудя се като се пръска с този спрей не става ли като петно и не се ли личи много?
Коментар
-
paparac написа:И аз имам едно малко проблемче на предния капак. Чудя се като се пръска с този спрей не става ли като петно и не се ли личи много?FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
tonov написа:paparac написа:И аз имам едно малко проблемче на предния капак. Чудя се като се пръска с този спрей не става ли като петно и не се ли личи много?
Коментар
-
Re: Паднала боя на калник
sev написа:Fiat 127 написа:sev написа:Fiat 127 написа:Може ли да ми кажете как да оправя това нещо. Забелязах го една сутрин нямам идея как е станало.
Коментар
-
Re: Паднала боя на калник
Fiat 127 написа:Може ли да ми кажете как да оправя това нещо. Забелязах го една сутрин нямам идея как е станало.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар